Gymnasiekvalitet.se - projektet avslutat

gymnasiekvalitet.se

Gymnasiekvalitet.se var en webbtjänst med fakta om kvaliteten på alla Sveriges gymnasieprogram och skolor. Webbplatsen vände sig till elever och föräldrar inför gymnasievalet – de fick ett unikt faktaunderlag för att kunna jämföra program och skolor och fatta ett genomtänkt beslut kring gymnasievalet. Uppgifterna kom från Statistiska Centralbyrån.

Projektet är nu avslutat och webbplatsen finns inte längre tillgänglig.

Nyheter

NYHET Publicerad:

Vill ha en bra utbildning i ryggen

GYMNASIEKVALITET.SE "Ta gymnasievalet på allvar! Det är första steget till en egen framtid". Den maningen kommer från Patrik som går på Sjödalsgymnasiets samhällsprogram. Han är en av dem som berättar om sitt framtidsval på Gymnasiekvalitet.se.
NYHET Publicerad:

Gymnasiekvalitet.se - för genomtänkta val

GYMNASIEKVALITET.SE För sjätte året i rad lanserar Svenskt Näringsliv sajten gymnasiekvalitet.se. Syftet är att hjälpa Sveriges niondeklassare med gymnasievalet. I tider med hög ungdomsarbetslöshet blir gymnasievalet särskilt betydelsefullt.
NYHET Publicerad:

Yrkes-SM i full sving

WEBB-TV Den 30 maj gick startskottet för Yrkes-SM i Malmö. Under tre hektiska dagar tävlar 141 ungdomar från hela Sverige i yrkeskicklighet i 21 grenar. Vinnarna utses idag och får chansen att åka till Yrkes-VM i Leipzig 2013.
NYHET Publicerad:

Dags att lägga ned dåliga gymnasieprogram

UTBILDNING Lägg ned eller gör om gymnasieprogram på de skolor där programmen inte leder till jobb eller vidare studier. Det skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Johan Olsson, utbildningspolitisk expert i en debattartikel.
NYHET Publicerad:

Staffansgymnasiet verklig inkörsport till arbete

GYMNASIEKVALITET Staffansgymnasiet i Söderhamn har ett glädjande facit: Efter fem år är etthundra procent av eleverna från några av de praktiska gymnasieprogrammen anställda eller egna företagare. Det visar statistik från gymnasiekvalitet.se. "Jo, det ser rätt bra ut, säger rektorn på skolan ödmjukt.
NYHET Publicerad:

Här får elever jobb efter examen

GYMNASIEKVALITET Nösnäsgymnasiet i Stenungssund ligger i topp när det gäller att erbjuda utbildningar som leder till jobb. Nyckeln till framgång är möten med industrin, möten som genomförs på ett seriöst sätt. Gymnasiechef Raymond Vaske kallar det för "riktig samverkan".
NYHET Publicerad:

Många utbildningar leder till arbetslöshet

UTBILDNING Många svenska gymnasieutbildningar har stora brister och kan leda till arbetslöshet eller att elever inte får högskolebehörighet. Till exempel leder många barn- och fritidsprogram till arbetslöshet efter avslutad utbildning.
NYHET Publicerad:

Gymnasieelever efterlyser mer information om yrken

UNGDOMSBAROMETERN 84 procent av landets gymnasieungdomar vill få information om framtida branscher och arbetsgivare. Samtidigt tycker endast 20 procent att skolan gett dem bra information om vilka yrkesmöjligheter som finns. Det visar en färsk svensk undersökning.
NYHET Publicerad:

"Otroligt viktigt jobba i samarbete med företagen"

STUDIE- OCH YRKESORIENTERING – En studie- och yrkesvägledare måste vara som en kreativ entreprenör, anser Lotten Johansson, syvare på Naturvetargymnasiet i Södertälje. Studie- och yrkesorienteringen angår alla i skolan, betonar hon. Och utan samverkan med näringslivet fungerar den inte.
NYHET Publicerad:

Skolan där nästan alla får jobb efter utbildningen

GYMNASIEKVALITET Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Upplands Brogymnasiet är bäst i Stockholms län på att förbereda elever för ett yrkesliv. Nästan alla elever får jobb efter utbildningen.
NYHET Publicerad:

Många gymnasieprogram leder till arbetslöshet

GYMNASIEKVALITET Elever som går på gymnasiets fordonsprogram får jobb efter avslutade studier. Betydligt kärvare är det för dem som går barn- och fritidsutbildning. Skillnaderna mellan olika gymnasieprogram är stor, visar Svenskt Näringslivs årliga genomgång.
NYHET Publicerad:

Blekinges bästa gymnasie-program kartlagda

GYMNASIEKVALITET För att främja genomtänkta utbildningsval har Svenskt Näringsliv kartlagt alla gymnasieprogram i Blekinge på webbsidan Gymnasiekvalitet.se. I dag offentliggörs vilka program som har högst resultat.
NYHET Publicerad:

Här är Hallands bästa gymnasieprogram

GYMNASIEKVALITET Fordonsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka får årets Gymnasiekvalitetpris för att ha gett sina elever goda förutsättningar inför arbetslivet. Samtliga elever hade anställning 5 år efter examen och ingen har varit arbetslös. Det senare är inte minst viktigt i tider med hög ungdomsarbetslöshet.
NYHET Publicerad:

Här är Skånes bästa gymnasieprogram

GYMNASIEKVALITET Industriprogrammet i Eslöv får årets Gymnasiekvalitetpris för att ha gett sina elever goda förutsättningar inför arbetslivet. Samtliga elever hade anställning fem år efter examen och ingen har varit arbetslös. Det senare är inte minst viktigt i tider med hög ungdomsarbetslöshet.
NYHET Publicerad:

Bästa gymnasieprogram kartlagt

UTBILDNING Naturvetenskapliga programmet i Åre har högst medelbetyg på nationella prov, Elprogrammet på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund ger 100% av eleverna jobb. Det visar Gymnasiekvalitet.se som har kartlagt alla gymnasieprogram i Jämtlands län.
NYHET Publicerad:

Vikten av att välja rätt

Nu stundar gymnasievalet för ungefär 9 000 elever i Östergötland och Södermanland. För många det viktigaste valet man gör på mycket länge.
NYHET Publicerad:

Rätt utbildning ger större jobbchans

UTBILDNING Arbetslösheten efter gymnasiet varierar mellan 6 procent på vissa program till 49 procent på andra program fem år efter examen. Det visar färsk statistik om alla program och gymnasieskolor från SCB och Gymnasiekvalitet.se.
NYHET Publicerad:

Gymnasieprogrammen i Västerbotten kartlagda

UTBILDNING Nästa månad är det dags för Västerbottens tre tusen niondeklassare att bestämma vilket program de vill gå på i gymnasiet. Det är viktigt att göra ett genomtänkt gymnasieval och utbudet är stort. För hjälpa elever och föräldrar att välja program har Svenskt Näringsliv tagit initiativ till Gymnasiekvalitet.se, en sajt där fakta om alla program presenteras.
NYHET Publicerad:

Gymnasiekvalitet.se guide i gymnasiedjungeln

GYMNASIEKVALITET.SE Svenskt Näringsliv har åter igen öppnat dörrarna för gymnasiekvalitet.se, som ger fakta om kvaliteten på alla program och gymnasieskolor i Sverige. I januari får föräldrar till landets niondeklassare hem en broschyr med information om sajten.
NYHET Publicerad:

Stockholms bästa gymnasieprogram kartlagda

GYMNASIEKVALITET Gymnasiekvalitet.se har kartlagt alla gymnasieprogram i Stockholm. Idag offentliggörs vilka program som har högst resultat.