Malmö

Jörgen Kocksgatan 1B

Box 186

20121 Malmö

Tel: 040-35 25 00

Höganäs bäst på näringslivsinformation

FÖRETAGSKLIMAT Knappt var tionde företag i Skåne har god kunskap om kommunens näringslivsarbete. Bäst på att informera är Höganäs följt av Kävlinge och Burlöv. Det visar Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning om företagsklimatet.

Eva Frisk
Gör affärer med näringslivet Landskrona
Läs Eva Frisks kommentar »
Carola Netterlid
Jobbigt svenskt mästerskap i Malmö
Läs Carola Netterlids kommentar »
Rolf Elmér
Det här är konkurrenskraft!
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Rolf Elmér
Lyft debatten från bakgränderna
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Rolf Elmér
(S)tå upp för den svenska modellen!
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Rolf Elmér
"Begränsa inte företagens möjligheter att anställa"
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Rolf Elmér
"Välj valfriheten!"
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Eva Frisk
"Vänsterpartiet vilseför väljarna"
Läs Eva Frisks kommentar »
Rolf Elmér
"Valfriheten är här för att stanna"
Läs Rolf Elmérs kommentar »
Rolf Elmér
"Skånes konkurrensfördelar kräver ett öppet och aktivt europasamarbete"
Läs Rolf Elmérs kommentar »

”Vid första jobbet är erfarenheten det viktiga”

GÄSTKRÖNIKA "När jag fick ett mail från teknikbutiken skulle jag snart ta studenten, och ångesten inför att snart stå arbetslös och utan studieplats hade precis börjat närma sig." Det skriver André Frisk i sin gästkrönika.

Din bästa tid är nu

GÄSTKRÖNIKA ”Att ha ett jobb är så mycket mer än vad som syns på ytan. Det är inte arbetsuppgifterna eller vad jag tjänar i timmen som är avgörande faktorn. En av de viktigaste sakerna med ett arbete är faktiskt jobbet i sig, oavsett vad det är.” Det skriver Ludvig Hambraeus, studentmedarbetare, i en krönika.

Kvalitet till hundra procent

Ett demensboende drivet i privat regi landade på förstaplatsen i Äldreguiden 2015 för Hässleholm. Hundra procent "mycket eller ganska nöjda" äldre, det har bara Backebo Vård & Omsorg i Hörja.

En företagare i Almedalen

BLOGG En skånsk företagare med högt tempo är Carin Stoeckmann, vd på Byggmästar'n i Skåne. Vi bad henne göra blogginlägg kring de aktiviteter hon deltog i vid årets Almedalsvecka och hon hann med mycket under några dagar. Häng med!

Ny skattehöjning oroar företagare i Skåne

SKATTER Regeringen vill införa en kilometerskatt på lastbilstransporter. Utredningens preliminära förslag skapar stor oro bland företagen i Skåne. Många av förtagen känner inte ens till att utredningen existerar, visar en färsk undersökning genomförd i Svenskt Näringslivs företagarpanel.

En femåring med över fyrtio års erfarenhet

INNOVATION Företaget GAIA i Helsingborg har lösningen för att minska påverkan från en av offentlig sektors värsta miljöbovar: plasten. GAIA startades 2011, men bär på historia som kan spåras tillbaka ända till 1970-talet. Ta del av en skånsk innovationsresa som spänner över fyrtio år.

"Ett feltänk från början till slut"

GÄSTKRÖNIKA "Jag driver en förskola och upplever hur sjukansvaret blir allt tyngre och urholkar alla mina möjligheter att vara den goda arbetsgivare som jag vill vara. Nu vill socialförsäkringsminister Annika Strandhäll göra det än tyngre." Det skriver Lena Karman, vd Klurifax Barnteaterhus AB i Hörby, i sin gästkrönika.

Företagare vågar inte framföra kritik

FÖRETAGSKLIMAT Företagare i Skåne tvekar att lämna klagomål till sin kommun eftersom det kan påverka deras verksamhet negativt. Det visar svaren i vår enkätundersökning om företagsklimatet. "Bara tanken om man ska våga framföra kritik eller inte är oacceptabel" säger Rolf Elmér, regionchef Svenskt Näringsliv Skåne.

Sjukt förslag utan slut

GÄSTKRÖNIKA "Nej, vet ni vad, socialförsäkringsminister Strandhälls sjukskatt kan ni kasta i soporna. Bums! Varför? Jo det ska jag berätta." Det skriver Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård i en gästkrönika.

Fler jobb i Skåne med förbättrat företagsklimat

På tisdag den 24 maj presenteras resultaten av företagsklimatets utveckling i Skånes 33 kommuner. Men hur påverkar egentligen företagsklimatet arbetslösheten och tillväxten i regionen och i kommunerna? I en färsk studie genomförd av nationalekonomen Fabian Wallén får vi svaret.

Nystartat med visioner

INTEGRATION Att se samhällsnytta med migration och integration har Jakob Svärd och hans affärspartner Michel Massadakis tagit fasta på. De startade företaget Självbildarna i Malmö som vill minska avståndet mellan näringslivet och människor som kommer till Sverige genom att minska språkbarriären.

Privat vårdföretag i en utmanande värld

FÖRETAGSBESÖK Det är inte problemfritt att driva en privat vårdcentral i Skåne, något som Näsets Läkargrupp har fått erfara. ”Det är svårt att satsa och planera framåt” säger Ingela Loth.

Jobbkö från Malmö till Göteborg

DEBATT Regeringens målsättning är att Sverige ska nå lägst arbetslöshet i EU år 2020. Det innebär att 460 000 nya jobb behöver skapas på bara några år. Skulle alla de arbetssökande till dessa jobb ställa sig i kö utanför arbetsförmedlingen i Malmö, så skulle den sträcka sig ända till Göteborg.

"Att driva företag är att blomma"

FÖRETAGSAMHET Hemlängtan till Skåne och gården i Stora Råby tillsammans med viljan att se entreprenörer få växa med sina idéer fick Håkan Pålsson att återvända till sina rötter. Här har han utvecklat en unik ”business community” som uppskattas av både större och mindre företag.

Hallå där, Ludvig Hambraeus

FÖRSTÄRKNING Möt vår nya studentmedarbetare – välkommen till oss, Ludvig Hambraeus! Vi bad honom att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre, läs hans presentation här!