Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

I huvudet på en företagare efter valet

GÄSTKRÖNIKA Ibland önskar jag att jag hade mer tid att sitta på en stubbe. Reflektera och försöka se både framåt och bakåt. Den senaste tidens politiska händelser har inte förenklat tillvaron. Det är osäkert politiskt läge, vem skall styra tillsammans med vem och vad blir kvar av löften och krav?
NYHET Publicerad:

Sverige behöver en ny reformvåg

VALET Snart tillträder en ny regering. Dess viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Det skriver Carola Lemne.
NYHET Publicerad:

"Varför kan inte samhället erkänna min insats?"

VAL 2014 Välfärdsföretagaren Mats Brolin går till hårt angrepp mot dem som förordar vinststopp eller vinstbegränsningar inom välfärden. ”De säger en sak till mig, en annan sak när de fiskar röster. Det tycker jag är populistiskt, oansvarigt”, säger han.
NYHET Publicerad:

Privata vårdföretag tillför kvalitet

GÄSTKRÖNIKA "Vinstsyftande företag ska inte kunna bedriva verksamhet med skattemedel i kärnverksamheten inom vården." Det skriver Vänsterpartiet på sin hemsida. Tack för er tydlighet. Får ni tillräckligt många röster den 14 september så kommer 22 vårdcentraler i Uppsala Län att läggas ned. Då förlorar runt 40 procent av invånarna sin vårdcentral. En av de vårdcentraler som hotas är den jag startade för knappt tre år sedan; Ekeby Hälsocenter.
NYHET Publicerad:

Hetsjakten på vinster visar brist på förståelse

VALFRIHET I VÅRDEN Det var övertygelsen om att det går att skapa en primärvård bättre anpassad efter patienternas önskemål som fick journalisten och IT-företagaren Mats Brolin att hösten 2011 kasta sig in i den privata vårdbranschen och starta Ekeby Hälsocenter AB i traditionsfyllda Ekeby Bruk i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Feltänk när feminister motarbetar privata alternativ

VALFRIHET I VÅRDEN - Den privata vården erbjuder karriärmöjligheter för väldigt många kvinnor, möjligheter som de aldrig får i den offentliga sektorn. För mig är företagen en garant för jämställdhet. Därför är det obegripligt att Gudrun Schyman och andra som påstår sig vara feminister kan motarbeta privata alternativ som verkligen ökar valfriheten för oss kvinnor.
NYHET Publicerad:

Finns Sinnligt kvar efter valet?

VALFRIHET I VÅRDEN - Jag kan inte med säkerhet svara på frågan om vi finns kvar efter valet. Blir det begränsningar av vår verksamhet? Får vi sänkta ersättningar? De berörda politikerna ger oss inga klara besked. Vi och alla andra privata vårdföretag har ett hot som hänger över oss. Det konstaterar Lotta Wiström, grundare av Sinnligt Barnmorskemottagning AB i Knivsta.
NYHET Publicerad:

Barn till låginkomsttagare tjänar mest på det fria skolvalet

RAPPORT Genom åren har det tagits fram rapporter kring hur nittiotalets skolvalsreform bland annat påverkat elevernas skolresultat. I en ny rapport som IFAU publicerade i augusti har de tittat mer specifikt på hur elever med olika familjebakgrund påverkats av den omtalade reformen.
NYHET Publicerad:

”Osäkerheten gör att tillväxten bromsas”

VAL 2014 Sedan Elisabeth Kvanman startade Måbra förskolor för sju år sedan har hennes verksamheter utökats till det dubbla. Men debatten om vinst i väldfärdsföretag gör att hon nu tvekar inför en ytterligare expansion. "Jag har ett anbud klart angående driften av en verksamhet i Stockholm men jag tvekar att skriva under. Jag vet inte hur förutsättningarna kommer att bli efter valet", säger hon.
NYHET Publicerad:

”Jag måste säga upp merparten av personalen”

VAL 2014 MP vill ha det kvar, S vill halvera det och V vill ta bort det helt. Framtiden för Rut-avdraget vid en rödgrön valserger är ytterst osäker, vilket redan nu påverkar företagen som arbetar med hushållsnära tjänster. "Försvinner Rut-avdraget måste jag säga upp merparten av personalen", säger Marlené Eriksson som driver Fejax.
NYHET Publicerad:

Gilla Jobbet! - Sveriges största mötesplats om arbetsmiljö

MÄSSA Den 22 – 23 oktober 2014 är det dag igen. Då förvandlas Stockholmsmässan till Sveriges största mötesplats för alla som är engagerade i arbetsmiljöfrågor. Kom och inspireras av över 100 seminarier, utställning, forskning, praktik, åsikter och insikter! Svenskt Näringsliv är en av arrangörena bakom Gilla Jobbet tillsammans med AFA Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv, fackförbund och arbetsgivarorganisationer inom kommun- och landstingssektorn.
NYHET Publicerad:

Regeringen stoppar statlig prisdumpning

KONKURRENS Under tio års tid kämpade det veterinärmedicinska laboratoriet Vidilab mot Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, vars billiga labbtester snedvrider konkurrensen. Kampen gav till slut utdelning när Landsbygdsdepartementet i somras ändrade myndighetens instruktioner.
NYHET Publicerad:

EU-frågor högst upp på valagendan

VAL 2014 Gemensamt regelverk på den inremarknaden samt mer fokus på den fria rörligheten inom EU. Det är två viktiga frågor för Per Gustavsson, vd Minicars Hobby,  inför valet i september. ”Det måste vara samma regler i hela i EU. Idag finns det för många handelshinder, säger han.
NYHET Publicerad:

”Uppsala kommun ska bli som skatteverket!”

VALDEBATT Kan det bli Uppsalas nya slogan? Under dagens valdebatt lyfte Mohamad Hassan (FP) fram Skatteverkets resa från en tung och trög myndighet med dålig service till en myndighet med snabbare och flexiblare service, som förebild för hur Uppsala kommun kan förbättra relationen till företagen.
NYHET Publicerad:

"Jag vill inte bli kallad snyltare"

DEBATTARTIKEL Ett gott klimat för välfärdsföretagen handlar i  grunden om respekt, rättvisa, mångfald, kvalité och valfrihet. Det skriver Sirpa Rissanen, undersköterska och medgrundare av Lugn&Ro-Hemtjänst i Norrtälje, i Norrtälje Tidning. Hon har reagerat på hur välfärdsföretagare ibland beskrivs orättvist i den politiska debatten.
NYHET Publicerad:

Svensk Handel på turné

TURNÉ Snart ger Svensk Handel sig ut på vägarna för att träffa handlare på nio orter runt om i landet. Turnén är ett sätt att träffa både befintliga medlemmar och de som funderar på att bli det. 28 augusti kommer de till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Sjukdom tar inte semester

FÖRETAGSBESÖK - Du blir inte mångmiljonär på det här, men vinst är naturligtvis en nödvändighet. Annars måste jag lägga ner. Det behöver aldrig landstingsdrivna vårdcentraler riskera. Blir det underskott får vi skattebetalare skjuta till pengar, konstaterar Björn Leifler, som är verksamhetsansvarig och företagsläkare på Brukshälsan i Uppland AB i Söderfors.
NYHET Publicerad:

Företag får LOV att erbjuda alternativ

LOV - Valfrihet borde vara en självklarhet, men så är det inte alltid. Därför är det glädjande när det finns alternativ att välja på när man blir äldre. Socialnämnden i Håbo kommun, en kommun som har LOV, lagen om valfrihet, för hemtjänst men inte hemsjukvård, kommer nu genom ett tilläggsavtal tillåta hemvårdsföretaget Grannvård att utföra hemsjukvård på försök i kommunen.
NYHET Publicerad:

Sverige är fantastiskt! Eller?

KOMMENTAR Strålande sol de senaste veckorna drar säkert upp humöret på de flesta i vårt fantastiska land. Hur humöret är hos landets politiker lär variera men vissa verkar i alla fall inte tycka att Sverige är så fantastiskt. När jag lyssnar på vissa i den politiska debatten är det lätta att få känslan att Sverige är kört i botten. Precis som om misären breder ut sig, att vi står på kanten till avgrunden och att framtiden är mörk. För att inte säga kolsvart. Men riktigt så illa kan väl ingen med handen på hjärtat och med trovärdigheten i behåll påstå att det är?
NYHET Publicerad:

Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget

SÄKERHET - Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget nu inför sommaren och semestern. Det är en god investering och ett bra sätt att få igång diskussionerna och involvera alla medarbetare, säger Tommy Svensson, som är säkerhetsexpert på Svenskt Näringsliv och har mångårig erfarenhet av säkerhetsarbete.