Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Håbo ratar privat äldreboende trots toppbetyg

ENTREPRENÖR Sedan fem år tillbaka driver Attendo äldreboendet Pomona hus 2, som ligger granne med Håbo kommuns eget äldreboende Pomona hus 4. Attendo har drivit hus 2 mycket framgångsrikt och visar på höga siffror när det gäller kvalitet. Enligt Socialstyrelsens äldreguide uppger 83 procent av de boende i Attendos hus 2 att de är nöjda, medan motsvarande siffra för kommunens boende är 56 procent.
NYHET Publicerad:

Låt hjärnan va’ me’!

KRÖNIKA I slutet av sextiotalet sjöng Sonya Hedenbratt låten ”Låt hjärtat va’ me’”, en låt var och varannan människa gick och trallade på. Att låta hjärtat vara med när man ska fatta beslut är oerhört viktigt. Men att bara följa sitt hjärta kan ibland få oväntade och mindre angenäma konsekvenser. En del val i livet blir väldigt mycket bättre om vi är noga med att låta både hjärta och hjärna få komma till tals. Ett sådant val är valet av gymnasieprogram. Det skriver Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv i sin krönika.
NYHET Publicerad:

"Det är bra att få ett smörgåsbord av idéer"

ENKÄT ”Inspirationsdagen är perfekt för erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning. Jag måste ju jobba konkret med företagsklimatet och det är bra att ha med sig kunskap om hur andra kommuner gör i dialogen med företagen”, säger Martin Andaloussi, näringslivschef i Älvkarleby som deltog på inspirationsdagen i januari.
NYHET Publicerad:

Vuxenvärlden påverkar inte gymnasievalet

GYMNASIEVAL 2016 Att välja till gymnasiet är inte en lätt sak det bekräftar Philip, Solveig, Aina, Nick-Joel, Gabriella och Max som alla går i nian på Katarinaskolen i Uppsala.
NYHET Publicerad:

"Välj efter intresse men gör ett medvetet val"

GYMNASIEVAL 2016 Den 20:e januari fram till den 15:e februari är det dags att välja gymnasieinriktning. Johan Olsson, utbildningsexpert på Svenskt Näringsliv, har koll på vad som är viktigt att tänka på och hur man ska bära sig åt för att göra det bästa möjliga valet till gymnasiet!
NYHET Publicerad:

Hedieh motiverade bäst

VINNARE Det är Hedieh Asadi som är lycklig vinnare av en Apple watch, en vinst hon kammade hem för att hon skrev den bästa motiveringen till varför hon röstat på just Pär Svärdson som vinnare i tävlingen ”Uppsala läns mest företagsamma människa 2015”.
NYHET Publicerad:

Jag vill ju anställa fler

GÄSTKRÖNIKA "Jag vill anställa flera, och det finns arbete att göra på Fejax även åt personer som står långt från dagens arbetsmarknad. Det stora problemet är att jag inte ges förutsättningar att göra det, trots att verksamheten kan och behöver det." Det skriver Marléne Eriksson på Fejax i sin gästkrönika
NYHET Publicerad:

Att ta ner skylten

KRÖNIKA När vi summerar 2015 ser vi att ett antal företagare under året tvingats ”ta ner skylten”. En av dem var Charlotte Säfström på Hotell von Kraemer i Uppsala. Den stöttning som Charlotte fått på sociala medier och i vanliga medier är ovanlig. Min förhoppning är att vi alla under 2016 stöttar dem som tvingas ta det smärtsamma beslutet att ”ta ner skylten”. De förtjänar de
NYHET Publicerad:

"Om företagsamma människor inte finns där du bor, vad blir kvar då?"

JOBBSKAPARPODDEN Vad kan man lära sig av företagsamma människor? Varför måste fler inse deras betydelse? Och vad är egentligen jobbskapandet i grunden ett resultat av? I det här nyårsavsnittet av Jobbskaparpodden är det ombytta roller: producenten Gustav Skogens intervjuar programledaren Sussi Yildiz Dag.
NYHET Publicerad:

Färre praktikplatser för frisörer

PRAKTIK & LÄRLINGSYSTEM Debatten kring den höjda arbetsgivaravgiften för unga och hur den kommer att slå har pågått under en längre tid. Vad som inte har uppmärksammats är hur arbetsgivaravgiftshöjningen kommer att påverka praktiksystemen för yrkesförberedande utbildningar inom gymnasieskolan.
NYHET Publicerad:

Innanförskap eller utanförskap?

JULKRÖNIKA När vår statsminister talade om målsättningen att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet 2020 i samband med Socialdemokraternas valupptakt den 15 april 2014 sa han: "Om jag får bilda regering så kommer jag att kräva besked av varje statsråd och varje myndighetschef om ett beslut innebär fler jobb eller ej." Så klokt, så bra och så hoppingivande. Men så kom en regeringsverklighet full av kompromissande och företagsfientliga förslag. Det skriver Anna-Lena Holmström i sin julkrönika.
NYHET Publicerad:

"...Önska kostar ingenting"

ÖNSKELISTAN Det nya året är på väg och vi hoppas att 2016 blir ett år i företagsamhetens tecken. Vi har frågat en av våra företagsamma människor vad hon önskar sig inför 2016. Maria Mattson Mähl är grundare för Alpha CE, Uppsala.
NYHET Publicerad:

"Springare" och säljare måste ha olika löner

GÄSTKRÖNIKA "Jag, och säkert många andra företagare, kan göra porten till arbetsmarknaden lättare att öppna genom att erbjuda vardagsjobb. Vi måste bara ges möjlighet att erbjuda denna chans – något som försvåras av de sammanpressade lönerna och slopandet av ungdomsrabatten. Porten är idag tyngre och trögare att öppna än innan." Det skriver Malin Ericsson, Barnskoexperten, i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

E-handelskungen framröstad som Mest Företagsamma 2015

VINNARE "Det är klart att jag är stolt och hedrad" säger e-handelskungen Pär Svärdson, som röstats fram som Uppsalaregionens Mest Företagsamma 2015 i Svenskt Näringslivs tävling för att uppmärksamma företagsamhetens betydelse.
NYHET Publicerad:

Avdragsstopp för läxhjälp slår hårdast mot ekonomiskt svaga

RUT -En typisk kund hos oss är föräldrar som verkligen förstår utbildningens enorma betydelse och vill satsa på sina barn och ungdomar. De kommer från alla delar av samhället. Det avskaffade RUT-avdraget för läxhjälp slår naturligtvis hårdast mot de ekonomiskt svaga. Ganska många har redan tvingats hoppa av, säger Marcus Håkanson.  
NYHET Publicerad:

Jag tror på Enköpings Centrum

GÄSTKRÖNIKA "Jag har sagt det förut. Och jag säger det igen: Jag tror på Enköpings Centrum." Så inleder Elisabeth Moglia sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Kristider föder traditionellt sett fram nya reformer

SEMINARIUM Det är en ovanligt turbulent tid konstaterade David Ahlin från Ipsos när han föreläste om aktuellt i politiken för medlemsföretag i Uppsalaregionen.
NYHET Publicerad:

Utan flyktingar inget Textilia

INTEGRATION Textilia klarar inte sin rekrytering utan flyktingar och för många nyanlända är ett jobb hos textilservicejätten ett första steg in på arbetsmarknaden och dessutom en perfekt väg till det svenska språket.
NYHET Publicerad:

Jobbskaparen Maria öppnar dörrar på arbetsmarknaden

FINALIST "Att AlphaCE blivit så framgångsrikt beror på att vi är så många som drar åt samma håll. Vi är ett team och alla behövs!" säger Maria Mattsson Mähl som grundade företaget 2012 och som på tre år gått från noll till 350 anställda. Maria är en av finalisterna i Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Niklas skapar jobb i Enköping

FINALIST "Jag och alla på Crenna är ja-sägare. Vi är människor med egen vilja och eget driv som skapar en positiv dynamik på arbetsplatsen" säger Niklas Hyttsten, som nominerats till Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.