Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Jag tror på Enköpings Centrum

GÄSTKRÖNIKA "Jag har sagt det förut. Och jag säger det igen: Jag tror på Enköpings Centrum." Så inleder Elisabeth Moglia sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Kristider föder traditionellt sett fram nya reformer

SEMINARIUM Det är en ovanligt turbulent tid konstaterade David Ahlin från Ipsos när han föreläste om aktuellt i politiken för medlemsföretag i Uppsalaregionen.
NYHET Publicerad:

Utan flyktingar inget Textilia

INTEGRATION Textilia klarar inte sin rekrytering utan flyktingar och för många nyanlända är ett jobb hos textilservicejätten ett första steg in på arbetsmarknaden och dessutom en perfekt väg till det svenska språket.
NYHET Publicerad:

Här är finalisterna! Var med och avgör vinnaren

MEST FÖRETAGSAMMA 2015 Daniel, Cajsa, Maria, Niklas och Pär är några av vår regions mest företagsamma människor. Vi tycker alla är värdiga vinnare men nu är det du som avgör!
NYHET Publicerad:

Cajsa skapar lyckade evenemang och varma mötesplatser

FINALIST "Att lyfta företagsamma personer och skapa förebilder är därför viktigt. Det behöver dock finnas nyanser i bilden av företagande där man påvisar att det inte alltid är en dans på rosor" säger Cajsa Johansson, grundare av Cajsas kök. Cajsa är en av finalisterna i Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Daniel förnyar beroendevården

FINALIST "Jag har också lärt mig av mina misstag" säger serieentreprenören Daniel Benitez. Han driver idag företaget Kontigo Care och är en av årets finalister i Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Jobbskaparen Maria öppnar dörrar på arbetsmarknaden

FINALIST "Att AlphaCE blivit så framgångsrikt beror på att vi är så många som drar åt samma håll. Vi är ett team och alla behövs!" säger Maria Mattsson Mähl som grundade företaget 2012 och som på tre år gått från noll till 350 anställda. Maria är en av finalisterna i Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Niklas skapar jobb i Enköping

FINALIST "Jag och alla på Crenna är ja-sägare. Vi är människor med egen vilja och eget driv som skapar en positiv dynamik på arbetsplatsen" säger Niklas Hyttsten, som nominerats till Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

E-handelspionjären Pär sätter unga i jobb

FINALIST "Jag tror det finns väldigt många människor som är väldigt företagsamma i en vidare bemärkelse, men som tyvärr ofta inte använder sin företagsamhet" säger Pär Svärdson, en av finalisterna i Uppsala läns mest företagsamma människa 2015. Pär är grundare av företaget Apotea.
NYHET Publicerad:

Mera Zlatan mindre Jante!

KRÖNIKA Jag avskyr Jante. Han kommer och lägger sig som en våt filt över glädje, stolthet, drömmar och förhoppningar. Vad ska vi med Jante till? Vem blir glad av honom? Det undrar Anna-Lena Holmström, regionchef på Svenskt Näringsliv i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Lönsamma företag har rätt styrning

STYRELSEARBETE Att driva företag handlar om att välja och att välja bort. Hur vet man då att man väljer rätt strategi och hur vet man att man mäter rätt saker? En av lösningarna kan vara att skaffa sig en styrelse med rätt fokus. En fokus som skapar värde åt företaget. En styrelse som ägnar sig åt strategiarbete snarare än kontroll.
NYHET Publicerad:

Personalen nyckeln till lyckad informationssäkerhet

SÄKERHET Många företag är sannolikt för säkra för sitt eget bästa konstaterade Roger Bille från Omegapoint vid ett föredrag om informationssäkerhet i företag. Bille menar att det alltid finns en balans mellan säkerhet och affärsmöjligheter. Det gäller såväl  hur det påverkar arbetet som hur stora kostnaderna blir.
NYHET Publicerad:

I huvudet på en småföretagare

GÄSTKRÖNIKA Att vara småföretagare är ett sätt att leva. Och när man lever mitt i det, är det så självklart hur allt fungerar (och vad som inte fungerar). Det är lätt att tro att alla andra människor också har helt klart för sig hur en småföretagares verklighet ser ut. Det skriver Elisabeth Moglia i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Utebliven kritik är inte beröm nog

SEMINARIUM -Får vi inget skäll har vi gjort ett bra jobb. En del anställda tvingas nöja sig med den formen av beröm, men medarbetare behöver bli bekräftade på riktigt. Bekräftelse är en hörnpelare i allt ledarskap. Det förklarade Lars Svorse från utbildnings- och konsultbolaget Lovak på Svenskt Näringslivs seminarium i Uppsala om ledarskap för varaktig framgång.
NYHET Publicerad:

Hur vill du ha det?

GÄSTKRÖNIKA Ökade skatter uppmuntrar inte till att jobba mer. Jag trodde att det var skrönor när jag hörde om att det finns anställda som hellre vill växla löneökning i mer ledighet. Men nu har mina öron hört det från personer som ställt frågan till sin arbetsgivare. Mindre i lön, blir mindre i skatt, blir mindre välfärd. Minus ger minus ger minus. Det blir liksom fel i budgeten då. Det skriver Mikael Ljungström,Vidilab i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Tack för alla nomineringar

MEST FÖRETAGSAMMA 2015 Stort tack för alla nomineringar till Uppsala läns mest företagsamma människa! Nu börjar juryns arbete med att ta fram de fem finalisterna och de har fler nomineringar än tidigare att jobba med. Den 9 november presenteras finalisterna och då börjar även röstningen där du kan vara med och rösta fram Uppsala läns företagsamma människa 2015!
NYHET Publicerad:

Rekrytering – din viktigaste investering

SEMINARIUM Ett företag är ingenting utan sina anställda. Precis som en lyckad rekrytering kan göra att företaget och resultatet lyfter kan en misslyckad rekrytering leda till oförutsedda kostnader och missade affärer.
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet kräver ständigt arbete

GÄSTKRÖNIKA Jag minns det som igår. Vi träffades nere på kommunhuset; en handfull företagare inom olika branscher och tjänstemän från kommunen; stadsarkitekten, gatuchefen, stadsträdgårdsmästaren och några till. Diskussionerna var kreativa, visionära och ändå fast förankrade i verkligheten: Hur skulle Enköping kunna utvecklas för att bli den allra bästa av städer? Det skriver Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost & Delikatesser AB, i dagens gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen är här – lyxbil köps via app

SEMINARIUM -Det enda som är konstant är den ständiga förändringen. Världen förändras, teknologin förändras och människorna förändras. Då räcker inte magkänslan för att fatta beslut om marknadsföringsinsatser, fastslog Arash Gilan vid Svenskt Näringslivs seminarium i Uppsala om digital marknadsföring.
NYHET Publicerad:

Nominera nu! Vem är Uppsala läns mest företagsamma människa 2015?

ÅRETS MEST FÖRETAGSAMMA Bara företagsamma människor skapar jobb – det vill vi tydliggöra samtidigt som vi hyllar jobbskapare i vår region. Nu söker vi med ljus och lykta efter Uppsala läns mest företagsamma människa 2015.