Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler nyheter i ämnet

NYHET Publicerad:

Ring klocka ring!

KRÖNIKA Det behövs en väckarklocka i svensk politik. En klocka som ringer och påminner om vad som är verkligt viktigt. Viktigt för företagen och därmed viktigt för Sverige. Nu har vi genomlidit tre månader av politiskt kaos med oklara besked och politikergrenen ”kast med liten paj”. Det har handlat oerhört lite om sakfrågor och oerhört mycket om det politiska spelet.
NYHET Publicerad:

Vakuum minskar investeringsviljan

KONJUNKTUR När Svenskt Näringslivs företagarpanel får sia om de kommande sex månaderna är man mer positiv än rikssnittet när det gäller produktion/försäljning och anställningar. Däremot vilar man fortfarande på hanen när det gäller investeringarna.
NYHET Publicerad:

"Priset ger mig otrolig energi"

MEST FÖRETAGSAMMA Den 8 december utsågs Teo Härén till Årets mest företagsamma människa i Uppsala län. Vi ringde upp honom för att pejla in läget efter utmärkelsen.
NYHET Publicerad:

Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

VINNARE Teo Härén. Det heter Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska. Svenskt Näringsliv har sedan några tillbaka arrangerat tävlingen ”årets mest företagsamma människa” för att skapa uppmärksamhet kring vikten av företagsamma människor.
NYHET Publicerad:

Ersättningssystem som främjar kvalitet och effektivitet i primärvården

RAPPORT Valfriheten i primärvården har debatterats flitigt men mycket av kritiken har egentligen inte handlat om vårdvalen i sig utan om att ersättningsmodeller inte i tillräcklig utsträckning har styrt mot de resultat man önskat sig. Svenskt Näringsliv har i dagarna släpp ny rapport på ämnet som syftar till att besvara frågan: ”Hur bör dagens ersättningssystem inom primärvården vidareutvecklas för att bättre främja kvalitet och effektivitet?”
NYHET Publicerad:

Hallå där, Marlene Burwick

De politiker som nu tar plats i riksdag, kommuner och landsting har som uppgift att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Vi har bett Marlene Burwick (S), nytillträdd finanskommunalråd i Uppsala kommun att  beskriva hur hon under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Helig treenighet ger rätt lön

LÖNEBILDNING Kan en genomtänkt lönesättning vara en lönsam investering? Kanske rent av en konkurrensfördel? Att köpa en maskin eller ett nytt datasystem betraktas onekligen som en investering, men så är inte alltid fallet med strategin kring lönesättningen. Trots att lönekostnaderna i Sverige är större än de för övriga investeringar. Frågorna diskuterades när seminarieserien ”Jobba med lönen” kom till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Mitt jobb har jag hittat på själv

GÄSTKRÖNIKA Och det är ju bästa sättet om man vill välja vad man vill jobba med. För mer dramatiskt än så behöver det inte vara att bestämma sig för att bli egen företagare. Det viktigaste är att man verkligen brinner för det som man vill göra och så förstås att det finns några som vill köpa det som man producerar. Oavsett om det gäller tjänster eller varor.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Jacob Spangenberg!

Nya politiker har tagit plats i riksdag, kommuner och landsting. Deras viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Vi har bett Jacob Spangenberg, återvald på posten som Kommunstyrelseordförande i Östhammars kommun att  beskriva hur han under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

"Yes we can"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 "Sverige borde uppmuntra den som är framgångsrik och tänker i nya banor. Då får vi  fler som blir företagsamma. Jag gillar president Obamas ord ”Yes we can”, säger Magnus Hasselteg, vd på Viva Media Group. Han är en av finalisterna i Svenskt Näringslivs tävling- Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

"Vi lider av politisk osäkerhet"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 "Vi lider hårt av den nuvarande politiska obeslutsamheten. Ungefär 65 procent av det vi gör rullar på som vanligt, men den långsiktiga planeringen försvåras när företagsklimatet är osäkert". Det säger Ola Bigélius på Bigélius Produktion AB i Enköping. Han är en av finalisterna i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa.
NYHET Publicerad:

"Lita på dig själv"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 För frisören och entreprenören Matilda Mielind i Uppsala är utvecklingslust den stora drivkraften. Hon är en av de fem som gått till finalen i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

Nytänkande hotelldirektör

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 En företagsam person måste vara orädd och se möjligheterna istället för problemen. Det rådet ger Charlotte Säfström, vd och ägare till Hotel von Kraemers, till de som startar eget. Hon är en av fem finalister i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

Med passion för kreativitet

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 2012 gick Sanna Rudling, turistutvecklare och ansvarig för projektet Romantic Sweden i Älvkarleby, till finalen i Svenskt Näringslivs årliga tävling Uppsala läns mest företagsamma människa. I år heter en av de fem finalisterna Teo Härén och är gift med Sanna Rudling.
NYHET Publicerad:

Var med och avgör – rösta nu!

UPPSALA LÄNS MEST FÖRETAGSAMMA MÄNNISKA Charlotte, Teo, Ola, Matilda och Magnus – så heter de utvalda finalisterna som vår jury valt ut bland alla nominerade i Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Nu är du med och avgör vem som vinner.
NYHET Publicerad:

Konjunkturuppgången som kom av sig

KONJUNKTUR Uppsalaregionens företag är idag mindre optimistiska om framtida produktion, investeringar och anställningar än vad de var för ett halvår sedan. Det framkommer i Svenskt Näringslivs företagarpanel för 3:e kvartalet 2014.
NYHET Publicerad:

Tvåsiffrigt antal EM-medaljörer: ”Otroligt bra tävling”

YRKES EM Sverige lyckades skrapa ihop hela elva medaljer under EuroSkills i Lille, som tog sin plats från 2-4 oktober. Yrkeslandslagets succé har Svenskt Näringslivs Sofia Sjöström, lagledare ihop med Jonas Ivman, stor del i. "Det här var en otroligt bra tävling" säger hon.
NYHET Publicerad:

Brott - en del av vardagen

SEMINARIUM 20-talet företagare träffades för att diskutera brottslighet mot företagen på ett seminarium med Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel. Handfasta råd och tips om hur man kan förebygga den brottslighet som företag utsätts för var uppskattat och gav upplopp för såväl frågor som känslor.
NYHET Publicerad:

Lärlingssystem i världsklass - så gör tyskarna

LÄRLINGSSYSTEM Hur får man Europas lägsta ungdomsarbetslöshet? I Tyskland ligger man bra till och många pekar på det tyska lärlingssystemet som en avgörande faktor. Systemet bygger dock på en över hundraårig tradition som gör det svårt för ett land som Sverige att kopiera det rakt av. Lärlingssystemet är mer än bara en utbildningsfråga och vill vi i Sverige dra samma nytta utav fler i lärlingsutbildning krävs ett helhetsgrepp anpassat till svenska förutsättningar.
NYHET Publicerad:

Ett välkomnande Sverige

ÖPPENHET Sverige är bra men kan bli bättre. Gör sällskap med Michael Treschow, Carola Lemne, Jacob Wallenberg, Mats Brolin, Lotta Wiström, Annica Järking, Mikael Ljungström och många andra och ta ställning för ett öppet och välkomnande Sverige!