Östersund

Pedagogens väg 2

831 40 Östersund

Tel: 063-14 10 95

Samsyn behövs om en effektivare offentlig sektor

SOMMARKRÖNIKA En ökande och åldrande befolkning, tillsammans med flyktingkrisen, gör att den offentliga sektorn måste effektivisera sina verksamheter. Successiva skattehöjningar är ingen utväg, det leder till sämre drivkrafter till arbete och investeringar, vilket i sin tur påverkar tillväxt och välstånd negativt. Det skriver Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika

Orimliga handläggningstider
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Jämtlands framtid är företagsamma människor, oavsett ålder!
Läs Ola Toftegaards kommentar »
I kölvattnet av sänkt ROT-avdrag - uppsägningar och mer svarta jobb
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Skattehöjningarna slår direkt mot jobben
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Inget snyggt världsrekord!
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Otrygghet för unga är att inte få ett jobb alls
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Begränsa inte företagens möjlighet att anställa
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Slopa förslaget om ungdomsskatt
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Brist på samsyn dåligt för företagsklimatet
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Se tillväxten för vad den är
Läs Ola Toftegaards kommentar »

Sjukskatt dåligt för alla

SJUKSKATTEN Regeringens förslag om utökat sjuklöneansvar för företagen är ett dåligt förslag. Det riskerar att slå hårt mot små- och medelstora företag och kommer att försvåra för människor med en sjukdomshistorik att få jobb. "Som företagare kommer du att tänka dig för både en och två gånger innan man anställer en person med hög sjukfrånvaro bakåt i tiden", säger Nils-Åke Hallström, vd Hallströms Verkstäder.

Att rusta inför framtiden

GÄSTKRÖNIKA 6,4 miljarder uppkopplade enheter under 2016. Uppskattningsvis 50 miljarder enheter under 2020. Att leva i nutiden är svårt. Aldrig någonsin kommer man igen att få uppleva en så långsam utvecklingstakt som just nu. Ändå står våra fundamentala system såsom skolsystemet i princip stilla i utvecklingen där data/IT blir degraderat till att i bästa fall vara ett ämne. Det skriver Maria Svensson Wiklander i sin krönika.

Branschråd utvecklar friskskola

FRISKOLA Med marknadsanpassade utbildningar driver tre entreprenörer och lärare StorsjöGymnasiet i Östersund, StenstanGymnasiet i Sundsvall och GuldstadsGymnasiet i Skellefteå. Praktik hos lokala företag, verklighetstrogna projekt och branschråd bidrar till att eleverna är redo för arbetsmarknaden från dag ett.

Politisk låsning stoppar sommarjobb i Östersund

ARBETSMARKNAD Turerna kring feriearbetet i Östersund fortsätter fram och tillbaka. Senaste budet från kommunen är att ungdomarnas feriepraktik ska upphandlas, något som de privata vårdbolagen ställer sig starkt kritiska till. ”Jag kan inte under några omständigheter ta emot ungdomarna under de här villkoren”, säger Ruth Berglund, vd på Strukturrutan.

Miljöutmaningarna - Det är okört!

MILJÖ I slutet på april bjöd Svenskt Näringsliv in företagare, politiker och studenter till visning av den nya miljöfilmen ”Ingen tid att förlora” med Nicklas Skår och artisten Anna Sahlene i huvudrollerna.