Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Det blir aldrig som man tänkt sig

ENTREPRENÖRSKAP I september 2012 sade Charlotta Boo upp sig från sitt jobb för att starta eget. "Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag visste bara att jag vill driva eget." säger Charlotta som alltid har vetat att hon ville driva eget en dag. Under gymnasietiden var hon engagerad i Ung Företagsamhet. Företagsamheten har alltid funnits där och hon har hela tiden haft en massa idéer och drivit småprojekt vid sidan av sitt jobb.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver reformera skattepolitiken

SOMMARKRÖNIKAN En rad skattehöjningar har aviserats under våren. Tyvärr kommer det att göra det svårare att nå regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet, skriver Johan Fall, skatteexpert.
NYHET Publicerad:

Morot effektivare än piska i miljöarbete

SOMMARKRÖNIKAN Debatten om hur miljöregler ska se ut finns på många håll. När man i Sverige ser företagen som en belastning i miljösammanhang ser man i länder som Storbritannien, Finland och USA dessa som en tillgång som kan bidra till miljöförbättringar. Är det bättre med piska eller morot i miljölagstiftningen, skriver Nicklas Skår, expert, miljörätt.
NYHET Publicerad:

Att ta ner skylten

SOMMARKRÖNIKA "Företagare förväntar sig inga stående ovationer. De har själva valt sin livsstil. Men ett hejarop då och då tycker jag kunde vara på sin plats.", skriver Anna-Lena Holmström, regionchef Uppsala i en sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

"Allt går om man vill"

JOBBSKAPARE "Jag har alltid vetat att jag ville driva eget. Frågan handlade snarare om vad jag skulle driva" säger Liza Vallén som vid 23 års ålder tog över Shell/7-Eleven Kvarnbolund utanför Uppsala. Många människor tvekar inför att starta ett företag och inför svårigheterna att stå på egna ben men det är inte något som Liza Vallén känner igen.
NYHET Publicerad:

Tid att lyssna på en vinnare i sommar

SOMMARENS PODCAST Det handlar om envishet, misslyckanden, ännu mer envishet och tidsbrist. Men också om mod att satsa, friheten att skapa och att göra skillnad för människor i vårt samhälle. Upptäck Jobbskaparpodden i sommar - en serie personliga samtal med människor som skapar de jobb vi behöver. Flera av dem som berättar vann också senaste upplagan av tävlingen "Årets mest företagsamma".
NYHET Publicerad:

Ungdomsskatten påverkar framtida sommarjobb

SOMMARKRÖNIKAN Sommarjobb är för många ungdomar den första riktiga kontakten med arbetslivet. Men när arbetsgivaravgiften för unga höjs talar mycket för att sommarjobben blir färre, skriver Edward Hamilton, arbetsmarknadsexpert.
NYHET Publicerad:

"Finare att slå med hammaren än att putsa fönster"

RUT "Vår bransch ger jobb till unga människor, till personer som inte behärskar det svenska språket så bra och andra som står långt från arbetsmarknaden. Då är det märkligt att regeringen motarbetar oss genom att halvera RUT-avdraget och ta bort ungdomsrabatten på arbetsgivaravgiften. Det drabbar dem som befinner sig i utanförskap" säger Anders Sundin, regionchef på hemserviceföretaget HomeMaid AB.
NYHET Publicerad:

Välfärd genom arbete eller konsumtion?

SOMMARKRÖNIKAN Argumentationen inför löneförhandlingarna kommer att stå mellan dem som hävdar att höga löneökningar måste förtjänas och dem som vill driva på löneökningar som ett medel att få fart på en konsumtionsdriven tillväxt, skriver Christer Ågren, vice vd.
NYHET Publicerad:

"250 gäster kräver mer personal än 60 gäster"

VISSTID I maj presenterade regeringen ett förslag till ändringar av regelverket kring visstidsanställningar. Samtidigt visar maj månad i år precis varför visstidsanställning är så viktigt. På Åtellet i Norrtälje har besökarna under maj till stor del uteblivit. "Med den stora variationen av gäster är möjligheten att kunna anställa personal som bara jobbar när vi har mycket gäster jätteviktig", säger Sanna Fagerström, ägare och chef på Åtellet.
NYHET Publicerad:

Drömyrke, var god dröj

SOMMARKRÖNIKAN Tyvärr kan dörren till drömyrket vara stängd om du tagit studenten med godkända betyg, och det måste vi ändra på, skriver Mia Liljestrand, yrkesutbildningsexpert på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Högsäsong – för tjuvarna

SÄKERHET Brottsligheten är en del av en företagares vardag. En undersökning Svenskt Näringsliv har gjort visar att majoriteten av företagen i Uppsala län har varit utsatta för brottslighet under de tre senaste åren.
NYHET Publicerad:

Den blomstertid nu kommer…

KRÖNIKA Sedan valet har jag fört många samtal med företagare om konsekvenserna av de förändringsförslag regeringen lagt fram. Företagarna har berättat för mig hur förslagen konkret skulle komma att påverka deras verksamheter. Jag har fört berättelserna vidare till berörda politiker och tjänstemän och till allmänheten i syfte att få dem att förstå och se saker ur ett annat perspektiv. Det skriver Anna-Lena Holmström, regionchef på Svenskt Näringsliv och berättar även vad hon kommer drömma om i hängmattan i sommar.
NYHET Publicerad:

Rumänien-Sverige 1-1

UTLÄNDSK ARBETSKRAFT "Att jobba i skogen är inte speciellt eftertraktat i Sverige idag. Men vi kan istället rekrytera de bästa från Rumänien. De är duktiga, lyhörda och de vill framåt. Vi är väldigt nöjda med deras arbete och de får avtalsenliga löner" säger Magnus Thor ägare av skogsplanteringsfirman Magnus Thor AB .
NYHET Publicerad:

Studentens lyckliga dar?

ARBETSMARKNAD Det är studenttider och det är återigen dags att sjunga om ”studentens lyckliga dar”. Stress blandas med lättnad och förhoppningar med oro. Det mesta är möjligt, men det finns onekligen några mörka moln på studenthimlen.
NYHET Publicerad:

Tummen ner för företagsklimatet i Uppsalaregionen

FÖRETAGSKLIMAT Företagen i Uppsalaregionen är mindre nöjda med företagsklimatet i sina kommuner. Endast i fyra av regionens nio kommuner anser företagen att företagsklimatet har blivit bättre sedan förra mätningen. Det visar Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Företagare och politiker vandrade för företagsamheten

FÖRETAGSKLIMAT Nya dragningen av riksväg 77 och bostadsbyggandet var några av de ämnen som avhandlades i måndags när politiker och företagare träffades i Rimbo för att tillsammans vandra för företagsamheten. Vandringarna anordnas för att ge företagare möjlighet att framföra tankar och synpunkter direkt till ansvariga politiker under en trevlig promenad.
NYHET Publicerad:

Höjd status i trött och skitig bransch

GÄSTKRÖNIKA Historien om städarna tilltalade mig eftersom det fanns en möjlighet att höja stödföretagens status, att tillämpa modernt entreprenörskap och en sjyst personalpolitik i en bransch som tidigare varit trött och skitig. Förut använde sig städbolag ofta av svart arbetskraft eller erbjöd dåliga arbetsvillkor. Självklart förekommer dessa förhållanden fortfarande idag men Städarna deltar aktivt i debatten och i arbetet att göra städbranschen till en bransch som vilken annan. Det skriver Lukaz Berg, vd på Städarna i Uppsala AB.
NYHET Publicerad:

Företagare och politiker kan lösa mycket genom dialog

FÖRETAGSKLIMAT "Många problem kan lösas genom att politiker och företagare pratar med varandra. Det går att reda ut det mesta", betonade Agneta Bode (S), kommunstyrelsens ordförande i Arboga under den vandring för företagsamheten som Svenskt Näringsliv ordnade i Arboga. Här fick företagare och politiker i en annorlunda miljö prata om aktuella näringspolitiska frågor och på samma gång lära känna varandra lite bättre.
NYHET Publicerad:

Vandring för företagsamheten i Håbo kommun

FÖRETAGSKLIMAT Den 13 maj hade turen kommit till Håbo kommuns politiker, företagare och tjänstemän att gemensamt vandra för företagsamheten. Vandringarna ger företagarna möjlighet att direkt framföra sina synpunkter och åsikter till politikerna och tjänstemännen under trevliga och avslappnade former.