Östersund

Pedagogens väg 2

831 40 Östersund

Tel: 063-14 10 95

Förnuftigt med slopad sjukskatt

SJUKSKATTEN Regeringen drar tillbaka förslaget om en sjukskatt. Företagarna är nöjda efter beskedet. ”Det är fantastiskt bra! Det hade varit förödande om förslaget gått igenom”, säger Thomas Olsson, vd för Åre Produktion och ordförande för Teknikföretagens samarbetsgrupp i Jämtlands län.

Skurar av finurliga förslag att höja skatterna duggar tätt
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Orimliga handläggningstider
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Jämtlands framtid är företagsamma människor, oavsett ålder!
Läs Ola Toftegaards kommentar »
I kölvattnet av sänkt ROT-avdrag - uppsägningar och mer svarta jobb
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Skattehöjningarna slår direkt mot jobben
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Inget snyggt världsrekord!
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Otrygghet för unga är att inte få ett jobb alls
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Begränsa inte företagens möjlighet att anställa
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Slopa förslaget om ungdomsskatt
Läs Ola Toftegaards kommentar »
Brist på samsyn dåligt för företagsklimatet
Läs Ola Toftegaards kommentar »

Dags att förändra konfliktreglerna

SOMMARKRÖNIKA Regelverket som styr när och hur det är tillåtet att ta till stridsåtgärder på arbetsmarknaden, de så kallade konfliktreglerna, nämns allt oftare i samhällsdebatten. Sverige har mer tillåtande konfliktregler än de flesta andra länder. Politiker börjar få upp ögonen för att detta försämrar företagens konkurrenskraft och hur arbetsmarknaden fungerar. Det skriver Kjell Frykhammar, projektledare i arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Väl fungerande konkurrens bygger Sverige starkare

SOMMARKRÖNIKA Med de utmaningar som Sverige står inför idag, imorgon och de kommande åren så behöver vi jobba mer tillsammans, inte mot varandra. Varför skapa en atmosfär där man ser varandra som ett ”hot”, snarare än som gemensam resurs? Det skriver Göran Grén, jurist på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika

Samsyn behövs om en effektivare offentlig sektor

SOMMARKRÖNIKA En ökande och åldrande befolkning, tillsammans med flyktingkrisen, gör att den offentliga sektorn måste effektivisera sina verksamheter. Successiva skattehöjningar är ingen utväg, det leder till sämre drivkrafter till arbete och investeringar, vilket i sin tur påverkar tillväxt och välstånd negativt. Det skriver Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika

Sjukskatt dåligt för alla

SJUKSKATTEN Regeringens förslag om utökat sjuklöneansvar för företagen är ett dåligt förslag. Det riskerar att slå hårt mot små- och medelstora företag och kommer att försvåra för människor med en sjukdomshistorik att få jobb. "Som företagare kommer du att tänka dig för både en och två gånger innan man anställer en person med hög sjukfrånvaro bakåt i tiden", säger Nils-Åke Hallström, vd Hallströms Verkstäder.