Stoppa dubbelbeskattningen

NYHET Publicerad

DUBBELBESKATTNING Problemen med dubbelbeskattning av moms på appar och andra elektroniska tjänster måste lösas nu. Det kräver Svenskt Näringsliv och en rad tunga branschorganisationer i ett öppet brev till Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson.

Problemet är akut för många företag som nu överväger att flytta verksamheten utomlands. Det är dags att Skatteverket tillämpar grundläggande rättsprinciper och undviker dubbelbeskattning.

 

Ladda ner

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Alla bor faktiskt inte på Södermalm”

FLYGSKATT Regeringens utredning om att införa en ny skatt på flygresor oroar många företag. Särskilt hårt skulle det slå mot företag i delar av landet där långväga resor till möten och affärskontakter är vardag. ”För oss i Norrbotten och Luleå vore det en fullständig katastrof”, säger Anders Hermanson på företaget BnearIT.
NYHET Publicerad:

Momssmäll hotar flyktingboenden

SKATTER Bristen på boplatser för nyanlända flyktingar och ensamkommande barn är akut. Varenda tillgängligt vandrarhem, hotell och kursgård tas i bruk och många företag vill hjälpa till med att upplåta lokaler. Men en förlegad momsregel kan göra att hjälpsamma företag åker på en riktig momssmäll. ”Skatteverket och domstolar har tappat kompassen. Regeln måste tas bort nu!”, säger momsexpert Anna Sandberg Nilsson.
NYHET Publicerad:

Ny flygskatt oroar företagare i norr

FLYGSKATT Regeringen vill införa en skatt på flygresor. Det oroar företagen, visar en färsk undersökning genomförd av TNS Sifo i Svenskt Näringslivs företagarpanel i Norrbotten.
NYHET Publicerad:

Skattehöjningar oroar företagare

ENKÄT Regeringens skattehöjningar kommer att minska möjligheten att anställa fler medarbetare. Det anger tre av fyra företag i en ny studie bland Svenskt Näringslivs medlemsföretag. 
NYHET Publicerad:

Underskattade skatter ett demokratiproblem

SKATTER Svenska folkets kännedom om skatternas omfattning är ofta dålig, inte minst bland unga. Under ett seminarium konstaterades att underskattandet är ett demokratiproblem och att mer transparens krävs. "Det är en demokratisk rättighet att veta innehållet i välfärden och kostnaderna för att finansiera den", sa Anna-Karin Hatt, vd på Almega.
NYHET Publicerad:

Slopad ungdomsrabatt tvingar honom till konkurs

ARBETSGIVARAVGIFT Höjningen av arbetsgivaravgiften för unga blev spiken i kistan för telemarketingföretaget Reffekt. En vecka efter att höjningen genomförts lämnade ägaren Micael Jönsson in en ansökan om konkurs. 35 personer under 25 år förlorar sitt jobb.
NYHET Publicerad:

Företag brottas med obegriplig moms

SKATTER Är moms en konsumtionsskatt eller en företagsskatt? Vad vill man beskatta och vad är det som faktiskt beskattas? Att hantera momsen är både krångligt och kostsamt för företagen. Det framkom under ett seminarium arrangerat av Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Framtidens bolagsskatt hett diskussionsämne

SKATTER Nyligen samlades 175 ledande internationella experter från akademi, näringsliv och regeringar för att diskutera framtidens beskattning av internationella företag. Bakgrunden är den omfattande debatt om hur och var internationellt verksamma företag ska betala skatt. Företag kritiseras för att utnyttja skattesystemen, men samtidigt inför länder olika nya skatteregler för att locka till sig investeringar.
NYHET Publicerad:

Förenkla momsredovisningen för en halv miljon företag

SKATT Svenskt Näringsliv vill införa en rak kontantmetod vid momsredovisningen. Synpunkter har framförts att förslagets spärregel inte är förenlig med EU-rätten. I en undersökning dras slutsatsen att spärregeln bör utformas som en presumtionsregel, en spärregel som kan frångås om det inte är fråga om bedrägeri eller missbruk.
NYHET Publicerad:

Skattechock slår hårt mot jobb

SKATT Regeringen vill höja skatterna på arbete, sparande, resande och på industrins energikostnader. Det slår mot jobb, investeringar och företagande, anser Krister Andersson, chef för skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Omöjligt rädda företag med gällande regler 

DEBATT Dagens regler för skatteskulder gör det omöjligt för företagare att rädda sitt företag. Betalas inte skatten, så avvecklas bolaget omedelbart, enligt företrädaransvaret. Det vill Svenskt Näringsliv ändra på.
NYHET Publicerad:

Osäkra skatteregler skadar småföretagare

SKATTER Slopa företrädaransvaret. Vi kan inte ha ett system som per automatik gör att företagare drabbas av personligt ansvar för företagets skatteskulder, anser Anna-Lena Bohm som driver företaget UniGuide.
NYHET Publicerad:

Vägskatt kan ge dyrare mjölk på bordet

SKATTER Senast 2018 ska en helt ny skatt på tunga vägtransporter vara införd. Det föreslår den rödgröna regeringen, vilket kommer att öka kostnaderna på det som transporteras och det blir konsumenterna som får betala: En liter vanlig mjölk kan bli 25 öre dyrare.
NYHET Publicerad:

Planerar regeringen en skattechock?

KOMMENTAR Regeringens prognos för den ekonomiska utvecklingen skapar frågetecken kring hur överskottsmålet ska uppnås till 2018. Om det inte rätas ut finns en farhåga att det planeras åtstramningsåtgärder under de närmaste åren, skriver Jonas Frycklund, nationalekonom på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Bättre skattepolitik krävs för att säkra pensionerna

KOMMENTAR En ny prognos visar att pensionerna kommer att växa framöver. Men de förslag till skattehöjningar på arbete som lagts i budgetpropositionen kommer att leda till lägre sysselsättning och göra att pensionerna utvecklas sämre på längre sikt. För att säkra framtidens pensioner behövs i stället reformer som stärker arbetslinjen.
NYHET Publicerad:

Läxhjälpsföretag förlorar mark

SKATT Krympande verksamhet, uppsägningar och minskad omsättning blir verklighet för läxhjälpsföretag om rutavdraget försvinner vid årsskiftet som regeringen aviserat.  
NYHET Publicerad:

Skatteförslag får kalla handen

REMISS Svenskt Näringsliv avstyrker i sitt remissvar ­förslagen från Företagsskatte­kommittén om ny bolagsbeskattning.
NYHET Publicerad:

Ingen höjd restaurangmoms

SKATT Den aviserade höjningen av restaurangmomsen är inte längre aktuell. Detta sedan Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommit överens. ”Fantastiska nyheter för företagen och alla deras anställda”, säger Visitas vd Eva Östling.
NYHET Publicerad:

Osäkerheten breder ut sig

ENKÄT Många företagare anpassar redan nu verksamheten för att hantera konsekvenserna av de förslag som diskuterats under valrörelsen, visar en rundringning. För butiksägaren Marianne Ohlson är höjningen av arbetsgivaravgiften för unga ett svårt slag. Redan nu drar hon ned på personalen.
NYHET Publicerad:

Ödesval för restaurangägare

SKATTER När restaurangmomsen sänktes vågade krögaren Mats Bengtsson ta steget och satsa på en av de egna restaurangerna och anställa fler medarbetare. Inför risken för den så kallade dubbelstöten hotas inte bara den restaurangen, utan också verksamheten vid de övriga krogarna. "Det värsta är att kreativiteten och glädjen i att utveckla företaget försvinner inför sådana här hot", säger han.