Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Jag kan inte lova jobb"

UTBILDNING I sin vårmotion föreslår Moderaterna att dagens arbetsmarknadsutbildning fasas ut för att ersättas av en yrkesutbildning där kravet för att få delta är att man har ett skarpt jobblöfte från en arbetsgivare. 500 miljoner ska föras över från nuvarande arbetsmarknadsutbildningar till en ny yrkesutbildning på Arbetsförmedlingen. Allt för att motverka att så många går från utbildning ut i arbetslöshet.
NYHET Publicerad:

”Vi kommer inte våga anställa fler”

SJUKSKATT Regeringen planerar att införa ett så kallat medfinansieringsansvar för sjukpenningen för arbetsgivarna. Enligt det förslaget som regeringen presenterat ska arbetsgivaren betala 25 procent av sjukpenningen för medarbetare som varit sjukskrivna längre än 90 dagar. Vi har frågat företagare i Uppsala län vad de tycker om förslaget.
NYHET Publicerad:

Anställningsregler oroar

SEMINARIUM Ola Brinnen, arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv, gick vid ett fullsatt lunchseminarium i Uppsala igenom vad som gäller när arbetsgivare behöver anställa och säga upp personal. Engagemanget från åhörarna var stort och frågorna många.
NYHET Publicerad:

Budgeten straffar dem som skapar jobb

VÅRBUDGETEN "Det saknas en uthållig jobbpolitik som tar tag i Sveriges strukturella problem. Istället straffas de som skapar jobben". Det säger Jonas Frycklund, tf chefekonom på Svenskt Näringsliv, i en kommentar till regeringens vårbudget.
NYHET Publicerad:

Bättre rik och frisk än fattig och sjuk

GÄSTKRÖNIKA Jag undviker i möjligaste mån att anställa någon som jag tror skulle kunna bli sjuk. Jag har helt enkelt inte råd. Nu finns ett förslag att arbetsgivarna ska vara med och betala för långtidssjukskrivna. Det är inte rätt väg att gå, skriver Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost och Delikatesser i Enköping.
NYHET Publicerad:

Industrins märke måste bli tak

DEBATT Industrins parter har nu satt riktmärket för hur stora kostnadsökningarna får bli i årets avtalsrörelse. Flera fackförbund inom LO har med Byggnads i spetsen dock lagt omfattande varsel om stridsåtgärder för att försöka driva igenom krav som spräcker märket och utmanar den svenska modellen.
NYHET Publicerad:

Dialog är en investering

KOMMENTAR Det finns olika (politiska) åsikter om Leos Lekland i Uppsala. Kort resumé: Leos har haft ett tillfälligt bygglov för sin verksamhet som nu går ut. Det förlängs inte och detaljplanen görs heller inte om så att bygglovet kan permanentas.
NYHET Publicerad:

Med envishet och lite dj-vl-r anamma kommer man långt

GÄSTKRÖNIKA Vad skall man ha för bakgrund för att starta ett litet hotell med restaurang? Den fråga svarar Fredrik Ericsson på i sin gästkrönika. Fredrik är pensionären som för tre år sedan startade Norrskedika Hotell o restaurang i Norrskedika i Östhammars kommun.
NYHET Publicerad:

Dyrt med sysslolös generation

GILLA #FÖRETAGSAMHET När företagsamma människor vågar förverkliga sina idéer och utveckla sina företag så skapas det jobb i Sverige och det behöver vi mer av. Men vilka förutsättningar har företagsamheten att växa idag? Vi frågar företagare i Uppsala län vad de behöver för att växa och skapa fler jobb. Sist ut är Nils Engvall och Andreas Glimbrant på Wasabi Web AB.
NYHET Publicerad:

Lemne: Succé för Gilla företagsamhet

WEBB-TV Carola Lemne, vd, sammanfattar i en studiointervju kampanjen Gilla #företagsamhet med orden: ”Den är enormt positivt mottagen.”
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen förändrar kompetenskraven

DIGITALISERING Användandet av ny teknik utmanar befintliga affärsmodeller och värdekedjor i allt fler branscher. Digitalisering och ny teknik kan ersätta behovet av en mänsklig arbetsinsats och förändra förutsättningarna för många företag och yrken. Sammantaget innebär detta en stor utmaning för arbetsmarknaden och jobben i vårt län” säger Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv Uppsalaregionen.
NYHET Publicerad:

Långsiktighet viktigt för företagare och investerare

GILLA #FÖRETAGSAMHET När företagsamma människor vågar förverkliga sina idéer och utveckla sina företag så skapas det jobb i Sverige och det behöver vi mer av. Men vilka förutsättningar har företagsamheten att växa idag? Vi frågar företagare i Uppsala län vad de behöver för att växa och skapa fler jobb. Dags för Mats Brolin som driver vårdcentralen Ekeby Hälsocenter i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Växthus i Uppsala mötesplats för Gilla #Företagsamhet

GILLA #FÖRETAGSAMHET I ett högst temporärt växthus på Celsiustorget i Uppsala träffades ett 60-tal företagare och politiker för att i mindre grupper diskutera företagsamhet och hur den kan stimuleras. Utanför växthuset fanns företagare på plats och pratade företagsamhet med passerande uppsaliensare.
NYHET Publicerad:

Få det att gro och växa

GILLA #FÖRETAGSAMHET "Imorgon kommer jag, och många andra företagare med mig, att dela ut ett litet ”kit” med allt som behövs för att odla en solros. Solrosen är en påminnelse att allt som växer behöver lite omtanke. Precis som våra företag behöver den bra jordmån, lite vatten, ljus och en massa kärlek för att växa sig stark. En bra bild tycker jag." Det skriver Elisabeth Moglia i sin blogg på Enköpingsposten.
NYHET Publicerad:

Vinster inom välfärden också en vinstaffär för staten

VÅRD- OCH OMSORG Mats Brolin, Ekeby Hälsocenter, har blivit ett välkänt i namn i debatten om vinster i välfärden. Han reagerar starkt på att Ilmar Reepalu kräver begränsningar i vinstuttag. ”Det verkar ideologiskt färgat, mycket tyckande och lite fakta från verkligheten. Det är sorgligt att läsa”, säger han.
NYHET Publicerad:

Gilla #företagsamhet

KRÖNIKA Utan företagsamhet och företagsamma människor hade Uppsala inte varit samma fantastiska stad. För vad vore vi utan konserter med världsartister i Botaniska trädgården, konstverk av is i Stadsparken och alla suveräna restauranger och mötesplatser? Det skriver Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv i sin krönika.
NYHET Publicerad:

"Idag är det en stor risk att anställa"

GILLA #FÖRETAGSAMHET När företagsamma människor vågar förverkliga sina idéer och utveckla sina företag så skapas det jobb i Sverige och det behöver vi mer av. Men vilka förutsättningar har företagsamheten att växa idag? Vi frågar företagare i Uppsala län vad de behöver för att växa och skapa fler jobb. Nu har turen kommit till Raymond Fernström på Tebex.
NYHET Publicerad:

Privat äldreboende i Håbo räddat i sista sekunden

VÄLFÄRD Före jul fattade Håbo beslutet att kommunens enda privata äldreboende skulle återgå till kommunal regi. Detta trots att det uppvisat enormt mycket högre kvalitet än det kommunala äldreboendet i huset intill. Men nu har beslutet rivits upp och det blir fortsatt valfrihet i Håbo. "För oss innebär det en möjlighet att lägga anbud och förhoppningsvis få fortsätta", säger Jeanette Danielsen, verksamhetschef på Attendo.
NYHET Publicerad:

Apotea-Pär ger unga jobb

FÖRETAGSAM Pär Svärdson ser möjligheter där ingen annan gör det och vågar satsa utanför storstaden. Efter Adlibris kom det stadigt växande e-handelsföretaget Apotea. Våren 2012 hade Apotea två anställda, idag är man 110.
NYHET Publicerad:

Nyföretagsamheten sjunker i Uppsala län

FÖRETAGSKLIMAT Lotta Wiström, grundare av Sinnligt barnmorskemottagning med verksamhet i Knivsta, var den första som tecknade avtal med Uppsala läns landsting när konkurrensen släpptes fri inom primärvården då Vårdvalet infördes. "Vårdvalet har inneburit en fantastisk skjuts framåt för kvinnligt företagande, eftersom det är naturligt att man startar företag inom den bransch man arbetar och är utbildad inom. Jag hoppas att vi får ett slut på ifrågasättandet av välfärdsföretagandet som inneburit så mycket positivt för både anställda och kunder" säger hon.