Karlshamn

Drottninggatan 83

374 38 Karlshamn

Tel: 0454-347 48

Vi har ett resultat

FÖRETAGSKLIMAT Under första kvartalet 2016 har företagare runt om i Sverige och i Blekinge fått rösta och lämna sina synpunkter på hur de upplever företagsklimatet i den kommun de är verksamma. Och nu har vi ett resultat. Ett resultat som tyvärr inte är så positivt i alla kommuner.

Jobbigt svenskt mästerskap i Malmö
Läs Carina Centréns kommentar »
Regeringen måste lägga planerna på medfinansiering i papperskorgen
Läs Carina Centréns kommentar »
Vi behöver vi en ansvarsfull avtalsrörelse
Läs Carina Centréns kommentar »
Carina Centrén
De unga i Blekinge har det fortsatt tufft
Läs Carina Centréns kommentar »
Carina Centrén
Det är dags för fler förmedlare av arbeten
Läs Carina Centréns kommentar »

Blekingskt hopp tävlar i Yrkes-SM

YRKES-SM I mitten av maj pågår yrkes-SM i Malmö. Yrkesskickliga ungdomar får mäta sina förmågor inom ett flertal yrken. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Rickie Nyström från Sölvesborg tävlar i kategorin Isoleringsplåtslagning.

Företagarpanelen tar tempen på näringslivet

FÖRETAGARPANELEN Svenskt Näringsliv arbetar för att öka uppmärksamheten och medvetenheten kring frågor som är viktiga för företagandet i Sverige. Det handlar om att beskriva företagarens verklighet, vilka frågor de brottas med och sprida den kännedomen till politiker, media och allmänheten.

Tveksamheter trots bra dialog

FÖRETAGSAMHET Hur efterlevs ramavtal vid offentlig upphandling? Finns det behov av fler energiutbildningar och hur är dialogen med kommunen? Det var många frågeställningar som hanns med under politikers företagsbesök hos EKS, Energi & Klimat Service AB, i Karlskrona.

Fackligt lönerace hotar den svenska modellen

DEBATT Den svenska modellen är hotad. Och hotet kommer inifrån arbetarrörelsen. När ett antal LO-fack med Byggnads i spetsen i årets avtalsrörelse vill spräcka märket äventyrar de bärande delar av den svenska modellen. Det skriver Carola Lemne, Carina Centrén och Johanna Appelgren i en debattartikel i Sydöstran och Blekinge Läns Tidning.

Ny toppnotering för Blekinges företagsamhet

FÖRETAGSAMHET Företagsamheten slår nytt rekord i Blekinge, men andelen företagsamma är trots det lägre än i de flesta andra län. Oroväckande är att Blekinge uppvisar Sveriges svagaste nyföretagsamhet, vilket framgår av rapporten Företagsamheten 2016 - Blekinge län 2016. ”En positiv trend är att antalet företagsamma inom välfärdssektorn ökar, vilket inte minst bidrar till en förbättrad företagsamhet bland länets kvinnor”, säger Carina Centrén, regionchef på Svenskt Näringsliv i Blekinge.

Åttondeklassare provar företagande

FÖRETAGSAMHET Eleverna i årskurs åtta på Norrevångskolan i Mörrum har haft en temavecka om företagande och under en dag jobbade de med att ta fram produktidéer som sedan presenterades för ”drakarna” Carina Centrén och Anders Edholm från Svenskt Näringsliv.

Hallå där, Artur Hulu

FÖRSTÄRKNING "Jag har länge haft ett samhällsintresse och tyckt att näringslivsfrågor har varit en av de viktigaste frågorna. Detta i kombination med att jag läser entreprenöriellt företagande gjorde att studentmedarbetare på Svenskt Näringsliv i Blekinge kändes som en skräddarsydd tjänst för mig." Detta säger vår nya studentmedarbetare Artur Hulu som är varmt välkommen till Svenskt Näringsliv i Blekinge. Läs hans presentation här.