Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Nyheter

NYHET Publicerad:

Hallå där, Jacob Spangenberg!

Nya politiker har tagit plats i riksdag, kommuner och landsting. Deras viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Vi har bett Jacob Spangenberg, återvald på posten som Kommunstyrelseordförande i Östhammars kommun att  beskriva hur han under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Var med och avgör – rösta nu!

UPPSALA LÄNS MEST FÖRETAGSAMMA MÄNNISKA Charlotte, Teo, Ola, Matilda och Magnus – så heter de utvalda finalisterna som vår jury valt ut bland alla nominerade i Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Nu är du med och avgör vem som vinner.
NYHET Publicerad:

Med passion för kreativitet

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 2012 gick Sanna Rudling, turistutvecklare och ansvarig för projektet Romantic Sweden i Älvkarleby, till finalen i Svenskt Näringslivs årliga tävling Uppsala läns mest företagsamma människa. I år heter en av de fem finalisterna Teo Härén och är gift med Sanna Rudling.
NYHET Publicerad:

"Lita på dig själv"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 För frisören och entreprenören Matilda Mielind i Uppsala är utvecklingslust den stora drivkraften. Hon är en av de fem som gått till finalen i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

Nytänkande hotelldirektör

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 En företagsam person måste vara orädd och se möjligheterna istället för problemen. Det rådet ger Charlotte Säfström, vd och ägare till Hotel von Kraemers, till de som startar eget. Hon är en av fem finalister i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

"Vi lider av politisk osäkerhet"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 "Vi lider hårt av den nuvarande politiska obeslutsamheten. Ungefär 65 procent av det vi gör rullar på som vanligt, men den långsiktiga planeringen försvåras när företagsklimatet är osäkert". Det säger Ola Bigélius på Bigélius Produktion AB i Enköping. Han är en av finalisterna i Svenskt Näringslivs tävling Uppsala läns mest företagsamma människa.
NYHET Publicerad:

"Yes we can"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 "Sverige borde uppmuntra den som är framgångsrik och tänker i nya banor. Då får vi  fler som blir företagsamma. Jag gillar president Obamas ord ”Yes we can”, säger Magnus Hasselteg, vd på Viva Media Group. Han är en av finalisterna i Svenskt Näringslivs tävling- Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

Konjunkturuppgången som kom av sig

KONJUNKTUR Uppsalaregionens företag är idag mindre optimistiska om framtida produktion, investeringar och anställningar än vad de var för ett halvår sedan. Det framkommer i Svenskt Näringslivs företagarpanel för 3:e kvartalet 2014.
NYHET Publicerad:

Tvåsiffrigt antal EM-medaljörer: ”Otroligt bra tävling”

YRKES EM Sverige lyckades skrapa ihop hela elva medaljer under EuroSkills i Lille, som tog sin plats från 2-4 oktober. Yrkeslandslagets succé har Svenskt Näringslivs Sofia Sjöström, lagledare ihop med Jonas Ivman, stor del i. "Det här var en otroligt bra tävling" säger hon.
NYHET Publicerad:

Brott - en del av vardagen

SEMINARIUM 20-talet företagare träffades för att diskutera brottslighet mot företagen på ett seminarium med Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel. Handfasta råd och tips om hur man kan förebygga den brottslighet som företag utsätts för var uppskattat och gav upplopp för såväl frågor som känslor.
NYHET Publicerad:

Lärlingssystem i världsklass - så gör tyskarna

LÄRLINGSSYSTEM Hur får man Europas lägsta ungdomsarbetslöshet? I Tyskland ligger man bra till och många pekar på det tyska lärlingssystemet som en avgörande faktor. Systemet bygger dock på en över hundraårig tradition som gör det svårt för ett land som Sverige att kopiera det rakt av. Lärlingssystemet är mer än bara en utbildningsfråga och vill vi i Sverige dra samma nytta utav fler i lärlingsutbildning krävs ett helhetsgrepp anpassat till svenska förutsättningar.
NYHET Publicerad:

Ett välkomnande Sverige

ÖPPENHET Sverige är bra men kan bli bättre. Gör sällskap med Michael Treschow, Carola Lemne, Jacob Wallenberg, Mats Brolin, Lotta Wiström, Annica Järking, Mikael Ljungström och många andra och ta ställning för ett öppet och välkomnande Sverige!
NYHET Publicerad:

”Utmaningen är att förklara vad välfärd är och hur den skapas”

SVERIGE TAR MATCHEN Hon kallar verksamheten för ”världens minsta franchisekedja”. Elisabeth Moglia driver Elisabeths Ost och Delikatesser. Två butiker, en i Enköping och en i Uppsala, tre anställda och mängder av stamkunder. Hon har hållit på i snart tio år och trivs med tillvaron som egenföretagare.
NYHET Publicerad:

Ett mer medvetet studieval för en bättre matchad arbetsmarknad

RAPPORT Företag i många branscher skriker efter arbetskraft samtidigt som arbetslösheten bland unga och nyutbildade är hög, hur går det ihop? Problematiken berörs i rapporten ”Det ogrundade valet: En rapport om utbildningssystemets roll i missmatchen”, där det omedvetna studievalet läggs fram som en potentiell orsak till missmatchen.
NYHET Publicerad:

Var fanns jobbskaparna i regeringsförklaringen?

SVERIGES NYA REGERING Vår nya statsminister, Stefan Löfven, har just avgett sin regeringsförklaring. Det som sägs och det som inte sägs här ger en fingervisning om hur den kommande budgeten kommer att se ut. Stefan Löfven vill stärka välfärden på olika sätt men nämnde inte dem som finansierar den, jobbskaparna.
NYHET Publicerad:

Nominera Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

NOMINERA NU Nomineringarna trillar in till årets omgång av Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Men vi är helt säkra på att det finns fler! Kanske är det du själv som tagit ett extra företagsamt kliv, någon i din närhet eller en person du inte alls känner – någon som vågat dra igång en ny verksamhet, anställt eller utvecklat sitt företag.
NYHET Publicerad:

"Dubbelstöten slår hårt mot framtidens basindustri"

DUBBELSTÖTEN Susanna Fagerström driver Åtellet i Norrtelje tillsammans med sina medarbetare. Verksamheten är hotell, restaurang och konferens. Som vd och verksam inom turistnäringen är hon mycket oroad över förslagen om att höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga.
NYHET Publicerad:

Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

DAGS ATT NOMINERA Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla, styra om och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska.
Nu riktar vi ljuset mot Uppsala läns mest företagsamma människor 2014. Vi söker förebilder som är värda att hyllas. Förebilder som ser möjligheter, som anställt sig själva och andra. Vilka företagsamma förebilder har du i din närhet? Kanske är det du själv?
NYHET Publicerad:

Världens roligaste jobb

GÄSTKRÖNIKA Jag tänker ganska ofta på alla som inte har samma förmån att ha ett jobb att gå till, så som jag har det. Det talas mycket om att Arbetsförmedlingen behöver mer resurser för att kunna ta hand om alla jobbsökande på rätt sätt. Men jag tänkter i mitt stilla sinne att det nog är ännu viktigare att det finns jobb så att arbetsförmedlarna har något att förmedla. Och det pratas det inte om.
NYHET Publicerad:

I huvudet på en företagare efter valet

GÄSTKRÖNIKA Ibland önskar jag att jag hade mer tid att sitta på en stubbe. Reflektera och försöka se både framåt och bakåt. Den senaste tidens politiska händelser har inte förenklat tillvaron. Det är osäkert politiskt läge, vem skall styra tillsammans med vem och vad blir kvar av löften och krav?