Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Allt går om man vill"

JOBBSKAPARE "Jag har alltid vetat att jag ville driva eget. Frågan handlade snarare om vad jag skulle driva" säger Liza Vallén som vid 23 års ålder tog över Shell/7-Eleven Kvarnbolund utanför Uppsala. Många människor tvekar inför att starta ett företag och inför svårigheterna att stå på egna ben men det är inte något som Liza Vallén känner igen.
NYHET Publicerad:

Fast handslag mellan ABB och fem högskolor

SAMVERKAN Ett fast grepp om samverkan. Det är tanken bakom de avtal som ABB tecknat med fem universitet och högskolor. Ett bitvis unikt dokument som satsar på tydliga aktivitetsplaner och årliga uppföljningar.
NYHET Publicerad:

Nytt läge i debatten kring privata vårdgivare

GÄSTKRÖNIKA Kan vi blåsa faran över? Har de som tror att privata vårdgivare ökar kvalitet och effektivitet vunnit över de som av ideologiska skäl vill stoppa privata företag inom vården? Inte än, skriver Mats Brolin som driver den privata vårdcentralen Ekeby Hälsocenter i Uppsala.
NYHET Publicerad:

Lotta slåss för överlevnad

VÄLFÄRDSFÖRETAG Inför valet i september hopade sig frågetecknen för Lotta Wiström på Sinnligt Barnmorskemottagning i Knivsta och Uppsala. Hur skulle det bli med vinster i välfärden? Skulle landstingets ersättning för mödrahälsovården fortfarande understiga företagets kostnader? "Frågetecknen är ännu fler idag än före valet" konstaterar Lotta Wiström.
NYHET Publicerad:

Sajt för spännande karriärvägar inom handel

YRKESVAL Nya karriarihandeln.se har nu lanserats. Sajten finns för att inspirera och stötta gymnasieelever i deras yrkesval genom att synliggöra de spännande karriärvägar som finns inom handeln.
NYHET Publicerad:

Stötta länets femtonåringar!

KOMMENTAR Just nu våndas flera av länets ungdomar, det är dags att välja gymnasieprogram. Det första och en av de största besluten en ungdom kan stå inför: sitt framtida vuxenliv. Många menar att alltför många väljer fel utbildning, att man väljer efter hjärtat, kompistryck och väldigt lite med hjärnan.
NYHET Publicerad:

Kan vi få världens bästa förskola?

GÄSTKRÖNIKA Sveriges försklor skulle kunna vara de bästa i världen. Men då måste vi, bli bättre på att samarbeta. Jag har arbetat med olika barnverksamheter och förskolor i många år, både som anställd och som egen företagare. Ja, när jag räknar efter så märker jag att det faktiskt har blivit över 30 år.
NYHET Publicerad:

Satsa på Yrkesvux och höj status på yrkesutbildningarna

YRKESUTBILDNING Bättre matchning och mer fokus på yrkesutbildningar. Det var inte bara budskapet från flera av talarna under Företagsklimatsdagarna, det var även flera av åhörarnas åsikter.
NYHET Publicerad:

TRR:s personliga tränare hjälper uppsagda till jobb

FÖRETAGARMÖTE Med aktivt stöd av TRR Trygghetsrådet är nio av tio varslade och uppsagda tjänstemän i det privata näringslivet snabbt tillbaka i arbete. Mediantiden fram till en ny anställning eller till eget företag är bara ett drygt halvår. Nyckeln till framgången ligger i anpassningen till de specifika behoven hos var och en. 
NYHET Publicerad:

Få kreativ kraft genom andras smarta lösningar

JOBBSKAPARPODDEN Förr skulle vi vara lydiga på jobbet. Idag förväntas det att vi bidrar till ständiga förbättringar, vi måste tänka och komma med förslag! Och då är frågan: Hur och när tänker vi bäst? Är det vid skrivbordet? Eller i badkaret med utsikt över Dalälven? Lyssna på kreativitetsexperten Teo Härén, Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.
NYHET Publicerad:

Alexander Brännkärr är årets studentföretagare

ENTREPRENÖRSKAP I fredags avgjordes tävlingen ”Årets studentföretagare”. Alexander Brännkärr, VD Indivator, från Uppsala vann och är nu utsedd till Sveriges studentföretagare 2015. Årets studentföretagare är en tävling för studenter på kandidatnivå som jämte studier på universitet eller högskolan äger och driver företag. Tävlingen syftar till att uppmärksamma och premiera entreprenöriella och kreativa personer.
NYHET Publicerad:

Dolda lönekostnader retar företagare

SKATTER En anställd kostar arbetsgivaren betydligt mer än av vad som framgår av lönebeskedet. En stor del av lönekostnaden består av osynliga skatter som många inte känner till, vilket retar företagare. ”Det är absolut viktigt att visa på det totala beloppet för arbetskostnaden. Att som hittills mörka det gynnar ingen”, säger Thomas Wissgården vd för Isoflex.
NYHET Publicerad:

Säljare som inte säljer blir kvar

GÄSTKRÖNIKA Att vara entreprenör är ett brinna för viljan att bygga något, skapa värde och lyckas nå sina mål. För entreprenören är utmaningen en del av drivkraften och förmågan att se lösningar där andra gått bet. I dagens samhälle har entreprenören börjat uppmärksammas alltmer positivt. Det skriver Thomas Sonesson, vd för Montree.
NYHET Publicerad:

Vill vi göra det lättare eller svårare för Uppsalaregionens jobbskapare?

KOMMENTAR Varje dag möter jag företagare. Många är frustrerade. De förstår inte hur politiker kan strunta i att lyssna till dem;  Sveriges och regionens jobbskapare. Hur de kan undvika att inse att företagen är basen för resurserna till välfärden. Hur de kan vilja förbjuda vinster. Och hur de kan tro att vi klarar den internationella konkurrensen utan fungerande energisystem och infrastruktur.
NYHET Publicerad:

"Det gör mig förbannad"

JOBBSKAPARNA Det finns människor som tycker att jobba på konditori är ett skitjobb. "Det gör mig förbannad när jag hör det" säger Claes Landing konditor och ägare av Güntherska i Uppsala, ett av Uppsalas populäraste caféer. "Det måste vara ett av de finaste jobben man kan ha att få servera människor mat som håller hög kvalité."
NYHET Publicerad:

Linda vann

VINNARE Många var de som röstade på sin favorit i Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. En av dom var Linda Rydén från Uppsala som la sin röst på finalisten Magnus Hasselteg. Hennes motivering gjorde henne även till vinnare av en I-pad mini, grattis Linda!
NYHET Publicerad:

Märklig debatt kring vårdföretagen

GÄSTKRÖNIKA Vårdföretagaren Erland Olsson, vd Sofrosyne, är kritisk till debatten att förbjuda vinster i välfärden. Han är rädd att banker och andra finansiärer kommer att bli mer restrektiva med lån tills det tas ett beslut i frågan. I en krönika berättar han om hur det osäkra läget lett till att han lägger sina egna tilllväxplaner på is. 
NYHET Publicerad:

Hallå där, Klas Bergström

Vi har bett Klas Bergström (M), vald till posten som Kommunstyrelseordförande i Knivsta kommun att  beskriva hur han under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Välkommen till Företagsklimatsdag

INBJUDAN Vi vill gärna bjuda in dig till en dag av inspiration och diskussion om arbetsmarknad, kompetensförsörjning, service och upphandling.
NYHET Publicerad:

LOV och jämställdhet

VALFRIHET Lagen om valfrihetssystem (LOV) väcker starka känslor, bland förespråkare såväl som motståndare till regelverket. Ett argument som lyfts fram för att behålla LOV är att det främjar kvinnors företagande och därmed ökar jämställdheten på arbetsmarknaden. Frågan är om det finns stöd för detta i statistiken?