Halmstad

Kristian IV:s väg 3

Box 880

301 18 Halmstad

Tel: 035 - 18 20 40

”Nu tar jag över stafettpinnen”

GÄSTKRÖNIKA I år firar vi 100 år samtidigt som det är dags för att mig att ta över stafettpinnen från min far för att driva familjeföretaget i fjärde generationen. För att vi ska vara framgångsrika i lika många år till så måste vi alltid tänka framåt och vilja utvecklas. Känner man sig nöjd blir man lätt omsprungen.

Charlotte Schéle
Regeringen måste sätta företagandets villkor i fokus!
Läs Charlotte Schéles kommentar »
Charlotte Schéle
Rösta bort arbetslösheten?
Läs Charlotte Schéles kommentar »

Grattis Laholm – bäst företagsklimat i Halland

LOKALT FÖRETAGSKLIMAT Halland har en ny länsetta när Svenskt Näringslivs släpper årets ranking för det lokala företagsklimatet. Laholms kommun tar återigen över förstaplaceringen i länet. – Stort grattis till Laholm som är bäst i Halland igen. Men den största förbättringen har Hylte kommun gjort, som har fått sin bästa placering någonsin, säger Charlotte Schéle, tf regionchef Svenskt Näringsliv Halland.

Vuxnas inflytande till ungas arbetsvilja

GÄSTKRÖNIKA Det är en speciell känsla att sommarjobba och kunna köpa det man verkligen vill ha med sina egna pengar. Minnet av mitt första fiskespö sitter som en fläskläpp på mig. Det är ett minne för livet. Någonting har hänt med inställningen till att jobba bland unga idag. Jag har varit med och sett utvecklingen.

Målet är guld på Yrkes-EM

YRKES-EM Kompetensförsörjningen är en viktig fråga för halländska företag. Trots skriande behov så är det svårt att locka ungdomar till yrkesprogrammen, och det blir allt färre sökande från år till år. – Jag tror att det viktigaste är att yrkesutbildningarna får ett gott rykte, och att elever och föräldrar förstår att det inte är en återvändsgränd, säger Daniel Carlberg som är murare i svenska Yrkeslandslaget.

Alla jobb är viktiga!

MITT FÖRSTA JOBB Som 15-åring fick jag mitt första jobb, ett sommarjobb, på ett litet snickeri utanför Falkenberg. Jag cyklade 7 km varje dag till jobbet och min uppgift var att spika trälådor till att förvara fisk eller potatis i. Jag tjänade 7 öre per gavel och i slutet av varje dag räknade jag ut hur mycket jag hade fått ihop. Det kan låta enformigt, men jag älskade verkligen mitt jobb. Att vara en del av processen och sedan se ett färdigt resultat var en fin stund, en otrolig nöjdhet gick genom kroppen.

Pingiskungens företagsamma resa

GÄSTKRÖNIKA Jag var fem år gammal när jag började spela pingis på föräldrarnas sovrumsdörr hemma i lägenheten. Då hade jag ingen aning om att jag skulle stå här idag med fler mästerskapsguld än vad jag kan räkna på mina båda händer. Då hade jag ingen aning om att jag skulle komma att spendera hela 1100 dagar på träningsläger eller att jag ibland skulle träna sex timmar om dagen, sex dagar i veckan. För att lyckas som elitidrottare krävs hårt arbete – det finns inga genvägar.

Från sopor och tomatsås till entreprenör

MITT FÖRSTA JOBB Var som strandstädare för Falkenbergs kommun. Ett tufft jobb för en fjortonåring. Kompisarna hade semester, men jag hade gett mig fasen på att jag skulle jobba varje dag och tjäna så mycket pengar som möjligt för att nå mitt mål. För mig var det ett privilegium att gå upp kl. 04.45 och vara först nere på stranden för att städa. Det gav mig stolthet och stålar – den sommaren kände jag verkligen att jag växte som människa.

"Det är inte fel på lagen"

SOMMARKRÖNIKA Vid årsskiftet 2016/2017 får vi sannolikt en ny upphandlingslagstiftning. Det är dock farligt att tro att en ny lagstiftning per automatik kommer att leda till bättre upphandlingar. Det är inte där problemet ligger. Det centrala i det här sammanhanget är upphandlande myndigheters kompetens och arbetssätt och här finns på många håll en stor förbättringspotential. Det skriver Birgitta Laurent, upphandlings- och konkurrensexpert på Svenskt Näringsliv, i sin krönika.

Stolt över att vara företagare

FÖRETAGSKLIMAT Från florist till socialpedagog – via några år i restaurangbranschen – landade det tills slut i att vara företagare och driva ett HVB-hem för pojkar. ”Allt gick så fort, så det är nog först nu som jag har börjat känna stoltheten i att vara företagare”, säger Lotta Johansson, ägare till Rasmusgården i Falkenberg.

Företagare saknar kunskap om kommunens näringslivsarbete

FÖRETAGSKLIMAT Det är få företagare som har god kunskap om kommunens näringslivsarbete i Halland. Det visar Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning om företagsklimatet. ”Företagare i Varberg och Kungsbacka har sämst kännedom om kommunens arbete, medan företagare i Falkenberg och Laholm har bäst koll”, säger Charlotte Schéle, tf regionchef Halland.

"Det måste bli enklare för företagen att exportera"

SOMMARKRÖNIKA För drygt ett år sedan presenterade regeringen sin exportstrategi för att stärka företagens export- och internationaliseringsmöjligheter. Med 22 olika insatser ska denna strategi fokusera på att effektivisera det statliga handels- och investeringsfrämjandet. Om det och Svenska företags förutsättningar för export skriver Eva Häussling, expert på handel & investeringsfrämjande, på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Besöksnäringen möjliggör för unga

GÄSTKRÖNIKA En arbetslivserfarenhet är alltid viktig, var du än hamnar senare i livet. För många kan det vara tufft att få det där första jobbet, att ta det där första klivet in på arbetsmarknaden. Besöksnäringen är viktig – hos oss får många unga sitt första jobb, skriver Elisabeth Haglund, Vd, Hotel Tylösand.

Regeringen slopar sjukskatten

SJUKSKATT Igår meddelade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att regeringen drar tillbaka förslaget om en sjukskatt. ”Jag har avvaktat med att ta in nya uppdrag på grund av förslaget,  men nu vågar jag titta framåt och börja anställa igen”, säger Åsa Malmborg, VD Flitiga Liza.

Dags att förändra konfliktreglerna

SOMMARKRÖNIKA Regelverket som styr när och hur det är tillåtet att ta till stridsåtgärder på arbetsmarknaden, de så kallade konfliktreglerna, nämns allt oftare i samhällsdebatten. Sverige har mer tillåtande konfliktregler än de flesta andra länder. Politiker börjar få upp ögonen för att detta försämrar företagens konkurrenskraft och hur arbetsmarknaden fungerar. Det skriver Kjell Frykhammar, projektledare i arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

1000 sommarjobbare sedan 1979

SOMMARJOBB ICA Maxi Mellbystrand har sedan starten 1979 haft drygt 1000 sommarjobbare. ”Vi är en sommarbutik och har vår högsäsong juni till augusti, därför är vi beroende av förstärkning när ordinarie personal har semester.” säger Henrik Andreasson, personalchef ICA Maxi Mellbystrand.

Anton är en av 1000

SOMMARJOBB Anton Nilsson är en av de 1000 sommarjobbare som ICA Maxi Mellbystrand anställt sedan starten 1979. ”Jag började som 18-åring och detta blir min sjätte sommar med Maxi-gänget. Vi får väl se om det blir den sista också, nästa sommar är jag nämligen färdigutbildad sjukgymnast.”, säger Anton.

Behövs reformer som underlättar vägen till jobb

SOMMARKRÖNIKA Utan invandrad kompetens kommer svenska företag inte att klara av att fylla sina kompetensbehov. Inhemsk arbetskraft räcker helt enkelt inte till. Därför är det nödvändigt att de personer som kommer till Sverige kommer ut på arbetsmarknaden och att vi tar vara på den kompetens som flera av dem har. Det kräver reformer som förkortar tiden mellan ankomsten till Sverige och etablering på arbetsmarknaden. Det skriver Mikaela Almerud, högskoleexpert på Svenskt Näringsliv.

En stark arbetsmarknad med matchningsproblem

SOMMARKRÖNIKA Konjunkturen har stärkts och arbetslösheten är på väg nedåt. Samtidigt finns det betydande matchningsproblem på arbetsmarknaden. Av alla de jobb som anmäls hos Arbetsförmedlingen kvarstår över 90 procent vid månadens slut. Det är betydligt högre än genomsnittet för de senaste åren. Det skriver Gabriella Chirico Willstedt, arbetsmarknadsekonom på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Sverige behöver fortsätta reformera skattepolitiken

SOMMARKRÖNIKA Sveriges vanliga kapitalskatt på 30 procent är nästan dubbelt så hög omvärldens genomsnitt kring 17 procent och våra marginalskatter på upp till 57 procent är högre än något annat land i världen. Med snabba åtgärder på bland annat dessa områden finns god potential för företagande, investeringar och jobb att växa starkare. Det skriver Johan Fall, ansvarig för analys av skattepolitik på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Företagare har både hjärta och hjärna

SOMMARKRÖNIKA Jag hör alltför ofta av fackliga företrädare, politiker och andra debattörer att företagen ”saknar incitament” för att få tillbaka sjukskrivna medarbetare i arbete. Att förse företagen med sådana incitament ser nämnda aktörer som sin stora uppgift. Och det ska ske i form av mer regleringar och sanktioner eller genom att lägga ett än större ekonomiskt ansvar på företagen för de anställdas sjukfrånvaro.

Kompetensbrist oroar bussbranschen

KOMPETENS Bussbranschen är en av många branscher som skriker efter folk. Inom de närmsta åren lämnar dessutom många yrket för att gå i pension. ”Idag rekryterar många bussförare från andra företag. Men det håller inte i längden, utan vi måste få fler att bli intresserade för yrket”, säger Lisabeth Englsperger, förarutbildare Nobina i norra Halland.

Språk ger fördelar i arbetslivet

MITT FÖRSTA JOBB Ett av mina första jobb var att sälja tidningar på lördag- och söndagsmorgnar i kvarteret. När jag blev äldre läste jag på Chalmers och undervisade i idrott på militäranläggningen KA4. Efter studierna på Chalmers fick jag ett forskningsjobb inom laseroptisk mätteknik på Volkswagen i Tyskland. Förutom yrkeserfarenhet fick jag med mig språkkunskaper som har gett mig stora fördelar i mitt arbetsliv.

Stolthet över företagsklimatet sällsynt

KRÖNIKA När Svenskt Näringsliv bjöd in företagare från hela landet för att diskutera det lokala företagsklimatet beskrev flera av deltagarna sin hemkommun med uppgivenhet. Som företagare upplever man på många håll att det saknas en grundläggande förståelse för företagens villkor och deras betydelse för välfärden i kommunen. Om detta berättar Pontus Lindström, projektledare på Företagsklimat, i sin krönika.

Årets sommarjobb: Vice Vd

SOMMARJOBB Det är inte alla 15-åringar som får chansen att sommarjobba som vice Vd.  Genom kampanjen Gilla #Företagsamhet, som pågick under mars månad, fick två ungdomar chansen att testa på hur det är att driva företag. ”Jag tänker mycket på att bli företagare, så det här var en jättebra möjligt för mig eftersom det är på riktigt”, säger Fabian Ivarsson Hansson, en av de två vice Vd.

Väl fungerande konkurrens bygger Sverige starkare

SOMMARKRÖNIKA Med de utmaningar som Sverige står inför idag, imorgon och de kommande åren så behöver vi jobba mer tillsammans, inte mot varandra. Varför skapa en atmosfär där man ser varandra som ett ”hot”, snarare än som gemensam resurs? Det skriver Göran Grén, jurist på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika

Lösningen på arbetslösheten

GÄSTKRÖNIKA Jag var med och grundade Harrys som idag omsätter över 700 miljoner kronor och sysselsätter över 1000 personer. Tänk om 100 000 gymnasielever bestämmer sig för att starta ett företag idag som kan anställa fem personer. Då har vi löst en stor del av arbetslösheten i ett enda go. Satsa på unga entreprenörer. Gör det enklare att starta företag, gör det enklare att anställa. Tänk om alla företagare kunde anställ en person till. Hur svårt ska det behöva vara?

Det här med att ta ansvar

SOMMARKRÖNIKA På en arbetsmarknad där allt större ansvar läggs på arbetsgivaren, oavsett om det är möjligt att ta detta ansvar eller ej, så kan man fråga sig vad som hände med det personliga ansvaret? Ett omfattande arbetsgivaransvar i all ära men det kan inte betyda att medarbetarna, kollegorna och varje enskild människa blir av med sitt ansvar. Det skriver Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Glad sommar alla hallänningar!

SOMMARKRÖNIKA Nio månader går fort. Framförallt när man har kul och träffar många intressanta, kunniga och inspirerande personer. Det är precis så min tid i Halland har varit, från och med oktober 2015 tills nu. Gladast av alla är kanske min svärfar.

Vem bryr sig om företagens behov?

KOMPETENS För Vertiseit är en av de viktigaste frågorna den långsiktiga kompetensförsörjningen. Där spelar samverkan mellan högskola och näringsliv en stor roll. ”År 2020 vill vi vara dubbelt så många anställda. En stor utmaning under den resan kommer vara att hitta rätt personer med rätt kompetens”, säger Johan Lind, Vd på Vertiseit i Varberg.

Samsyn behövs om en effektivare offentlig sektor

SOMMARKRÖNIKA En ökande och åldrande befolkning, tillsammans med flyktingkrisen, gör att den offentliga sektorn måste effektivisera sina verksamheter. Successiva skattehöjningar är ingen utväg, det leder till sämre drivkrafter till arbete och investeringar, vilket i sin tur påverkar tillväxt och välstånd negativt. Det skriver Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika