Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Vi måste hålla det vi lovat

GÄSTKRÖNIKA En sak är jag helt säker på- för det har jag numera siffror på. AlphaCE bidrar till ett bättre samhälle och att människor går från bidragstagare till skattebetalare. Det är bra för alla. Om vi går med vinst eller inte är rätt ointressant – så länge vi presterar det vi lovat. Men då måste någon, och inte bara ledningen, vara intresserad av resultatet och faktiskt kontrollera att samhället får det som samhället har betalat för.
NYHET Publicerad:

En stark arbetsmarknad med matchningsproblem

SOMMARKRÖNIKA Konjunkturen har stärkts och arbetslösheten är på väg nedåt. Samtidigt finns det betydande matchningsproblem på arbetsmarknaden. Av alla de jobb som anmäls hos Arbetsförmedlingen kvarstår över 90 procent vid månadens slut. Det är betydligt högre än genomsnittet för de senaste åren. Det skriver Gabriella Chirico Willstedt, arbetsmarknadsekonom på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

Företagare har både hjärta och hjärna

SOMMARKRÖNIKA Jag hör alltför ofta av fackliga företrädare, politiker och andra debattörer att företagen ”saknar incitament” för att få tillbaka sjukskrivna medarbetare i arbete. Att förse företagen med sådana incitament ser nämnda aktörer som sin stora uppgift. Och det ska ske i form av mer regleringar och sanktioner eller genom att lägga ett än större ekonomiskt ansvar på företagen för de anställdas sjukfrånvaro.
NYHET Publicerad:

Stolthet över företagsklimatet alltför sällsynt

SOMMARKRÖNIKA När Svenskt Näringsliv bjöd in företagare från hela landet för att diskutera det lokala företagsklimatet beskrev flera av deltagarna sin hemkommun med uppgivenhet. Som företagare upplever man på många håll att det saknas en grundläggande förståelse för företagens villkor och deras betydelse för välfärden i kommunen. Om detta berättar Pontus Lindström, projektledare på Företagsklimat, i sin sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

Väl fungerande konkurrens bygger Sverige starkare

SOMMARKRÖNIKA Med de utmaningar som Sverige står inför idag, imorgon och de kommande åren så behöver vi jobba mer tillsammans, inte mot varandra. Varför skapa en atmosfär där man ser varandra som ett ”hot”, snarare än som gemensam resurs? Det skriver Göran Grén, jurist på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika
NYHET Publicerad:

Jag tror på mentorskap

ENTREPRENÖRSKAP "Med någon typ av mentorskap från oss "gamla" invandrare som lyckats skulle säkert motivationen öka till att fler med invandrarbakgrund tog steget till att starta eget och visa att vi är här för att vara en aktiv del av samhället och inte en belastning", säger Viviane Obaid  som tillsammans med kollega driver Blomsterhallen i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Det här med att ta ansvar

SOMMARKRÖNIKA På en arbetsmarknad där allt större ansvar läggs på arbetsgivaren, oavsett om det är möjligt att ta detta ansvar eller ej, så kan man fråga sig vad som hände med det personliga ansvaret? Ett omfattande arbetsgivaransvar i all ära men det kan inte betyda att medarbetarna, kollegorna och varje enskild människa blir av med sitt ansvar. Det skriver Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika.
NYHET Publicerad:

Seminarium i riksdagen om sjukskatten

SJUKSKATTEN En mängd olika företrädare var inbjudna att debattera regeringens förslag om sjukskatt i riksdagen. Kritiken blev kraftig. "Förslaget är fruktansvärt orättvist", sade Theresa Östman, vd för Fjärdhundra rör. Hon är mycket orolig för vad förslaget om sjukskatt skulle innebära om det blir verklighet.
NYHET Publicerad:

Samsyn behövs om en effektivare offentlig sektor

SOMMARKRÖNIKA En ökande och åldrande befolkning, tillsammans med flyktingkrisen, gör att den offentliga sektorn måste effektivisera sina verksamheter. Successiva skattehöjningar är ingen utväg, det leder till sämre drivkrafter till arbete och investeringar, vilket i sin tur påverkar tillväxt och välstånd negativt. Det skriver Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik på Svenskt Näringsliv i sin sommarkrönika
NYHET Publicerad:

Utebliven feedback hämmar utveckling

FÖRETAGSKLIMAT I Uppsalaregionen tvekar företagare att lämna in klagomål till sin kommun eftersom det kan påverka deras verksamhet negativt. Det visar Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning om företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Marcus spår ljus framtid för programmerare

YRKES SM I maj kämpade Sveriges bästa unga yrkesutövare under närmare tre dagar inför 22 000 besökare för att vinna medalj och därmed möjligheten att få en plats i Yrkeslandslaget. En av medaljörerna var Marcus Widén från IT-Gymnasiet i Uppsala som knep en silvermedlaj.
NYHET Publicerad:

”Sjukskatten kommer att leda till felrekryteringar”

SJUKKOSTNADER Regeringens sjukskatteförslag kommer att leda till mer omfattande bakgrundskontroller vid anställning. Det tror rekryteringskonsulten och vd:n Sofie Skaränger.
NYHET Publicerad:

Det måste löna sig att jobba

ARBETSMARKNAD "Den höjda ersättningsnivån i a-kassan har på ett påtagligt sätt gjort det svårare för oss att få fram sökande till de jobb vi hela tiden utlyser." Det skriver Marléne Eriksson på Fejax.
NYHET Publicerad:

Företagare där, företagare här!

FÖRETAGSAMHET "Många som kommer hit har tidigare varit företagare i sina hemländer. Mycket vore vunnet om vi kunde få fler att ta upp det här i Sverige igen. Det är svårt med kapital och regelverk i början, men får vi fler att tro på att deras idéer kan förverkligas, så kommer vi få fler företag i Sverige", säger Calliopi Mastrolamprou som tillsammans med kompanjonen Argyrios Papanotas driver Creperi Lemoni.
NYHET Publicerad:

Landstingets agerande drev henne i konkurs

ENTREPRENÖR GRANSKAR När ett patienthotell till en strålningsbehandlingsklinik i Uppsala slog upp portarna hade företagaren Charlotte Säfström stora planer. Men från dag ett blev hon motarbetad av landstingen som står bakom projektet. Till slut drevs hon i konkurs. Än idag är det inte klart vad som ska hända med hotellet, som kostar skattebetalarna miljontals kronor. Läs hela historien om Landstingsskandalen i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Företagarna i Heby ger kommunen toppbetyg

FÖRETAGSKLIMAT Efter att ha försämrats undan för undan i fem-sex år skjuter nu förtagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet i Heby kommun i höjden. Så här positiva omdömen har kommunen aldrig fått tidigare. "Det är roligt att företagarnas sammanfattande betyg på företagsklimatet blivit högre. Vi försöker hela tiden genomföra förbättringar som näringslivet efterfrågar och gör vad vi kan för att jobba nära företagen", säger Marie Wilén, centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Heby kommun.
NYHET Publicerad:

Uppsalas företagsklimat har svårt att lyfta

FÖRETAGSKLIMAT När ska företagsklimatet i Uppsala lyfta? Det är en fråga som många företagare ställer sig. I Svenskt Näringslivs ranking i höstas sjönk Uppsala 48 placeringar ner till plats 171 bland Sveriges 290 kommuner. "Det är tråkigt att företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet inte förbättrats, men man ska vara ödmjuk inför att det tar tid. Jag är inte orolig. Vi är på rätt väg", säger Yvonne Näsström, Uppsalas näringslivsdirektör.
NYHET Publicerad:

Sämre företagsklimat i sex av nio kommuner

FÖRETAGSKLIMAT I sex av Uppsalaregionens nio kommuner (Uppsala län och Norrtälje kommun) ger de lokala företagen företagsklimatet ett sämre betyg i år än i förra årets mätning. Det visar de nya enkätsvar som Svenskt Näringsliv publicerar idag. Samtidigt ger företagen det nationella företagsklimatet det lägsta betyget någonsin.
NYHET Publicerad:

Betongarbete som blev till guld

YRKES SM Grattis till Markus Magnusson och Emil Östberg, från Bolandsskolan i Uppsala, som under Yrkes-SM tillsammans tog hem guldet inom kategorin betongarbete. Därmed har de nu varsin plats i det svenska Yrkeslandslaget, och kommer att tävla i Yrkes-EM i Göteborg i december.
NYHET Publicerad:

Kaos på Migrationsverket stoppar säsongsarbetare

ARBETSKRAFTSINVANDRING Migrationsverket rekommenderade lantbrukaren Leif Zetterberg att ansöka om säsongstillstånd för trotjänaren Oleg Bondarenko. Han skulle få besked efter ett par månader. Ett halvår senare har myndigheten fortfarande inte hört av sig. "Oleg gör en stor insats för oss på sommaren", säger han.