Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

”Osäkerheten gör att tillväxten bromsas”

VAL 2014 Sedan Elisabeth Kvanman startade Måbra förskolor för sju år sedan har hennes verksamheter utökats till det dubbla. Men debatten om vinst i väldfärdsföretag gör att hon nu tvekar inför en ytterligare expansion. "Jag har ett anbud klart angående driften av en verksamhet i Stockholm men jag tvekar att skriva under. Jag vet inte hur förutsättningarna kommer att bli efter valet", säger hon.
NYHET Publicerad:

”Jag måste säga upp merparten av personalen”

VAL 2014 MP vill ha det kvar, S vill halvera det och V vill ta bort det helt. Framtiden för Rut-avdraget vid en rödgrön valserger är ytterst osäker, vilket redan nu påverkar företagen som arbetar med hushållsnära tjänster. "Försvinner Rut-avdraget måste jag säga upp merparten av personalen", säger Marlené Eriksson som driver Fejax.
NYHET Publicerad:

Gilla Jobbet! - Sveriges största mötesplats om arbetsmiljö

MÄSSA Den 22 – 23 oktober 2014 är det dag igen. Då förvandlas Stockholmsmässan till Sveriges största mötesplats för alla som är engagerade i arbetsmiljöfrågor. Kom och inspireras av över 100 seminarier, utställning, forskning, praktik, åsikter och insikter! Svenskt Näringsliv är en av arrangörena bakom Gilla Jobbet tillsammans med AFA Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv, fackförbund och arbetsgivarorganisationer inom kommun- och landstingssektorn.
NYHET Publicerad:

Regeringen stoppar statlig prisdumpning

KONKURRENS Under tio års tid kämpade det veterinärmedicinska laboratoriet Vidilab mot Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, vars billiga labbtester snedvrider konkurrensen. Kampen gav till slut utdelning när Landsbygdsdepartementet i somras ändrade myndighetens instruktioner.
NYHET Publicerad:

EU-frågor högst upp på valagendan

VAL 2014 Gemensamt regelverk på den inremarknaden samt mer fokus på den fria rörligheten inom EU. Det är två viktiga frågor för Per Gustavsson, vd Minicars Hobby,  inför valet i september. ”Det måste vara samma regler i hela i EU. Idag finns det för många handelshinder, säger han.
NYHET Publicerad:

”Uppsala kommun ska bli som skatteverket!”

VALDEBATT Kan det bli Uppsalas nya slogan? Under dagens valdebatt lyfte Mohamad Hassan (FP) fram Skatteverkets resa från en tung och trög myndighet med dålig service till en myndighet med snabbare och flexiblare service, som förebild för hur Uppsala kommun kan förbättra relationen till företagen.
NYHET Publicerad:

"Jag vill inte bli kallad snyltare"

DEBATTARTIKEL Ett gott klimat för välfärdsföretagen handlar i  grunden om respekt, rättvisa, mångfald, kvalité och valfrihet. Det skriver Sirpa Rissanen, undersköterska och medgrundare av Lugn&Ro-Hemtjänst i Norrtälje, i Norrtälje Tidning. Hon har reagerat på hur välfärdsföretagare ibland beskrivs orättvist i den politiska debatten.
NYHET Publicerad:

Svensk Handel på turné

TURNÉ Snart ger Svensk Handel sig ut på vägarna för att träffa handlare på nio orter runt om i landet. Turnén är ett sätt att träffa både befintliga medlemmar och de som funderar på att bli det. 28 augusti kommer de till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Sjukdom tar inte semester

FÖRETAGSBESÖK - Du blir inte mångmiljonär på det här, men vinst är naturligtvis en nödvändighet. Annars måste jag lägga ner. Det behöver aldrig landstingsdrivna vårdcentraler riskera. Blir det underskott får vi skattebetalare skjuta till pengar, konstaterar Björn Leifler, som är verksamhetsansvarig och företagsläkare på Brukshälsan i Uppland AB i Söderfors.
NYHET Publicerad:

Företag får LOV att erbjuda alternativ

LOV - Valfrihet borde vara en självklarhet, men så är det inte alltid. Därför är det glädjande när det finns alternativ att välja på när man blir äldre. Socialnämnden i Håbo kommun, en kommun som har LOV, lagen om valfrihet, för hemtjänst men inte hemsjukvård, kommer nu genom ett tilläggsavtal tillåta hemvårdsföretaget Grannvård att utföra hemsjukvård på försök i kommunen.
NYHET Publicerad:

Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget

SÄKERHET - Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget nu inför sommaren och semestern. Det är en god investering och ett bra sätt att få igång diskussionerna och involvera alla medarbetare, säger Tommy Svensson, som är säkerhetsexpert på Svenskt Näringsliv och har mångårig erfarenhet av säkerhetsarbete.
NYHET Publicerad:

Varning för falska samtal, samlar in känsliga uppgifter

UPPDATERAD En eller flera personer samlar in personuppgifter genom att utge sig för att ringa från Svenskt Näringsliv. Detta stämmer inte, och vi vill nu varna medlemmar från att lämna ut uppgifter.
NYHET Publicerad:

Jobba jämställt!

KRÖNIKA Vad ska du göra i höst? Den frågan får många ungdomar den här årstiden från släktingar och vänner. Svaret är sällan givet eller enkelt. Men valet av utbildning och yrke påverkar såväl individens förutsättningar och företagens rekrytering som jämställdheten i arbetslivet. Därför vill jag rikta mig särskilt till dig som är ung i denna sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

”Ta rapporten med en tunna salt”

ALMEDALEN Blev det så mycket bättre med privatiseringen inom äldrevården? Niklas Nordström, kommunalråd (S), Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet och Annelie Nordström, Ordförande för Kommunal deltog i panelen när Kommunal släppte rapporten med samma namn under Almedalen.
NYHET Publicerad:

Tar Robotarna över?

ALMEDALEN Vi står inför tröskeln till en ny "industriell revolution" menar forskare. Vad händer om och när revolutionen blir verklighet? Vad innebär arbetslinjen och full sysselsättning och vilka blir, som en följd av det, valfrågorna 2030? Dessa frågor ställdes under ett seminarium i Almedalen anordnat av Kairos future.
NYHET Publicerad:

Bristande matchningen är ett av Sveriges största samhällsproblem

ALMEDALEN "Tecknar ner dessa rader ett par timmar innan det är dags att återvända till fastlandet efter några intensiva dagar i Visby. Den så kallade politikerveckan har växt enormt sedan jag för säkert ungefär 20 år sedan för första gången satte min fot i Almedalen." Tobias Krantz, Svenskt Näringslivs chef för utbildning, forskning och innovation refflekterar över en vecka i Almedalen och arbetsmarknadens utmaningar.
NYHET Publicerad:

S-recept för minskad arbetslöshet

ALMEDALEN Arbetsmarknaden förändras snabbt. Kraven på en fungerande matchning ökar. Men som det ser ut idag tillsätts inte de lediga jobben. Det är en bild som delas av flera aktörer idag och också den bild som Ylva Johansson förmedlade under sitt frukostmöte i Almedalen idag.
NYHET Publicerad:

Jobben, jobben, jobben

KRÖNIKA Det är tre frågor som dominerar de flesta valrörelser; välfärden, jobben och skolan. Vilken av de tre som seglar upp och blir listetta varierar. I år verkar det vara jobben som får förstaplaceringen. Och som det pratas jobb. Vi lovar 500.000 nya jobb fram till 2020 säger Socialdemokraterna. Moderaterna är lite försiktigare och lovar ”bara” 350.000. Men det är lätt att ge löften som någon annan ska infria. För jobb är det bara jobbskaparna, våra företag, som kan ordna fram.
NYHET Publicerad:

Elvbygg får inte premiera den som gör ett bra jobb

FÖRETAGSBESÖK - Jag vill ha en större frihet att premiera den som gör ett bra jobb och verkligen anstränger sig. Som det är nu måste vi ha samma timpenning för alla. I ett års tid har vi haft diskussioner med en ombudsman från Byggnads utan att få någon förståelse för individuella löner, säger Peter Vägermark på Elvbygg i Enköping.
NYHET Publicerad:

Uppsalaregionens företag anställer

KONJUNKTURPROGNOS Återhämtningen av svensk ekonomi går enligt planerna visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturrapport. För Uppsalaregionens del ser det mycket ljust ut.