Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

Brott - en del av vardagen

SEMINARIUM 20-talet företagare träffades för att diskutera brottslighet mot företagen på ett seminarium med Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel. Handfasta råd och tips om hur man kan förebygga den brottslighet som företag utsätts för var uppskattat och gav upplopp för såväl frågor som känslor.
NYHET Publicerad:

Lärlingssystem i världsklass - så gör tyskarna

LÄRLINGSSYSTEM Hur får man Europas lägsta ungdomsarbetslöshet? I Tyskland ligger man bra till och många pekar på det tyska lärlingssystemet som en avgörande faktor. Systemet bygger dock på en över hundraårig tradition som gör det svårt för ett land som Sverige att kopiera det rakt av. Lärlingssystemet är mer än bara en utbildningsfråga och vill vi i Sverige dra samma nytta utav fler i lärlingsutbildning krävs ett helhetsgrepp anpassat till svenska förutsättningar.
NYHET Publicerad:

Ett välkomnande Sverige

ÖPPENHET Sverige är bra men kan bli bättre. Gör sällskap med Michael Treschow, Carola Lemne, Jacob Wallenber, Mats Brolin, Lotta Wiström, Annica Järking, Mikael Ljungström och många andra och ta ställning för ett öppet och välkomnande Sverige!
NYHET Publicerad:

”Utmaningen är att förklara vad välfärd är och hur den skapas”

SVERIGE TAR MATCHEN Hon kallar verksamheten för ”världens minsta franchisekedja”. Elisabeth Moglia driver Elisabeths Ost och Delikatesser. Två butiker, en i Enköping och en i Uppsala, tre anställda och mängder av stamkunder. Hon har hållit på i snart tio år och trivs med tillvaron som egenföretagare.
NYHET Publicerad:

Ett mer medvetet studieval för en bättre matchad arbetsmarknad

STUDENTRAPPORT Företag i många branscher skriker efter arbetskraft samtidigt som arbetslösheten bland unga och nyutbildade är hög, hur går det ihop? Problematiken berörs i rapporten ”Det ogrundade valet: En rapport om utbildningssystemets roll i missmatchen”, där det omedvetna studievalet läggs fram som en potentiell orsak till missmatchen.
NYHET Publicerad:

Var fanns jobbskaparna i regeringsförklaringen?

SVERIGES NYA REGERING Vår nya statsminister, Stefan Löfven, har just avgett sin regeringsförklaring. Det som sägs och det som inte sägs här ger en fingervisning om hur den kommande budgeten kommer att se ut. Stefan Löfven vill stärka välfärden på olika sätt men nämnde inte dem som finansierar den, jobbskaparna.
NYHET Publicerad:

Nominera Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

NOMINERA NU Nomineringarna trillar in till årets omgång av Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Men vi är helt säkra på att det finns fler! Kanske är det du själv som tagit ett extra företagsamt kliv, någon i din närhet eller en person du inte alls känner – någon som vågat dra igång en ny verksamhet, anställt eller utvecklat sitt företag.
NYHET Publicerad:

"Dubbelstöten slår hårt mot framtidens basindustri"

DUBBELSTÖTEN Susanna Fagerström driver Åtellet i Norrtelje tillsammans med sina medarbetare. Verksamheten är hotell, restaurang och konferens. Som vd och verksam inom turistnäringen är hon mycket oroad över förslagen om att höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga.
NYHET Publicerad:

Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

DAGS ATT NOMINERA Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla, styra om och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska.
Nu riktar vi ljuset mot Uppsala läns mest företagsamma människor 2014. Vi söker förebilder som är värda att hyllas. Förebilder som ser möjligheter, som anställt sig själva och andra. Vilka företagsamma förebilder har du i din närhet? Kanske är det du själv?
NYHET Publicerad:

Världens roligaste jobb

GÄSTKRÖNIKA Jag tänker ganska ofta på alla som inte har samma förmån att ha ett jobb att gå till, så som jag har det. Det talas mycket om att Arbetsförmedlingen behöver mer resurser för att kunna ta hand om alla jobbsökande på rätt sätt. Men jag tänkter i mitt stilla sinne att det nog är ännu viktigare att det finns jobb så att arbetsförmedlarna har något att förmedla. Och det pratas det inte om.
NYHET Publicerad:

I huvudet på en företagare efter valet

GÄSTKRÖNIKA Ibland önskar jag att jag hade mer tid att sitta på en stubbe. Reflektera och försöka se både framåt och bakåt. Den senaste tidens politiska händelser har inte förenklat tillvaron. Det är osäkert politiskt läge, vem skall styra tillsammans med vem och vad blir kvar av löften och krav?
NYHET Publicerad:

Sverige behöver en ny reformvåg

VALET Snart tillträder en ny regering. Dess viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Det skriver vd Carola Lemne.
NYHET Publicerad:

"Varför kan inte samhället erkänna min insats?"

VAL 2014 Välfärdsföretagaren Mats Brolin går till hårt angrepp mot dem som förordar vinststopp eller vinstbegränsningar inom välfärden. ”De säger en sak till mig, en annan sak när de fiskar röster. Det tycker jag är populistiskt, oansvarigt”, säger han.
NYHET Publicerad:

Privata vårdföretag tillför kvalitet

GÄSTKRÖNIKA "Vinstsyftande företag ska inte kunna bedriva verksamhet med skattemedel i kärnverksamheten inom vården." Det skriver Vänsterpartiet på sin hemsida. Tack för er tydlighet. Får ni tillräckligt många röster den 14 september så kommer 22 vårdcentraler i Uppsala Län att läggas ned. Då förlorar runt 40 procent av invånarna sin vårdcentral. En av de vårdcentraler som hotas är den jag startade för knappt tre år sedan; Ekeby Hälsocenter.
NYHET Publicerad:

Hetsjakten på vinster visar brist på förståelse

VALFRIHET I VÅRDEN Det var övertygelsen om att det går att skapa en primärvård bättre anpassad efter patienternas önskemål som fick journalisten och IT-företagaren Mats Brolin att hösten 2011 kasta sig in i den privata vårdbranschen och starta Ekeby Hälsocenter AB i traditionsfyllda Ekeby Bruk i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Feltänk när feminister motarbetar privata alternativ

VALFRIHET I VÅRDEN - Den privata vården erbjuder karriärmöjligheter för väldigt många kvinnor, möjligheter som de aldrig får i den offentliga sektorn. För mig är företagen en garant för jämställdhet. Därför är det obegripligt att Gudrun Schyman och andra som påstår sig vara feminister kan motarbeta privata alternativ som verkligen ökar valfriheten för oss kvinnor.
NYHET Publicerad:

Finns Sinnligt kvar efter valet?

VALFRIHET I VÅRDEN - Jag kan inte med säkerhet svara på frågan om vi finns kvar efter valet. Blir det begränsningar av vår verksamhet? Får vi sänkta ersättningar? De berörda politikerna ger oss inga klara besked. Vi och alla andra privata vårdföretag har ett hot som hänger över oss. Det konstaterar Lotta Wiström, grundare av Sinnligt Barnmorskemottagning AB i Knivsta.
NYHET Publicerad:

Barn till låginkomsttagare tjänar mest på det fria skolvalet

RAPPORT Genom åren har det tagits fram rapporter kring hur nittiotalets skolvalsreform bland annat påverkat elevernas skolresultat. I en ny rapport som IFAU publicerade i augusti har de tittat mer specifikt på hur elever med olika familjebakgrund påverkats av den omtalade reformen.
NYHET Publicerad:

”Osäkerheten gör att tillväxten bromsas”

VAL 2014 Sedan Elisabeth Kvanman startade Måbra förskolor för sju år sedan har hennes verksamheter utökats till det dubbla. Men debatten om vinst i väldfärdsföretag gör att hon nu tvekar inför en ytterligare expansion. "Jag har ett anbud klart angående driften av en verksamhet i Stockholm men jag tvekar att skriva under. Jag vet inte hur förutsättningarna kommer att bli efter valet", säger hon.
NYHET Publicerad:

”Jag måste säga upp merparten av personalen”

VAL 2014 MP vill ha det kvar, S vill halvera det och V vill ta bort det helt. Framtiden för Rut-avdraget vid en rödgrön valserger är ytterst osäker, vilket redan nu påverkar företagen som arbetar med hushållsnära tjänster. "Försvinner Rut-avdraget måste jag säga upp merparten av personalen", säger Marlené Eriksson som driver Fejax.