Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Landstingets agerande drev henne i konkurs

ENTREPRENÖR GRANSKAR När ett patienthotell till en strålningsbehandlingsklinik i Uppsala slog upp portarna hade företagaren Charlotte Säfström stora planer. Men från dag ett blev hon motarbetad av landstingen som står bakom projektet. Till slut drevs hon i konkurs. Än idag är det inte klart vad som ska hända med hotellet, som kostar skattebetalarna miljontals kronor. Läs hela historien om Landstingsskandalen i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Företagarna i Heby ger kommunen toppbetyg

FÖRETAGSKLIMAT Efter att ha försämrats undan för undan i fem-sex år skjuter nu förtagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet i Heby kommun i höjden. Så här positiva omdömen har kommunen aldrig fått tidigare. "Det är roligt att företagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet blivit högre. Vi försöker hela tiden genomföra förbättringar som näringslivet efterfrågar och gör vad vi kan för att jobba nära företagen", säger Marie Wilén, centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Heby kommun.
NYHET Publicerad:

Uppsalas företagsklimat har svårt att lyfta

FÖRETAGSKLIMAT När ska företagsklimatet i Uppsala lyfta? Det är en fråga som många företagare ställer sig. I Svenskt Näringslivs ranking i höstas sjönk Uppsala 48 placeringar ner till plats 171 bland Sveriges 290 kommuner. "Det är tråkigt att företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet inte förbättrats, men man ska vara ödmjuk inför att det tar tid. Jag är inte orolig. Vi är på rätt väg", säger Yvonne Näsström, Uppsalas näringslivsdirektör.
NYHET Publicerad:

Sämre företagsklimat i sex av nio kommuner

FÖRETAGSKLIMAT I sex av Uppsalaregionens nio kommuner (Uppsala län och Norrtälje kommun) ger de lokala företagen företagsklimatet ett sämre betyg i år än i förra årets mätning. Det visar de nya enkätsvar som Svenskt Näringsliv publicerar idag. Samtidigt ger företagen det nationella företagsklimatet det lägsta betyget någonsin.
NYHET Publicerad:

Betongarbete som blev till guld

YRKES SM Grattis till Markus Magnusson och Emil Östberg, från Bolandsskolan i Uppsala, som under Yrkes-SM tillsammans tog hem guldet inom kategorin betongarbete. Därmed har de nu varsin plats i det svenska Yrkeslandslaget, och kommer att tävla i Yrkes-EM i Göteborg i december.
NYHET Publicerad:

Kaos på Migrationsverket stoppar säsongsarbetare

ARBETSKRAFTSINVANDRING Migrationsverket rekommenderade lantbrukaren Leif Zetterberg att ansöka om säsongstillstånd för trotjänaren Oleg Bondarenko. Han skulle få besked efter ett par månader. Ett halvår senare har myndigheten fortfarande inte hört av sig. "Oleg gör en stor insats för oss på sommaren", säger han.
NYHET Publicerad:

Jobbkö från Sundsvall till Uppsala

ARBETSMARKNAD Regeringens målsättning är att Sverige ska nå lägst arbetslöshet i EU år 2020. Det innebär att 460 000 nya jobb behöver skapas på bara några år. Skulle alla de arbetssökande till dessa jobb ställa sig i kö utanför arbetsförmedlingen i Sundsvall, så skulle den sträcka sig ända till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Kommer leda till färre jobb hos oss

SJUKSKATT "Vårt företag kommer troligen i fler fall välja att inte ersätta personer som slutar, eller enbart ersätta arbetstiden till 50%, på grund av den ökade kostnadsrisken. Detta kommer naturligtvis leda till att färre människor får möjlighet till jobb", säger Helena Jonsson på Tierps Järnbruk om förslaget om ökat medfinansieringsansvar för sjukpenningen för arbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

Företag i kläm

REGELKRÅNGEL Regelverk som styr företagande är inte sällan krångliga och begränsande. Men vad värre är, de utvärderas och omprövas sällan, trots att det står i grundlagen att så ska ske. Det betyder att företagandet och tillväxten i Sverige hämmas. Och att företagare som vill göra rätt för sig hamnar i kläm. NNR, Näringslivets regelnämnd beskriver i ett pressmeddelande närmare effekter och möjliga lösningar på problemet.
NYHET Publicerad:

Har regeringen verkligen undersökt konsekvenserna?

SJUKSKATT "Jag är tveksam till om regeringen verkligen har undersökt vad konsekvenserna av ett sådant beslut skulle bli. Detta kommer försvåra möjlighet att vara företagare i Sverige eftersom varje sjukskrivning påverkar företagens ekonomi, inte minst småföretagens", säger Elvir Blazevic, vd på Allas vård och omsorg i Mälardalen AB om förslaget om ökat medfinansieringsansvar för sjukpenningen för arbetsgivarna.
NYHET Publicerad:

"Jag kan inte lova jobb"

UTBILDNING I sin vårmotion föreslår Moderaterna att dagens arbetsmarknadsutbildning fasas ut för att ersättas av en yrkesutbildning där kravet för att få delta är att man har ett skarpt jobblöfte från en arbetsgivare. 500 miljoner ska föras över från nuvarande arbetsmarknadsutbildningar till en ny yrkesutbildning på Arbetsförmedlingen. Allt för att motverka att så många går från utbildning ut i arbetslöshet.
NYHET Publicerad:

”Vi kommer inte våga anställa fler”

SJUKSKATT Regeringen planerar att införa ett så kallat medfinansieringsansvar för sjukpenningen för arbetsgivarna. Enligt det förslaget som regeringen presenterat ska arbetsgivaren betala 25 procent av sjukpenningen för medarbetare som varit sjukskrivna längre än 90 dagar. Vi har frågat företagare i Uppsala län vad de tycker om förslaget.
NYHET Publicerad:

Anställningsregler oroar

SEMINARIUM Ola Brinnen, arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv, gick vid ett fullsatt lunchseminarium i Uppsala igenom vad som gäller när arbetsgivare behöver anställa och säga upp personal. Engagemanget från åhörarna var stort och frågorna många.
NYHET Publicerad:

Budgeten straffar dem som skapar jobb

VÅRBUDGETEN "Det saknas en uthållig jobbpolitik som tar tag i Sveriges strukturella problem. Istället straffas de som skapar jobben". Det säger Jonas Frycklund, tf chefekonom på Svenskt Näringsliv, i en kommentar till regeringens vårbudget.
NYHET Publicerad:

Bättre rik och frisk än fattig och sjuk

GÄSTKRÖNIKA Jag undviker i möjligaste mån att anställa någon som jag tror skulle kunna bli sjuk. Jag har helt enkelt inte råd. Nu finns ett förslag att arbetsgivarna ska vara med och betala för långtidssjukskrivna. Det är inte rätt väg att gå, skriver Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost och Delikatesser i Enköping.
NYHET Publicerad:

Industrins märke måste bli tak

DEBATT Industrins parter har nu satt riktmärket för hur stora kostnadsökningarna får bli i årets avtalsrörelse. Flera fackförbund inom LO har med Byggnads i spetsen dock lagt omfattande varsel om stridsåtgärder för att försöka driva igenom krav som spräcker märket och utmanar den svenska modellen.
NYHET Publicerad:

Dialog är en investering

KOMMENTAR Det finns olika (politiska) åsikter om Leos Lekland i Uppsala. Kort resumé: Leos har haft ett tillfälligt bygglov för sin verksamhet som nu går ut. Det förlängs inte och detaljplanen görs heller inte om så att bygglovet kan permanentas.
NYHET Publicerad:

Med envishet och lite dj-vl-r anamma kommer man långt

GÄSTKRÖNIKA Vad skall man ha för bakgrund för att starta ett litet hotell med restaurang? Den fråga svarar Fredrik Ericsson på i sin gästkrönika. Fredrik är pensionären som för tre år sedan startade Norrskedika Hotell o restaurang i Norrskedika i Östhammars kommun.
NYHET Publicerad:

Dyrt med sysslolös generation

GILLA #FÖRETAGSAMHET När företagsamma människor vågar förverkliga sina idéer och utveckla sina företag så skapas det jobb i Sverige och det behöver vi mer av. Men vilka förutsättningar har företagsamheten att växa idag? Vi frågar företagare i Uppsala län vad de behöver för att växa och skapa fler jobb. Sist ut är Nils Engvall och Andreas Glimbrant på Wasabi Web AB.
NYHET Publicerad:

Lemne: Succé för Gilla företagsamhet

WEBB-TV Carola Lemne, vd, sammanfattar i en studiointervju kampanjen Gilla #företagsamhet med orden: ”Den är enormt positivt mottagen.”