Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

Jobba jämställt!

KRÖNIKA Vad ska du göra i höst? Den frågan får många ungdomar den här årstiden från släktingar och vänner. Svaret är sällan givet eller enkelt. Men valet av utbildning och yrke påverkar såväl individens förutsättningar och företagens rekrytering som jämställdheten i arbetslivet. Därför vill jag rikta mig särskilt till dig som är ung i denna sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

”Ta rapporten med en tunna salt”

ALMEDALEN Blev det så mycket bättre med privatiseringen inom äldrevården? Niklas Nordström, kommunalråd (S), Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet och Annelie Nordström, Ordförande för Kommunal deltog i panelen när Kommunal släppte rapporten med samma namn under Almedalen.
NYHET Publicerad:

Tar Robotarna över?

ALMEDALEN Vi står inför tröskeln till en ny "industriell revolution" menar forskare. Vad händer om och när revolutionen blir verklighet? Vad innebär arbetslinjen och full sysselsättning och vilka blir, som en följd av det, valfrågorna 2030? Dessa frågor ställdes under ett seminarium i Almedalen anordnat av Kairos future.
NYHET Publicerad:

Bristande matchningen är ett av Sveriges största samhällsproblem

ALMEDALEN "Tecknar ner dessa rader ett par timmar innan det är dags att återvända till fastlandet efter några intensiva dagar i Visby. Den så kallade politikerveckan har växt enormt sedan jag för säkert ungefär 20 år sedan för första gången satte min fot i Almedalen." Tobias Krantz, Svenskt Näringslivs chef för utbildning, forskning och innovation refflekterar över en vecka i Almedalen och arbetsmarknadens utmaningar.
NYHET Publicerad:

S-recept för minskad arbetslöshet

ALMEDALEN Arbetsmarknaden förändras snabbt. Kraven på en fungerande matchning ökar. Men som det ser ut idag tillsätts inte de lediga jobben. Det är en bild som delas av flera aktörer idag och också den bild som Ylva Johansson förmedlade under sitt frukostmöte i Almedalen idag.
NYHET Publicerad:

Jobben, jobben, jobben

KRÖNIKA Det är tre frågor som dominerar de flesta valrörelser; välfärden, jobben och skolan. Vilken av de tre som seglar upp och blir listetta varierar. I år verkar det vara jobben som får förstaplaceringen. Och som det pratas jobb. Vi lovar 500.000 nya jobb fram till 2020 säger Socialdemokraterna. Moderaterna är lite försiktigare och lovar ”bara” 350.000. Men det är lätt att ge löften som någon annan ska infria. För jobb är det bara jobbskaparna, våra företag, som kan ordna fram.
NYHET Publicerad:

Elvbygg får inte premiera den som gör ett bra jobb

FÖRETAGSBESÖK - Jag vill ha en större frihet att premiera den som gör ett bra jobb och verkligen anstränger sig. Som det är nu måste vi ha samma timpenning för alla. I ett års tid har vi haft diskussioner med en ombudsman från Byggnads utan att få någon förståelse för individuella löner, säger Peter Vägermark på Elvbygg i Enköping.
NYHET Publicerad:

Uppsalaregionens företag anställer

KONJUNKTURPROGNOS Återhämtningen av svensk ekonomi går enligt planerna visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturrapport. För Uppsalaregionens del ser det mycket ljust ut.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Helena Leander (MP)

VAL 2014 Helena Leander (MP), riksdagsledamot från Uppsala län, ger sina synpunkter på viktiga frågor kring företagande och företagsklimat inför kommande val.
NYHET Publicerad:

Miljöpartiets otydlighet hotar valfriheten

Miljöpartiet hade kongress i helgen för att anta sitt valmanifest. I det skriver partiet nu att man vill förbjuda skolaktörer med vinstsyfte, vilket i praktiken innebär alla skolor som drivs i aktiebolagsform. Dessa skolor går nu en mycket osäker framtid till mötes.
NYHET Publicerad:

Dålig utbildning inget hinder när Fredrik ska anställa

ENTREPRENÖRSKAP "Alla ska ha en chans att få in en fot på arbetsmarknaden. Om du varit skoltrött och har en bristfällig utbildning behöver det inte vara ett hinder om du är praktiskt lagd och verkligen vill jobba", säger Fredrik Nilsson på Entreprenadmaskiner i Mälardalen AB, EMAB, med säte i Bålsta.
NYHET Publicerad:

Rätt kompetens är en bristvara

FÖRETAGSBESÖK Entreprenadföretaget Östhammars Schakt AB har mer än tredubblat sin verksamhet de senaste tre åren. Företaget har sju anställda men skulle kunna anställa fler. Christina Williamsson Liw, personalansvarig, är bekymrad över bristen på erfarna maskinförare och anläggningsarbetare.
NYHET Publicerad:
NYHET Publicerad:

EP-valet: Tydligt och förenklat regelverk viktigast för förbättrat företagsklimat i EU, menar Marit Paulsen (FP)

EU VALET I dagens artikel möter vi den EU-parlamentariker som svenskarna känner till bäst, Folkpartiets Marit Paulsen. Marit står återigen som nummer ett på Folkpartiets lista till EU-valet och har goda chanser att få förnyat förtroende och därmed ett mandat i parlamentet.
NYHET Publicerad:

Hobbyjätten efterlyser konkurrens på lika villkor

HANDEL INOM EU - Konkurrens på lika villkor borde vara en självklarhet, men så är det inte. Det finns fortfarande många handelshinder, både synliga och dolda, som stör handeln på världsmarknaden, säger Per Gustafsson på grossistföretaget Minicars Hobby Distribution AB i Enköping.
NYHET Publicerad:

Ebba Busch Thor vill stoppa detaljreglering och beslut som kränker äganderätten

EU VALET I dagens artikel berättar Ebba Busch Thor (KD) vad hon vill åstadkomma de kommande fem åren i Europaparlamentet.
NYHET Publicerad:

Bubbel och spa får äldre att må bra

VALFRIHET När företaget Kavat Vård nyligen öppnade ett boende med spa-profil fylldes platserna snabbt. Aktiviteter som bubbelbad, massage och skönhetsvård får de äldre att må bra, konstaterar verksamhetschefen Anne Lundmark. "Blodtrycket sjunker och att koppla av i vatten gör att man blir väldigt lugn", säger hon.
NYHET Publicerad:

Bättre matchning ställer krav på yrkesutbildningen

ATT SÖKA MEN INTE FINNA En stor utmaning för många svenska företag är att kunna anställa personer med rätt utbildning och erfarenhet. Under ett lunchseminarium hos Svenskt Näringsliv i Uppsala medverkade Johan Olsson, expert på yrkesutbildningsfrågor hos Svenskt Näringsliv, tillsammans med Karin Ekenger, ansvarig för Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät ”tillsammans”, för en diskussion om matchning och kompetens.
NYHET Publicerad:

Fototävling ska ge positiv bild av friskolor  

VALFRIHET En fototävling för elever ska bidra till att motverka den ensidiga, negativa mediabilden av friskolor i Uppsala. Temat är valfrihet. Initiativtagare är ett nätverk av rektorer.
NYHET Publicerad:

Uppsalas företagsklimat fortfarande medelmåttigt

LOKALT FÖRETAGSKLIMAT Uppsala noterar visserligen en liten förbättring av sitt företagsklimat i Svenskt Näringslivs nya ranking av Sveriges 290 kommuner, men resultatet är fortfarande medelmåttigt. Långsam bygglovshantering och sega upphandlingar tycks vara två faktorer som ligger kommunen i fatet.