Falun

Ölandsgatan 6

Box 1958

791 19 Falun

Tel: 023-580 00

Dalauppror mot sjukskatten

SOCIALFÖRSÄKRING En debattartikel har sällan fler än ett fåtal underskrifter. Men när Dalaföretagen valde att skriva om medfinansieringen inom sjukpenningen blev gensvaret desto större. 53 företagare valde att skriva under.

Uppskjuten vinstskatt skulle hjälpa e-handelsföretag
Läs kommentaren »
Anställningsregler hindrar Rättviksföretag från att växa
Läs kommentaren »
"Ett gott företagsklimat är att ge företagsamma människor bra förutsättningar"
Läs Carl Ströms kommentar »
Ökad upphandling för mer tillväxt
Läs Carl Ströms kommentar »
Här finns goda attityder till företagande
Läs Carl Ströms kommentar »
Bättre service och lägre kostnader!
Läs Carl Ströms kommentar »

Anette upplever ökat förtroende för välfärdsföretagare

VÄLFÄRD "Äntligen verkar man inse att det inte är ägarformen som är det viktiga när det gäller välfärdsverksamhet, utan snarare den kvalitet och service man blir erbjuden. Varför är det annars så tyst kring Reepalus och Shekarabis utredning om vinster i välfärden? Vi vet att kvalitet och service är det som avgör om vi ska överleva som företag och vi upplever att kommunerna alltmer ser oss som en resurs", säger Anette Kallin, vd för Omvårdnad i Skönvik AB.

Bitterljuv vinst för friskolor i Falun

FRISKOLAN Falu kommun har fått smäll på fingrarna av Förvaltningsrätten. För lågt räknad skolpeng mellan 2010 och 2014 gör att de fristående gymnasieskolorna får dela på nästan 33 miljoner kronor. ”Det är skönt att det äntligen kommer ett beslut, det här är ju ett tillskott som skulle ha funnits från början”, säger Lena Westman, vd på Hagströmska gymnasiet.