Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

Hallå där Per Gustafsson!

I vår artikelserie val 2014 har vi under våren interjuvat våra riksdagsledamöter och bett dem om svar på frågor som berör företgare. Naturligtvis vill vi även veta vad företagen anser vara valets viktigaste frågor. Möt här Per Gustafsson, vd Minicars Hobby Distribution AB, som ger sina svar på företagarfrågor inför valåret 2014
NYHET Publicerad:

”Uppsala kommun ska bli som skatteverket!”

VALDEBATT Kan det bli Uppsalas nya slogan? Under dagens valdebatt lyfte Mohamad Hassan (FP) fram Skatteverkets resa från en tung och trög myndighet med dålig service till en myndighet med snabbare och flexiblare service, som förebild för hur Uppsala kommun kan förbättra relationen till företagen.
NYHET Publicerad:

"Jag vill inte bli kallad snyltare"

DEBATTARTIKEL Ett gott klimat för välfärdsföretagen handlar i  grunden om respekt, rättvisa, mångfald, kvalité och valfrihet. Det skriver Sirpa Rissanen, undersköterska och medgrundare av Lugn&Ro-Hemtjänst i Norrtälje, i Norrtälje Tidning. Hon har reagerat på hur välfärdsföretagare ibland beskrivs orättvist i den politiska debatten.
NYHET Publicerad:

Svensk Handel på turné

TURNÉ Snart ger Svensk Handel sig ut på vägarna för att träffa handlare på nio orter runt om i landet. Turnén är ett sätt att träffa både befintliga medlemmar och de som funderar på att bli det. 28 augusti kommer de till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Sjukdom tar inte semester

FÖRETAGSBESÖK - Du blir inte mångmiljonär på det här, men vinst är naturligtvis en nödvändighet. Annars måste jag lägga ner. Det behöver aldrig landstingsdrivna vårdcentraler riskera. Blir det underskott får vi skattebetalare skjuta till pengar, konstaterar Björn Leifler, som är verksamhetsansvarig och företagsläkare på Brukshälsan i Uppland AB i Söderfors.
NYHET Publicerad:

Företag får LOV att erbjuda alternativ

LOV - Valfrihet borde vara en självklarhet, men så är det inte alltid. Därför är det glädjande när det finns alternativ att välja på när man blir äldre. Socialnämnden i Håbo kommun, en kommun som har LOV, lagen om valfrihet, för hemtjänst men inte hemsjukvård, kommer nu genom ett tilläggsavtal tillåta hemvårdsföretaget Grannvård att utföra hemsjukvård på försök i kommunen.
NYHET Publicerad:

Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget

SÄKERHET - Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget nu inför sommaren och semestern. Det är en god investering och ett bra sätt att få igång diskussionerna och involvera alla medarbetare, säger Tommy Svensson, som är säkerhetsexpert på Svenskt Näringsliv och har mångårig erfarenhet av säkerhetsarbete.
NYHET Publicerad:

Varning för falska samtal, samlar in känsliga uppgifter

UPPDATERAD En eller flera personer samlar in personuppgifter genom att utge sig för att ringa från Svenskt Näringsliv. Detta stämmer inte, och vi vill nu varna medlemmar från att lämna ut uppgifter.
NYHET Publicerad:

Jobba jämställt!

KRÖNIKA Vad ska du göra i höst? Den frågan får många ungdomar den här årstiden från släktingar och vänner. Svaret är sällan givet eller enkelt. Men valet av utbildning och yrke påverkar såväl individens förutsättningar och företagens rekrytering som jämställdheten i arbetslivet. Därför vill jag rikta mig särskilt till dig som är ung i denna sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

”Ta rapporten med en tunna salt”

ALMEDALEN Blev det så mycket bättre med privatiseringen inom äldrevården? Niklas Nordström, kommunalråd (S), Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet och Annelie Nordström, Ordförande för Kommunal deltog i panelen när Kommunal släppte rapporten med samma namn under Almedalen.
NYHET Publicerad:

Tar Robotarna över?

ALMEDALEN Vi står inför tröskeln till en ny "industriell revolution" menar forskare. Vad händer om och när revolutionen blir verklighet? Vad innebär arbetslinjen och full sysselsättning och vilka blir, som en följd av det, valfrågorna 2030? Dessa frågor ställdes under ett seminarium i Almedalen anordnat av Kairos future.
NYHET Publicerad:

Bristande matchningen är ett av Sveriges största samhällsproblem

ALMEDALEN "Tecknar ner dessa rader ett par timmar innan det är dags att återvända till fastlandet efter några intensiva dagar i Visby. Den så kallade politikerveckan har växt enormt sedan jag för säkert ungefär 20 år sedan för första gången satte min fot i Almedalen." Tobias Krantz, Svenskt Näringslivs chef för utbildning, forskning och innovation refflekterar över en vecka i Almedalen och arbetsmarknadens utmaningar.
NYHET Publicerad:

S-recept för minskad arbetslöshet

ALMEDALEN Arbetsmarknaden förändras snabbt. Kraven på en fungerande matchning ökar. Men som det ser ut idag tillsätts inte de lediga jobben. Det är en bild som delas av flera aktörer idag och också den bild som Ylva Johansson förmedlade under sitt frukostmöte i Almedalen idag.
NYHET Publicerad:

Jobben, jobben, jobben

KRÖNIKA Det är tre frågor som dominerar de flesta valrörelser; välfärden, jobben och skolan. Vilken av de tre som seglar upp och blir listetta varierar. I år verkar det vara jobben som får förstaplaceringen. Och som det pratas jobb. Vi lovar 500.000 nya jobb fram till 2020 säger Socialdemokraterna. Moderaterna är lite försiktigare och lovar ”bara” 350.000. Men det är lätt att ge löften som någon annan ska infria. För jobb är det bara jobbskaparna, våra företag, som kan ordna fram.
NYHET Publicerad:

Elvbygg får inte premiera den som gör ett bra jobb

FÖRETAGSBESÖK - Jag vill ha en större frihet att premiera den som gör ett bra jobb och verkligen anstränger sig. Som det är nu måste vi ha samma timpenning för alla. I ett års tid har vi haft diskussioner med en ombudsman från Byggnads utan att få någon förståelse för individuella löner, säger Peter Vägermark på Elvbygg i Enköping.
NYHET Publicerad:

Uppsalaregionens företag anställer

KONJUNKTURPROGNOS Återhämtningen av svensk ekonomi går enligt planerna visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturrapport. För Uppsalaregionens del ser det mycket ljust ut.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Helena Leander (MP)

VAL 2014 Helena Leander (MP), riksdagsledamot från Uppsala län, ger sina synpunkter på viktiga frågor kring företagande och företagsklimat inför kommande val.
NYHET Publicerad:

Miljöpartiets otydlighet hotar valfriheten

Miljöpartiet hade kongress i helgen för att anta sitt valmanifest. I det skriver partiet nu att man vill förbjuda skolaktörer med vinstsyfte, vilket i praktiken innebär alla skolor som drivs i aktiebolagsform. Dessa skolor går nu en mycket osäker framtid till mötes.
NYHET Publicerad:

Dålig utbildning inget hinder när Fredrik ska anställa

ENTREPRENÖRSKAP "Alla ska ha en chans att få in en fot på arbetsmarknaden. Om du varit skoltrött och har en bristfällig utbildning behöver det inte vara ett hinder om du är praktiskt lagd och verkligen vill jobba", säger Fredrik Nilsson på Entreprenadmaskiner i Mälardalen AB, EMAB, med säte i Bålsta.
NYHET Publicerad:

Rätt kompetens är en bristvara

FÖRETAGSBESÖK Entreprenadföretaget Östhammars Schakt AB har mer än tredubblat sin verksamhet de senaste tre åren. Företaget har sju anställda men skulle kunna anställa fler. Christina Williamsson Liw, personalansvarig, är bekymrad över bristen på erfarna maskinförare och anläggningsarbetare.