SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne län

Offentlig upphandling – en affärsmöjlighet?

Upphandlingsexpert

Birgitta Laurent

Ellen Hausel Heldahl

Ellen Hausel Heldahl

Välkommen på en företagarlunch om upphandling med Ellen Hausel Heldahl och Birgitta Laurent, upphandlings- och konkurrensexperter på Svenskt Näringsliv.

Varje år köper staten, kommuner och landsting varor, tjänster och byggentreprenader för närmare 700 miljarder. En väl fungerande offentlig upphandling är därför avgörande för en fungerande samhällsservice.
Riksdagen ska i höst ta beslut om nya regler för offentlig upphandling. Det finns flera syften med den nya lagen. Ett är att motverka osunda affärsbeteenden, ett annat att underlätta upphandlingsprocessen. Ett tredje att med de nya reglerna uppnå strategiska mål, såsom sociala hänsyn eller miljömässiga mål.

En ytterligare tanke med den nya lagen är att underlätta för små och medelstora företag att delta i konkurrensen om offentliga kontrakt. 30 procent av en kommuns budget är upphandlade tjänster och varor. Är det en marknad för dig?

Anmälan

Du anmäler dig via knappen här nedan. Din behöver vi senast den 24 oktober. Arrangemanget är kostnadsfritt och din anmälan är bindande. Vid behov av avanmälan kontakta oss senast dagen före mötet.

Kaffe serveras från kl. 09.30 och vi avslutar med gemensam mingellunch med start kl. 11.30.

Varmt välkommen!

Datum och tid

  • Fredag 28 oktober 2016, kl. 10:00 – 11:30

Plats

Svenskt Näringsliv regionkontor, Jörgen Kocksgatan 1b, Malmö