Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Psykisk ohälsa – mer än en arbetsmiljöfråga

ARBETSMILJÖ Sedan 2014 är psykiatriska diagnoser den vanligaste sjukskrivningsorsaken i Sverige. Det är någonting som Svenskt Näringsliv uppmärksammar bland annat med rapporten Psykisk ohälsa – mer än en arbetsmiljöfråga. "Höga krav i kombination med små möjligheter att påverka är en riskfaktor, men mycket forskning återstår på det här området", säger Anna Bergsten vid ett lunchmöte i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Chris Heister

MEST FÖRETAGSAMMA Nu börjar nomineringarna till Stockholms läns mest företagsamma människa 2016 strömma in och efter den 6:e oktober börjar juryns jobb med att vaska fram fem finalister. Landshövding Chris Heister är en av Stockholms läns jurymedlemmar som ser fram emot hylla och synliggöra företagsamma människor.
NYHET Publicerad:

Förenkla för företagen

FÖRETAGSKLIMAT Vill man förändra något från grunden finns inga snabba lösningar, det är Cissi Lööv, näringslivschef i Enköpings kommun väl medveten om. Med ett vikande företagsklimat och NKI-siffror som inte fick någon att hurra krävdes krafttag. Vid en stor workshop 2015 där politiker och tjänstemän från kommunen möttes förankrades idén om ett genomgripande förändrings- och förbättringsarbete.
NYHET Publicerad:

Topptalang tvingas lämna landet

ARBETSMARKNAD Tayyab Shabab från Pakistan är hett eftertraktad för sin spetskompetens inom IT. I våras fick han jobb på snabbväxande mobilutvecklaren Dynamo, men en miss av hans förre arbetsgivare gör att han nu utvisas. ”Det är helt galet”, säger Dynamos vd Mathias Plank som står inför att tappa en av sina bästa utvecklare. 
NYHET Publicerad:

Solna vinnare igen

FÖRETAGSKLIMAT Solna har Sveriges bästa företagsklimat för nionde året i rad i Svenskt Näringslivs ranking! Det är företagen i Solna som ger staden höga omdömen på flera parametrar när de ska svara på hur de upplever kommunens företagsklimat. Det var en tacksam och glad Pehr Granfalk, kommunstyrelseordförande i Solna som tog emot beskedet.
NYHET Publicerad:

Nominera nu!

MEST FÖRETAGSAMMA Vem är Stockholms läns mest företagsamma människa 2016? Hjälp oss att hitta alla som förtjänar att synas lite extra i vår region genom att nominera den du tycker har gjort något extra företagsamt i år. Nominera nu – det tar bara ett par minuter!
NYHET Publicerad:

Här är juryn för Årets företagsamma människa 2016

MEST FÖRETAGSAMMA Årets jury till tävlingen Årets mest företagsamma människa 2016 är kompetent och samlar en rad intressanta människor. Alla med olika erfarenheter och kunskaper av företagande och företagsamhet. I årets jury ingår Chris Heister landshövding, Olle Larsson, entreprenör, Sofia Kacim kommunikationskonsult, Adam Brånby entreprenör och Donnie Lygonis affärsutvecklingscoach.
NYHET Publicerad:

Känner du Uppsala läns mest företagsamma människa? Nominera nu!

MEST FÖRETAGSAMMA Vem är Uppsala läns mest företagsamma människa 2016? Hjälp oss att hitta alla som förtjänar att synas lite extra i vår region genom att nominera den du tycker har gjort något extra företagsamt i år. Nominera nu – det tar bara ett par minuter!
NYHET Publicerad:

Tårtfest i Heby – Upplands eget Gnosjö

FÖRETAGSKLIMAT Släppet av Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet innebar mindre glädjande besked för flera av Uppsalaregionens kommuner. Uppsala backar 14 placeringar till plats 185, Enköping halkar ner 31 placeringar till plats 88, och Knivsta landar på plats 90 och backar därmed 65 placeringar.
NYHET Publicerad:

Tyresö klättrar mest i länet

FÖRETAGSKLIMAT Tyresö kommun klättrar 44 platser i årets ranking av företagsklimatet och har nu Sveriges 18:e bästa företagsklimat. Därmed uppnår kommunen i år sitt mål att vara rankad bland de 25 bästa kommunerna i landet.
NYHET Publicerad:

Heby – en raket!

FÖRETAGSKLIMAT Årets ranking av Sveriges 290 kommuners företagsklimat bygger, som varje år, till 2/3 på den företagarenkät som offentliggjordes i maj. Alltså kunde de flesta kommuner se åt vilket håll det lutade inför rankingen redan då enkäten kom. Men efter det har ett antal statistiska faktorer adderats och alla betyg har ställts i relation till andra kommuners betyg och en ranking upprättats. Det var därför inte alldeles självklart i maj att Heby skulle göra sådana fantastiska framsteg, att regionens nya etta är Enköping, och att den tidigare ettan Knivsta nu är tvåa och tråkigt nog också regionens dykare.
NYHET Publicerad:

Uppsala kan bättre

FÖRETAGSKLIMAT När rankingen av Sveriges 290 kommuners företagsklimat 2016 offentliggjordes backade Uppsala 14 placeringar och hamnade på plats 185. Det är den sämsta placeringen sen 2005. Resultatet är ingen överraskning efter att den företagsklimatundersökning som utgör två tredjedelar av rankingresultatet kommunicerades i maj. Kommunen och företagare delade då med sig av tankar och idéer kring varför resultatet såg ut som det gjorde och vad man måste göra för att komma framåt. De är värda att upprepa.
NYHET Publicerad:

Bästa Heby

FÖRETAGSKLIMAT Efter att ha försämrats undan för undan i fem-sex år skjuter nu förtagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet i Heby kommun i höjden. Så här positiva omdömen har kommunen aldrig fått tidigare. "Det är roligt att företagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet blivit högre. Vi försöker hela tiden genomföra förbättringar som näringslivet efterfrågar och gör vad vi kan för att jobba nära företagen", säger Marie Wilén, centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Heby kommun. Trots det kom resultatet som en fantastiskt positiv överraskning. Heby är uppsalaregionens raket och steg med 103 placeringar från plats 204 till plats 101!
NYHET Publicerad:

Fritt fall för företagsklimatet i Stockholms stad

FÖRETAGSKLIMAT Stockholms stad backar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner och hamnar i år på plats 96 av 290. Inte på tio år har staden fått en så låg placering.
NYHET Publicerad:

Ny strategi tog Nacka till toppen

FÖRETAGSKLIMAT Nacka är ny i toppen i Svenskt Näringslivs ranking av kommuners företagsklimat. Det är nio år sedan man nådde prispallen senast. ”Jag är inte förvånad över att det går bra för Nacka, jag tycker att kommunen är föredömlig i sin kontakt med oss”, säger företagaren Marita Andersson.
NYHET Publicerad:

Mötet med näringslivet öppnar nya perspektiv

SAMVERKAN Alla lär alla. Det är en del i samarbetet mellan ett företag, elever i åttonde klass och gymnasieelever i årskurs två. Det har brutit barriärer och skapat ett format där alla delar med sig, menar rektorn på en av skolorna.
NYHET Publicerad:

Tvingas rekrytera utomlands

MATCHNING "Hittar vi rätt personer skulle jag kunna anställa sju personer imorgon. Men intresset från svenska ungdomar för att arbeta i vår bransch är tyvärr lågt", säger Johan Josephson, VD på Jacksons trädvård som idag främst rekryterar personal från USA, Polen, Skottland och England.
NYHET Publicerad:

Vill 90-talister jobba?

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Fredrik Nilsson är entreprenören som gillar att ge människor en andra chans. Många är de unga killar och tjejer som kanske inte lyckats så bra i skolan som istället får en chans att visa vad de går för hos Entreprenadmaskiner i Mälardalen (EMAB).
NYHET Publicerad:

”Bemanningsföretagen driver Sverige framåt”

MATCHNING Det säger Susanne Bagger, VD och grundare till bemannings- och rekryteringsföretaget Amendo. Susanne Bagger är ny ledamot i Svenskt näringslivs SME-kommitté och en stolt företrädare för bemanningsbranschen.
NYHET Publicerad:

”Vi är aldrig bättre än när vi är som sämst”

FÖRETAGSKLIMAT Att höja kommunens lägstanivå när det gäller service och kommunikation med de lokala företagen är något vi måste göra, vi är helt enkelt aldrig bättre än när vi är som sämst, sa Parisa Liljestrand kommunstyrelsen ordförande i Vallentuna när hon skulle sammanfatta sina intryck från vandringen.