Södermanland

Storgatan 19

114 82 Stockholm

Tel: 08 553 431 23

Nominera Södermanlands mest företagsamma människa

MEST FÖRETAGSAMMA Vem är Södermanlands mest företagsamma människa 2016? Hjälp oss att hitta alla som förtjänar att synas lite extra i vår region genom att nominera den du tycker har gjort något extra företagsamt i år. Nominera nu – det tar bara ett par minuter!

Björn Lindgren
Vad betyder 10 nya jobb?
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
De förgyller min dag!
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Regeringen vilseleder om sjukkostnader
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Jag tror på Märket!
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Företagsklimat i blixtbelysning
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Företagsklimat är viktigt!
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Tillstånd var god dröj!
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
Politikerna 
gör skillnad 
i rankning
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
En hyllning till företagsamma människor
Läs Björn Lindgrens kommentar »
Björn Lindgren
"Underkänt för kommunernas upphandling"
Läs Björn Lindgrens kommentar »

Trosa i topp och fyra kommuner på topp 100

FÖRETAGSKLIMAT Trosa har för 10 året i rad bäst företagsklimat i länet och för första gången är fyra Sörmlandskommuner på topp 100-listan. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet som släpps idag.

Nyköpings ranking trendar åt fel håll

FÖRETAGSKLIMAT I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet ser Nyköpings resultat sedan 2013 ut som ett sluttande plan. Kurvan är inte direkt dramatisk men lutar åt fel håll. På tre år har Nyköping sjunkit från plats 94 till plats 123 bland landets 290 kommuner.

En riktig kvarnsten

ENTREPRENÖRSKAP Svensk landsbygd är i mitt i en spännande utveckling med nya företag som poppar upp och gamla hittar nya nischer. Ett sådant företag är Warbro Kvarn i Sköldinge utanför Katrineholm.

Helianthus femte förskola i Nyköping

VÄLFÄRD Sedan starten 2002 har Förskoleteamet Helianthus AB vuxit kraftigt. Idag har man 14 förskolor med totalt ungefär 850 barn i Huddinge, Nacka, Örebro och Nyköping. Närmare 300 medarbetare finns på lönelistan. Nu i dagarna öppnade Helianthus sin tredje förskola i Nyköping – Backebo på Stensborgsvägen i Oxbacken. Under senhösten ska den fjärde förskolan slå upp sina portar. Till våren eller försommaren nästa år är det dags för ytterligare en.

"Det är inte fel på lagen"

SOMMARKRÖNIKA Vid årsskiftet 2016/2017 får vi sannolikt en ny upphandlingslagstiftning. Det är dock farligt att tro att en ny lagstiftning per automatik kommer att leda till bättre upphandlingar. Det är inte där problemet ligger. Det centrala i det här sammanhanget är upphandlande myndigheters kompetens och arbetssätt och här finns på många håll en stor förbättringspotential. Det skriver Birgitta Laurent, upphandlings- och konkurrensexpert på Svenskt Näringsliv, i sin krönika.

"Det måste bli enklare för företagen att exportera"

SOMMARKRÖNIKA För drygt ett år sedan presenterade regeringen sin exportstrategi för att stärka företagens export- och internationaliseringsmöjligheter. Med 22 olika insatser ska denna strategi fokusera på att effektivisera det statliga handels- och investeringsfrämjandet. Om det och Svenska företags förutsättningar för export skriver Eva Häussling, expert på handel & investeringsfrämjande, på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Dags att förändra konfliktreglerna

SOMMARKRÖNIKA Regelverket som styr när och hur det är tillåtet att ta till stridsåtgärder på arbetsmarknaden, de så kallade konfliktreglerna, nämns allt oftare i samhällsdebatten. Sverige har mer tillåtande konfliktregler än de flesta andra länder. Politiker börjar få upp ögonen för att detta försämrar företagens konkurrenskraft och hur arbetsmarknaden fungerar. Det skriver Kjell Frykhammar, projektledare i arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Behövs reformer som underlättar vägen till jobb

SOMMARKRÖNIKA Utan invandrad kompetens kommer svenska företag inte att klara av att fylla sina kompetensbehov. Inhemsk arbetskraft räcker helt enkelt inte till. Därför är det nödvändigt att de personer som kommer till Sverige kommer ut på arbetsmarknaden och att vi tar vara på den kompetens som flera av dem har. Det kräver reformer som förkortar tiden mellan ankomsten till Sverige och etablering på arbetsmarknaden. Det skriver Mikaela Almerud, högskoleexpert på Svenskt Näringsliv.

Framtidens entreprenörer skolas i Strängnäs

JOBB FÖR UNGA Sverige är beroende av företagsamma människor, såväl idag som i framtiden. Det har man tagit fasta på i Strängnäs. Ung Företagsamhet är sedan länge etablerat i kommunen och från och med i år medverkar man i projektet Roligaste Sommarjobbet, som första sörmländska kommun. Roligaste Sommarjobbet går ut på att ungdomar får, med ett litet startkapital, bli företagare under en sommar och tjäna pengar på sina egna affärsidéer

En stark arbetsmarknad med matchningsproblem

SOMMARKRÖNIKA Konjunkturen har stärkts och arbetslösheten är på väg nedåt. Samtidigt finns det betydande matchningsproblem på arbetsmarknaden. Av alla de jobb som anmäls hos Arbetsförmedlingen kvarstår över 90 procent vid månadens slut. Det är betydligt högre än genomsnittet för de senaste åren. Det skriver Gabriella Chirico Willstedt, arbetsmarknadsekonom på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

ICA-butiken som fostrar Trosas ungdomar

JOBB FÖR UNGA Trosa kommuns näst största privata arbetsgivare är inte bara en matvaruaffär, utan också en väg in på arbetsmarknaden för många ungdomar. Linda Steiner driver ICA Trossen med sina syskon Jenni och Daniel och förutom butiken har de ett starkt samhällsengagemang gemensamt.

Stolthet över företagsklimatet sällsynt

KRÖNIKA När Svenskt Näringsliv bjöd in företagare från hela landet för att diskutera det lokala företagsklimatet beskrev flera av deltagarna sin hemkommun med uppgivenhet. Som företagare upplever man på många håll att det saknas en grundläggande förståelse för företagens villkor och deras betydelse för välfärden i kommunen. Om detta berättar Pontus Lindström, projektledare på Företagsklimat, i sin krönika.

Det här med att ta ansvar

SOMMARKRÖNIKA På en arbetsmarknad där allt större ansvar läggs på arbetsgivaren, oavsett om det är möjligt att ta detta ansvar eller ej, så kan man fråga sig vad som hände med det personliga ansvaret? Ett omfattande arbetsgivaransvar i all ära men det kan inte betyda att medarbetarna, kollegorna och varje enskild människa blir av med sitt ansvar. Det skriver Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.

Inspiration för framtiden

SOMMARKRÖNIKA "Nyss firades det nya året in. Åtminstone är det så det känns – vintern och våren har sprungit förbi och sommaren har redan slagit ut i full blom. Vad har egentligen hänt under det först halvåret?" Björn Lindgren, regionchef på Svenskt Näringsliv Södermanland summerar vårens händelser i sin sommarkrönika. Och du, vad kommer du inte kunna leva utan om 10 år?

Kranföretag drabbat av strejk fem gånger

STREJK Flens byggmaskiner har blivit uttaget i strejk fem gånger under de senaste åren.  Senast var under byggkonflikten i april. Då förlorade företaget en halv miljon kronor på strejken. Kunderna visar nu oro för att anlita företaget under nästa avtalsrörelse. 

Öppet brev: Hur tänker du Strandhäll?

SJUKSKATT Jag heter Solveig Sunnebo. Jag äger och driver företaget Helianthus som idag har 14 förskolor i Huddinge, Nacka, Nyköping och Örebro. Jag är mycket oroad över förslaget om medfinansiering med 25 % av sjuklönekostnaden för våra medarbetare och vad det skulle få för konsekvenser för företag i Sverige. Hur tänkte du, Strandhäll? Jag kan inte förstå det. Så inleder Solveig Sunnebo på Föreskoleteamet Helianthus sitt öppna brev till Annika Strandhäll.

”Sjukskatt kan hota vår existens”

SJUKSKATT "Det kan hota vår existens. Vi har inga marginaler att ta av idag och blir någon sjukskriven måste vi ta in hyrläkare eller hyrsjuksköterskor – samtidigt som vi betalar 25 procent av den sjukskrivnes sjukpenning." säger Anki Nyzell-Lindskog på vårdkoncernen Smedhälsan i Eskilstuna om regeringens planer på sjukskatt.

Arbetsmarknadens smörjmedel

BEMANNING Hur kan en arbetsgivare hantera omställningar och efterfrågetoppar och fortfarande vara konkurrenskraftiga? Jan Karlsson, platschef på VMP Bemanning i Katrineholm, har delvis svaret på den frågan.

Företagsklimatet får sänkt betyg i Eskilstuna

FÖRETAGSKLIMAT Företagarnas sammanfattande betyg för företagsklimatet i Eskilstuna har sjunkit något och är nu det näst lägsta i länet. Det visar Svenskt Näringslivs nya enkät, en enkät som utgör en del av underlaget till den ranking av företagsklimatet som presenteras i september. Hösten 2015 placerade sig Eskilstuna på plats 186 bland landets 290 kommuner.

Magplask för företagsklimatet

FÖRETAGSKLIMAT 5 kommuner försämrar och 2 förbättrar sitt betyg på de sammanfattande omdömet av företagsklimatet i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i länets kommuner. Det visar årets undersökning av företagsklimatet i Södermanlands 9 kommuner. "I stort går utvecklingen i fel riktning och det hade jag inte väntat mig. Det är ett magplask som skvätter åt nästan alla håll", kommenterar Björn Lindgren, regionchef för Svenskt Näringsliv.

Det finns så många vägar att ta sig fram

KOMPETENSBYTARDAGEN För en studie- och yrkesvägledare så är all form av nätverkande bra, så Päivi Persson, SYV på Nyköpings Högstadium Omega, var positiv till Kompetensbytardagen och tog givetvis chansen att besöka Bravida för en dag. "Vi är med på det här för att vi måste få ut budskapet på skolorna, vi måste få fler att välja elektrikeryrket", säger Peter Carlsson, platschef på Bravida.

Bra start för arbetssökande hos Goodstart

ARBETSMARKNAD ”Det finns företag som skriker efter kompetens och det finns människor som skriker efter arbete. Ändå så brister det i kompetensförsörjningen. Det beror på ett dåligt fungerande system”, säger Johan Sundholm, vd på Goodstart, ett företag som arbetar med att hjälpa människor till arbete.

Kompensationen är ett hån mot vår bransch

SJUKSKATT "Kostnadsmässigt kan det bli stora förändringar. Den så kallade kompensationen i form av 0,16 procent lägre arbetsgivaravgift är ett hån mot vår bransch - man får inte glömma att arbetsgivaravgiften för unga nyligen höjdes med 12 procent", säger Fredrik Åström VD för familjeföretaget Svenska Kulturpärlor om förslaget om ökat medfinansieringsansvar för sjukpenningen för arbetsgivarna.