Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Hur vill du ha det?

GÄSTKRÖNIKA Ökade skatter uppmuntrar inte till att jobba mer. Jag trodde att det var skrönor när jag hörde om att det finns anställda som hellre vill växla löneökning i mer ledighet. Men nu har mina öron hört det från personer som ställt frågan till sin arbetsgivare. Mindre i lön, blir mindre i skatt, blir mindre välfärd. Minus ger minus ger minus. Det blir liksom fel i budgeten då. Det skriver Mikael Ljungström,Vidilab i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Tack för alla nomineringar

MEST FÖRETAGSAMMA 2015 Stort tack för alla nomineringar till Uppsala läns mest företagsamma människa! Nu börjar juryns arbete med att ta fram de fem finalisterna och de har fler nomineringar än tidigare att jobba med. Den 9 november presenteras finalisterna och då börjar även röstningen där du kan vara med och rösta fram Uppsala läns företagsamma människa 2015!
NYHET Publicerad:

Rekrytering – din viktigaste investering

SEMINARIUM Ett företag är ingenting utan sina anställda. Precis som en lyckad rekrytering kan göra att företaget och resultatet lyfter kan en misslyckad rekrytering leda till oförutsedda kostnader och missade affärer.
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet kräver ständigt arbete

GÄSTKRÖNIKA Jag minns det som igår. Vi träffades nere på kommunhuset; en handfull företagare inom olika branscher och tjänstemän från kommunen; stadsarkitekten, gatuchefen, stadsträdgårdsmästaren och några till. Diskussionerna var kreativa, visionära och ändå fast förankrade i verkligheten: Hur skulle Enköping kunna utvecklas för att bli den allra bästa av städer? Det skriver Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost & Delikatesser AB, i dagens gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen är här – lyxbil köps via app

SEMINARIUM -Det enda som är konstant är den ständiga förändringen. Världen förändras, teknologin förändras och människorna förändras. Då räcker inte magkänslan för att fatta beslut om marknadsföringsinsatser, fastslog Arash Gilan vid Svenskt Näringslivs seminarium i Uppsala om digital marknadsföring.
NYHET Publicerad:

Nominera nu! Vem är Uppsala läns mest företagsamma människa 2015?

ÅRETS MEST FÖRETAGSAMMA Bara företagsamma människor skapar jobb – det vill vi tydliggöra samtidigt som vi hyllar jobbskapare i vår region. Nu söker vi med ljus och lykta efter Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Upp och ner för regionens företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT När Svenskt Näringsliv rankar Sveriges 290 kommuners företagsklimat är det Älvkarleby som framstår som den stora vinnaren. En förflyttning från164:e till 103:e plats i rankingen ger en förbättring med hela 61 placeringar!
NYHET Publicerad:

Rekordlyft för Älvkarleby

FÖRETAGSKLIMAT Med ett lyft från plats 164 förra året till 103 nu har Älvkarleby gjort den klart största uppryckningen i Uppsala län i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet i landets 290 kommuner. Kommunen får sin bästa rankingplacering någonsin.
NYHET Publicerad:

Friskola får rätt mot Håbo om skolpeng

UTBILDNING Håbo kommun har avsatt extra pengar till den egna verksamheten men undanhållit pengarna från kommunens friskolor. Den fristående skolan Läraskolan ansåg att det bröt mot likabehandlingsprincipen. I våras fick de rätt i förvaltningsrätten i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Hemtjänst på holländskt vis

GÄSTKRÖNIKA Vi har en åldrande befolkning, en akutmottagning som ofta är överfull och sjukhusplatser som inte räcker till. Vi måste göra något för att ändra systemet. Vi, på Grannvård jobbar efter en holländsk modell som sätter människan i fokus.  Det skriver Mona Lindström, verksamhetschef på Grannvård Sverige AB i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Var finns bästa företagsklimatet?

RANKING Varje år presenterar vi en ranking av företagsklimatet i alla kommuner uppbyggd av resultatet från företagarenkäter och officiell statistik. Syftet är att lyfta fram var i Sverige det är bäst att starta och driva företag.
NYHET Publicerad:

Den som följer reglerna förlorar

GÄSTKRÖNIKA Världen ser annorlunda ut idag jämfört med när jag startade Minicars 1968. Bara under de senaste 10 åren har exempelvis hälften av alla butiker inom fackhandeln försvunnit. För oss inom handeln betyder det helt nya förutsättningar som vi måste anpassa oss efter. Våra politiker måste hänga med i den utvecklingen och ge oss förutsättningar och villkor för att vi ska kunna vara konkurrenskraftiga i en alltmer globaliserad och digitala värld. Det skriver Per Gustafsson, vd på Minicars Hobby Distribution AB i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Företagare har både hjärta och hjärna

SOMMARKRÖNIKAN Företagen efterfrågar stöd, råd och hjälp för att underlätta för medarbetarna att efter en sjukdomsperiod återgå i arbete – inte fler stenar på en redan tung börda, skriver Catharina Bäck, försäkringsexpert.
NYHET Publicerad:

Ledarskapet fortsätter att utvecklas i näringslivet

SOMMARKRÖNIKAN På bara ett år har andelen kvinnor i börsbolagens styrelser ökat med mer än tre procentenheter. Trots detta kommer allt oftare utspel från politiker om kvotering, skriver Carina Lindfelt, chef för Arbetsmarknad och förhandlingsservice.
NYHET Publicerad:

Viktigt att jobba med lönen

SOMMARKRÖNIKAN Lön som ett verktyg att motivera medarbetare att göra ett bra jobb utvecklar också företagen. Och när företagen går bättre skapas fler jobb och mer välfärd. Det är det enkla budskapet på den löneturné som Svenskt Näringsliv arrangerat under året, skriver Edel Karlsson Håål, lönebildningsexpert.
NYHET Publicerad:

Det blir aldrig som man tänkt sig

ENTREPRENÖRSKAP I september 2012 sade Charlotta Boo upp sig från sitt jobb för att starta eget. "Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag visste bara att jag vill driva eget." säger Charlotta som alltid har vetat att hon ville driva eget en dag. Under gymnasietiden var hon engagerad i Ung Företagsamhet. Företagsamheten har alltid funnits där och hon har hela tiden haft en massa idéer och drivit småprojekt vid sidan av sitt jobb.
NYHET Publicerad:

Sommarjobbet gav mersmak

SOMMARJOBB Hallå där, Linnea Sjölén som är egenföretagare i en skönhetsstudio i Tierp sedan tre år tillbaka. 2012 fick hon sitt första sommarjobb på Roligaste Sommarjobbet som utbildar i entreprenörskap – ett sommarjobb som fick henne att våga satsa och starta eget.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver reformera skattepolitiken

SOMMARKRÖNIKAN En rad skattehöjningar har aviserats under våren. Tyvärr kommer det att göra det svårare att nå regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet, skriver Johan Fall, skatteexpert.
NYHET Publicerad:

Morot effektivare än piska i miljöarbete

SOMMARKRÖNIKAN Debatten om hur miljöregler ska se ut finns på många håll. När man i Sverige ser företagen som en belastning i miljösammanhang ser man i länder som Storbritannien, Finland och USA dessa som en tillgång som kan bidra till miljöförbättringar. Är det bättre med piska eller morot i miljölagstiftningen, skriver Nicklas Skår, expert, miljörätt.
NYHET Publicerad:

Att ta ner skylten

SOMMARKRÖNIKA "Företagare förväntar sig inga stående ovationer. De har själva valt sin livsstil. Men ett hejarop då och då tycker jag kunde vara på sin plats.", skriver Anna-Lena Holmström, regionchef Uppsala i en sommarkrönika.