Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Dyrare att anställa unga ger färre jobb

VÅRBUDGETEN När regeringens förslag om en fördubblad arbetsgivaravgift för dem under 25 blir verklighet får det effekter för ungdomar och näringsliv i Uppsalaregionen det visar Svenskt Näringslivs Företagarpanel för första kvartalet 2015.Sanna Fagerström, vd på Åtellet i Norrtälje får försämrad lönsamhet i en redan tuff bransch på kort sikt och på lång sikt kommer hon inte att kunna stötta unga på samma sätt som tidigare
NYHET Publicerad:

Hästkrafter som utvecklar Sverige

GÄSTKRÖNIKA För snart 8 år sedan tog jag och maken ett stort lån och vågade gå vidare i livet. Sadla om. Känslan av frihet och att kunna bestämma sin arbetsdag och slippa bilresorna till jobbet var några av orsakerna. Vi ville inte sitta på våra kontor och vänta på vår pensionering. För oss som aldrig hade varit egna företagare kom livet som egenföretagare som en kalldusch. Myndigheterna stod på kö med olika dyrbara krav och vi kämpade i flera år bara för att uppfylla dem. Från byråkrat till byråkrati. Många gånger var vi väldigt nära att ge upp och många kvällar och många nätter satt vi på kontoret och kämpade med alla papper.
NYHET Publicerad:

Elevers konkurrensfördel försvinner

PRAKTIK & LÄRLINGSYSTEM Debatten kring höjda arbetsgivaravgifter och hur den kommer att påverka ungdomar har diskuterats länge. Vad som inte har uppmärksammats är hur arbetsgivaravgiften kommer att påverka praktiksystemen för yrkesförberedande utbildningar inom gymnasieskolan. "Om arbetsgivaravgiften höjs kommer vi att bli restriktivare med att ta emot elever" säger Matilda Mielind, från frisörsalongerna Bosse´s friserare och Barber and Babes.
NYHET Publicerad:

Framgångsrik samverkan kan ge europeiskt pris

SAMVERKAN Ett bra samarbete mellan yrkesutbildare och arbetsgivare är avgörande för både elever, arbetsliv och skola. I Uppsala län har yrkesutbildningsprogrammet vid IT-Gymnasiet utsetts till bästa utbildare 2014. Projektet "From VET to WOW" har utsett vinnare i fyra europeiska länder, Polen, Holland, Spanien och Sverige och går nu vidare i nästa fas.
NYHET Publicerad:

Ge oss förutsättningar att fortsätta skapa nya jobb till våra ungdomar 

GÄSTKRÖNIKA Personalkostnaderna är vår största uppgift. Vi tar emot praktikanter som ofta får jobb hos oss efter avslutad praktik men med en höjd arbetsgivaravgift kommer ju incitamenten för att göra det att minska. Varför vill man göra det svårare för oss att anställa unga? Det skriver mackägare Jennie Edenby.
NYHET Publicerad:

"Bra arbetsmiljön är även en viktig rekryteringsfråga"

ARBETSMILJÖ 95 procent av företagen ger arbetsmiljön hög eller mycket hög prioritet. Det framgår av en enkät som Svenskt Näringsliv gjort bland drygt 1 000 av medlemsföretagen. Enkäten presenterades vid ett arbetsmiljöseminarium i Stockholm och Uppsala.
NYHET Publicerad:

Jason lägger ICT-pussel

IT BRANSCHEN ”Uppsala har en stark akademisk prägel därför känns det extra roligt att också få lyfta fram den kunskap och talang som finns inom informations- och kommunikationsteknologin (ICT). Universitetet attraherar duktiga studenter och all infrastruktur som behövs finns här. Jag har bara försökt sätta ihop bitarna och skapa en gemenskap, ett community för IT-intresserade”, säger Jason Dainter, Uppsalabaserad entreprenör från England.
NYHET Publicerad:

Uppsala läns kvinnor mer företagsamma

FÖRETAGSAMHETEN Knivsta har Uppsala läns högsta företagsamhet och kvinnors företagsamhet ökar. Men det finns politiska vindar som motverkar den ökningen säger Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv. Andelen företagsamma totalt i Uppsala ökar något enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv och ligger på en högre nivå än vad som uppmätts tidigare. Sammantaget är 12,2 procent av befolkningen företagsam.
NYHET Publicerad:

Kortaste vägen till jobb

GÄSTKRÖNIKA Som nyanländ akademiker finns det möjligheter att snabbt få jobb och bidra till den svenska välfärden. Men det är alldeles för få som får den chansen menar Mikael Persson, vd för Academicum.Som nyanländ akademiker finns det möjligheter att snabbt få jobb och bidra till den svenska välfärden. Men det är alldeles för få som får den chansen menar Mikael Persson, vd för Academicum.
NYHET Publicerad:

Välfärdsföretagare rasar mot regeringens vinstutspel

VÄLFÄRDEN Upprördheten är stor efter regeringens förnyade attack mot landets välfärdsföretagare, visar en rundringning. ”Ur avundsjuka och okunskap föds myter och elaka rykten”, säger läkaren Charlotte Barouma, som grundat och driver vårdcentralen Wästerläkarna i Göteborg.
NYHET Publicerad:

"Allt går om man vill"

JOBBSKAPARE "Jag har alltid vetat att jag ville driva eget. Frågan handlade snarare om vad jag skulle driva" säger Liza Vallén som vid 23 års ålder tog över Shell/7-Eleven Kvarnbolund utanför Uppsala. Många människor tvekar inför att starta ett företag och inför svårigheterna att stå på egna ben men det är inte något som Liza Vallén känner igen.
NYHET Publicerad:

Fast handslag mellan ABB och fem högskolor

SAMVERKAN Ett fast grepp om samverkan. Det är tanken bakom de avtal som ABB tecknat med fem universitet och högskolor. Ett bitvis unikt dokument som satsar på tydliga aktivitetsplaner och årliga uppföljningar.
NYHET Publicerad:

Nytt läge i debatten kring privata vårdgivare

GÄSTKRÖNIKA Kan vi blåsa faran över? Har de som tror att privata vårdgivare ökar kvalitet och effektivitet vunnit över de som av ideologiska skäl vill stoppa privata företag inom vården? Inte än, skriver Mats Brolin som driver den privata vårdcentralen Ekeby Hälsocenter i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Lotta slåss för överlevnad

VÄLFÄRDSFÖRETAG Inför valet i september hopade sig frågetecknen för Lotta Wiström på Sinnligt Barnmorskemottagning i Knivsta och Uppsala. Hur skulle det bli med vinster i välfärden? Skulle landstingets ersättning för mödrahälsovården fortfarande understiga företagets kostnader? "Frågetecknen är ännu fler idag än före valet" konstaterar Lotta Wiström.
NYHET Publicerad:

Sajt för spännande karriärvägar inom handel

YRKESVAL Nya karriarihandeln.se har nu lanserats. Sajten finns för att inspirera och stötta gymnasieelever i deras yrkesval genom att synliggöra de spännande karriärvägar som finns inom handeln.
NYHET Publicerad:

Stötta länets femtonåringar!

KOMMENTAR Just nu våndas flera av länets ungdomar, det är dags att välja gymnasieprogram. Det första och en av de största besluten en ungdom kan stå inför: sitt framtida vuxenliv. Många menar att alltför många väljer fel utbildning, att man väljer efter hjärtat, kompistryck och väldigt lite med hjärnan.
NYHET Publicerad:

Kan vi få världens bästa förskola?

GÄSTKRÖNIKA Sveriges försklor skulle kunna vara de bästa i världen. Men då måste vi, bli bättre på att samarbeta. Jag har arbetat med olika barnverksamheter och förskolor i många år, både som anställd och som egen företagare. Ja, när jag räknar efter så märker jag att det faktiskt har blivit över 30 år.
NYHET Publicerad:

Satsa på Yrkesvux och höj status på yrkesutbildningarna

YRKESUTBILDNING Bättre matchning och mer fokus på yrkesutbildningar. Det var inte bara budskapet från flera av talarna under Företagsklimatsdagarna, det var även flera av åhörarnas åsikter.
NYHET Publicerad:

TRR:s personliga tränare hjälper uppsagda till jobb

FÖRETAGARMÖTE Med aktivt stöd av TRR Trygghetsrådet är nio av tio varslade och uppsagda tjänstemän i det privata näringslivet snabbt tillbaka i arbete. Mediantiden fram till en ny anställning eller till eget företag är bara ett drygt halvår. Nyckeln till framgången ligger i anpassningen till de specifika behoven hos var och en. 
NYHET Publicerad:

Få kreativ kraft genom andras smarta lösningar

JOBBSKAPARPODDEN Lyssna på kreativitetsexperten Teo Härén, Uppsala läns mest företagsamma människa 2014, som utmanar oss att inte tro på allt vi tror på. Förr skulle vi vara lydiga på jobbet. Men idag förväntas det att vi tänker till och kommer med förslag! Och då är frågan: Hur och när tänker vi bäst? Är det vid skrivbordet? Eller i badkaret med utsikt över Dalälven?