Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Tummen ner för företagsklimatet i Uppsalaregionen

FÖRETAGSKLIMAT Företagen i Uppsalaregionen är mindre nöjda med företagsklimatet i sina kommuner. Endast i fyra av regionens nio kommuner anser företagen att företagsklimatet har blivit bättre sedan förra mätningen. Det visar Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Företagare och politiker vandrade för företagsamheten

FÖRETAGSKLIMAT Nya dragningen av riksväg 77 och bostadsbyggandet var några av de ämnen som avhandlades i måndags när politiker och företagare träffades i Rimbo för att tillsammans vandra för företagsamheten. Vandringarna anordnas för att ge företagare möjlighet att framföra tankar och synpunkter direkt till ansvariga politiker under en trevlig promenad.
NYHET Publicerad:

Höjd status i trött och skitig bransch

GÄSTKRÖNIKA Historien om städarna tilltalade mig eftersom det fanns en möjlighet att höja stödföretagens status, att tillämpa modernt entreprenörskap och en sjyst personalpolitik i en bransch som tidigare varit trött och skitig. Förut använde sig städbolag ofta av svart arbetskraft eller erbjöd dåliga arbetsvillkor. Självklart förekommer dessa förhållanden fortfarande idag men Städarna deltar aktivt i debatten och i arbetet att göra städbranschen till en bransch som vilken annan. Det skriver Lukaz Berg, vd på Städarna i Uppsala AB.
NYHET Publicerad:

Vandring för företagsamheten i Håbo kommun

FÖRETAGSKLIMAT Den 13 maj hade turen kommit till Håbo kommuns politiker, företagare och tjänstemän att gemensamt vandra för företagsamheten. Vandringarna ger företagarna möjlighet att direkt framföra sina synpunkter och åsikter till politikerna och tjänstemännen under trevliga och avslappnade former.
NYHET Publicerad:

Företagare och politiker vandrade för företagsamheten

WALK & TALK I måndags träffades politiker och företagare i Rimbo, i Norrtälje kommun, för att tillsammans vandra för företagsamheten. Vandringarna anordnas för att ge företagare möjlighet att framföra tankar och synpunkter direkt till ansvariga politiker under en trevlig promenad med efterföljande lunch. Det är också ett tillfälle att diskutera hur företagare och politiker tillsammans kan arbeta för att förbättra företagsamheten i kommunen.
NYHET Publicerad:

Rätt till heltid

ÖPPET BREV TILL JONAS SJÖSTEDT Tack för att du Jonas Sjöstedt tog upp detta dilemma. Ja, jag skulle också vilja ha rätt till heltid, kunna få jobba ca 40 timmar i veckan och få heltidslön varje månad. Det skriver Michael Prising, Feskarn Uppsala.
NYHET Publicerad:

Socialförsäkring i förändring

SOCIALFÖRSÄKRING Omkring 55 procent av alla sjukfall avslutas inom de tre första dagarna, därefter sker en markant minskning av sjukfall mellan dag sju och åtta. " Det är därför återkommande korttidssjukskrivningar som är det största bekymret för företagen" menar Catharina Bäck, ansvarig för socialförsäkringar på Svenskt Näringsliv, som under ett seminarium i Uppsala informerade om förändringarna i socialförsäkringen.
NYHET Publicerad:

Bjud upp till dans

GÄSTKRÖNIKA "Jag har aldrig sett mig som en dansare. En som kan synkronisera stegen med rytmen. Och göra det mjukt och följsamt i lagom balans mellan teknik och känsla. Men jag bestämde mig för att prova" skriver Mats Brolin i det senaste numret av tidningen Entreprenör.
NYHET Publicerad:

Uppsalaregionen i startgroparna

KONJUNKTUREN Konjunkturen har inte riktigt tagit fart i Uppsalaregionen ännu. Det visar Svenskt Näringslivs senaste konjunkturrapport, där den regionala företagarpanelen är en viktig del.  ”Att vi ligger lite efter Stockholm i konjunkturcykeln följer samma mönster som tidigare. Å andra sidan är vi i allmänhet förskonade från de djupaste konjunkturdalarna.” säger Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv i Uppsalaregionen.
NYHET Publicerad:

Skutskärs Bruk tål inte fler pålagor

VÅRBUDGETEN "Vi tål inte fler pålagor. Alla tillkommande kostnader innebär med nödvändighet besparingar någon annanstans. Annars blir vi snabbt utkonkurrerade" varnar Tommy Lodin, som är vd på Stora Enso Pulp AB, Skutskärs Bruk som man säger för det mesta.
NYHET Publicerad:

Utan företag - ingen välfärd

KOMMENTAR En viktig del av mitt arbete är att påminna om något som jag önskar vore självklart. Nämligen att de pengar vi lägger på skola, vård och omsorg kommer från de skatter som företagen och deras anställda betalar. Så: utan företag – ingen välfärd.
NYHET Publicerad:

Höjd kärnkraftsskatt allvarlig för Hallsta Pappersbruk

VÅRBUDGETEN Med en elförbrukning på 1,6 terawattimmar per år är Holmen Paper Hallsta ett av de pappersbruk i Sverige som använder allra mest el, också efter de senaste årens unika omställning av produktionen och det minskade behov av elektricitet som den inneburit. Höjd kärnkraftsskatt kommer medföra negativa konsekvenser för Hallsta Pappersbruk.
NYHET Publicerad:

Tierps företagsklimat i fokus

FÖRETAGSKLIMAT Den 17 april träffades Tierps kommunledning, företagare och representanter för arbetsgivarorganisationer på Atlas Copco/Tierpverken, för att diskutera Tierps företagsklimat. Ett flertal frågor diskuterades och en del konkreta förslag kom fram.
NYHET Publicerad:

Dyrare att anställa unga ger färre jobb

VÅRBUDGETEN När regeringens förslag om en fördubblad arbetsgivaravgift för dem under 25 blir verklighet får det effekter för ungdomar och näringsliv i Uppsalaregionen det visar Svenskt Näringslivs Företagarpanel för första kvartalet 2015.Sanna Fagerström, vd på Åtellet i Norrtälje får försämrad lönsamhet i en redan tuff bransch på kort sikt och på lång sikt kommer hon inte att kunna stötta unga på samma sätt som tidigare
NYHET Publicerad:

Hästkrafter som utvecklar Sverige

GÄSTKRÖNIKA För snart 8 år sedan tog jag och maken ett stort lån och vågade gå vidare i livet. Sadla om. Känslan av frihet och att kunna bestämma sin arbetsdag och slippa bilresorna till jobbet var några av orsakerna. Vi ville inte sitta på våra kontor och vänta på vår pensionering. För oss som aldrig hade varit egna företagare kom livet som egenföretagare som en kalldusch. Det skriver Nina Brunstedt från Säva Ridcenter.
NYHET Publicerad:

Elevers konkurrensfördel försvinner

PRAKTIK & LÄRLINGSYSTEM Debatten kring höjda arbetsgivaravgifter och hur den kommer att påverka ungdomar har diskuterats länge. Vad som inte har uppmärksammats är hur arbetsgivaravgiften kommer att påverka praktiksystemen för yrkesförberedande utbildningar inom gymnasieskolan. "Om arbetsgivaravgiften höjs kommer vi att bli restriktivare med att ta emot elever" säger Matilda Mielind, från frisörsalongerna Bosse´s friserare och Barber and Babes.
NYHET Publicerad:

Framgångsrik samverkan kan ge europeiskt pris

SAMVERKAN Ett bra samarbete mellan yrkesutbildare och arbetsgivare är avgörande för både elever, arbetsliv och skola. I Uppsala län har yrkesutbildningsprogrammet vid IT-Gymnasiet utsetts till bästa utbildare 2014. Projektet "From VET to WOW" har utsett vinnare i fyra europeiska länder, Polen, Holland, Spanien och Sverige och går nu vidare i nästa fas.
NYHET Publicerad:

Ge oss förutsättningar att fortsätta skapa nya jobb till våra ungdomar 

GÄSTKRÖNIKA Personalkostnaderna är vår största uppgift. Vi tar emot praktikanter som ofta får jobb hos oss efter avslutad praktik men med en höjd arbetsgivaravgift kommer ju incitamenten för att göra det att minska. Varför vill man göra det svårare för oss att anställa unga? Det skriver mackägare Jennie Edenby.
NYHET Publicerad:

"Bra arbetsmiljön är även en viktig rekryteringsfråga"

ARBETSMILJÖ 95 procent av företagen ger arbetsmiljön hög eller mycket hög prioritet. Det framgår av en enkät som Svenskt Näringsliv gjort bland drygt 1 000 av medlemsföretagen. Enkäten presenterades vid ett arbetsmiljöseminarium i Stockholm och Uppsala.
NYHET Publicerad:

Jason lägger ICT-pussel

IT BRANSCHEN ”Uppsala har en stark akademisk prägel därför känns det extra roligt att också få lyfta fram den kunskap och talang som finns inom informations- och kommunikationsteknologin (ICT). Universitetet attraherar duktiga studenter och all infrastruktur som behövs finns här. Jag har bara försökt sätta ihop bitarna och skapa en gemenskap, ett community för IT-intresserade”, säger Jason Dainter, Uppsalabaserad entreprenör från England.