Från garaget till prispallen

NYHET Publicerad

GASELLFÖRETAG Svenskt Näringsliv gratulerar Fantasy Interactive - med rötter i Tierps kommun - som i går utsågs till supergasell. Gasellpriset delas ut av Dagens Industri i samarbete med bland andra Svenskt Näringsliv.

Näringslivsminister Maud Olofsson står på en scen tillsammans med två glada företagare som fått pris.

Maud Olofsson gratulerade Camilla Östblom och David Martin till priset årets Supergasell 2006. Deras företag Fantasy Interactive växer därmed snabbast i Sverige.

För sju år sedan startade David Martin och Camilla Östblom sitt företag Fantasy Interactive i ett garage i norra Uppland. Nu har de 42 anställda på kontoren i Stockholm och New York. David Martin och Camilla Östblom startade Fantasy Interactive 1999. Det började som ett Internetcafé i Tierp, men företaget expanderade snabbt till Stockholm och vidare till New York.

Fantasy Interactive designar och utvecklar webbplatser, och anlitas av världens största underhållningsföretag, bland andra Time Warner och MTV.

-Vi ser internet som den framtida informationsbäraren, nummer ett när det gäller nyheter, underhållning och kultur. Vi skapar nästa generations interaktiva upplevelser, säger David Martin till Dagens Industri.

De senaste fyra åren har tillväxten i företaget legat på 2 508 procent och lönsamheten är hög. Bara det senaste året har antalet anställda mer än fördubblats, uppger DI.

För att räknas som en gasell måste företaget ha en omsättning på över tio miljoner kronor och minst tio anställda. Dessutom ska omsättningen ha ökat kontinuerligt de senaste tre åren, och under samma period minst ha fördubblats. Tillväxten måste ha skett organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

 

Externa länkar

  • Gasellföretagare på di.se »

    Sverige behöver tillväxt, och Sveriges entreprenörer behöver inspirerande förebilder. Därför utser Dagens Industri sedan år 2000 de snabbast växande företagen i landet, Sveriges Gaseller.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Dolda lönekostnader retar företagare

SKATTER En anställd kostar arbetsgivaren betydligt mer än av vad som framgår av lönebeskedet. En stor del av lönekostnaden består av osynliga skatter som många inte känner till, vilket retar företagare. ”Det är absolut viktigt att visa på det totala beloppet för arbetskostnaden. Att som hittills mörka det gynnar ingen”, säger Thomas Wissgården vd för Isoflex.
NYHET Publicerad:

Säljare som inte säljer blir kvar

GÄSTKRÖNIKA Att vara entreprenör är ett brinna för viljan att bygga något, skapa värde och lyckas nå sina mål. För entreprenören är utmaningen en del av drivkraften och förmågan att se lösningar där andra gått bet. I dagens samhälle har entreprenören börjat uppmärksammas alltmer positivt. Det skriver Thomas Sonesso, vd för Montree.
NYHET Publicerad:

Vill vi göra det lättare eller svårare för Uppsalaregionens jobbskapare?

KOMMENTAR Varje dag möter jag företagare. Många är frustrerade. De förstår inte hur politiker kan strunta i att lyssna till dem;  Sveriges och regionens jobbskapare. Hur de kan undvika att inse att företagen är basen för resurserna till välfärden. Hur de kan vilja förbjuda vinster. Och hur de kan tro att vi klarar den internationella konkurrensen utan fungerande energisystem och infrastruktur.
NYHET Publicerad:

"Det gör mig förbannad"

JOBBSKAPARNA Det finns människor som tycker att jobba på konditori är ett skitjobb. "Det gör mig förbannad när jag hör det" säger Claes Landing konditor och ägare av Güntherska i Uppsala, ett av Uppsalas populäraste caféer. "Det måste vara ett av de finaste jobben man kan ha att få servera människor mat som håller hög kvalité."
NYHET Publicerad:

Linda vann

VINNARE Många var de som röstade på sin favorit i Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. En av dom var Linda Rydén från Uppsala som la sin röst på finalisten Magnus Hasselteg. Hennes motivering gjorde henne även till vinnare av en I-pad mini, grattis Linda!
NYHET Publicerad:

Märklig debatt kring vårdföretagen

GÄSTKRÖNIKA Vårdföretagaren Erland Olsson, vd Sofrosyne, är kritisk till debatten att förbjuda vinster i välfärden. Han är rädd att banker och andra finansiärer kommer att bli mer restrektiva med lån tills det tas ett beslut i frågan. I en krönika berättar han om hur det osäkra läget lett till att han lägger sina egna tilllväxplaner på is. 
NYHET Publicerad:

Hallå där, Klas Bergström

Vi har bett Klas Bergström (M), vald till posten som Kommunstyrelseordförande i Knivsta kommun att  beskriva hur han under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Välkommen till Företagsklimatsdag

INBJUDAN Vi vill gärna bjuda in dig till en dag av inspiration och diskussion om arbetsmarknad, kompetensförsörjning, service och upphandling.
NYHET Publicerad:

LOV och jämställdhet

VALFRIHET Lagen om valfrihetssystem (LOV) väcker starka känslor, bland förespråkare såväl som motståndare till regelverket. Ett argument som lyfts fram för att behålla LOV är att det främjar kvinnors företagande och därmed ökar jämställdheten på arbetsmarknaden. Frågan är om det finns stöd för detta i statistiken?
NYHET Publicerad:

Det blir aldrig som man tänkt sig

ENTREPRENÖRSKAP I september 2012 sade Charlotta Boo upp sig från sitt jobb för att starta eget. "Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag visste bara att jag vill driva eget." säger Charlotta som alltid har vetat att hon ville driva eget en dag. Under gymnasietiden var hon engagerad i Ung Företagsamhet. Företagsamheten har alltid funnits där och hon har hela tiden haft en massa idéer och drivit småprojekt vid sidan av sitt jobb.
NYHET Publicerad:

Ring klocka ring

KRÖNIKA Det behövs en väckarklocka i svensk politik. En klocka som ringer och påminner om vad som är verkligt viktigt. Viktigt för företagen och därmed viktigt för Sverige. Nu har vi genomlidit tre månader av politiskt kaos med oklara besked och politikergrenen ”kast med liten paj”. Det har handlat oerhört lite om sakfrågor och oerhört mycket om det politiska spelet.
NYHET Publicerad:

Vakuum minskar investeringsviljan

KONJUNKTUR När Svenskt Näringslivs företagarpanel får sia om de kommande sex månaderna är man mer positiv än rikssnittet när det gäller produktion/försäljning och anställningar. Däremot vilar man fortfarande på hanen när det gäller investeringarna.
NYHET Publicerad:

"Priset ger mig otrolig energi"

MEST FÖRETAGSAMMA Den 8 december utsågs Teo Härén till Årets mest företagsamma människa i Uppsala län. Vi ringde upp honom för att pejla in läget efter utmärkelsen.
NYHET Publicerad:

Uppsala läns mest företagsamma människa 2014

VINNARE Teo Härén. Det heter Uppsala läns mest företagsamma människa 2014. Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska. Svenskt Näringsliv har sedan några tillbaka arrangerat tävlingen ”årets mest företagsamma människa” för att skapa uppmärksamhet kring vikten av företagsamma människor.
NYHET Publicerad:

Ersättningssystem som främjar kvalitet och effektivitet i primärvården

RAPPORT Valfriheten i primärvården har debatterats flitigt men mycket av kritiken har egentligen inte handlat om vårdvalen i sig utan om att ersättningsmodeller inte i tillräcklig utsträckning har styrt mot de resultat man önskat sig. Svenskt Näringsliv har i dagarna släpp ny rapport på ämnet som syftar till att besvara frågan: ”Hur bör dagens ersättningssystem inom primärvården vidareutvecklas för att bättre främja kvalitet och effektivitet?”
NYHET Publicerad:

Hallå där, Marlene Burwick

De politiker som nu tar plats i riksdag, kommuner och landsting har som uppgift att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Vi har bett Marlene Burwick (S), nytillträdd finanskommunalråd i Uppsala kommun att  beskriva hur hon under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Helig treenighet ger rätt lön

LÖNEBILDNING Kan en genomtänkt lönesättning vara en lönsam investering? Kanske rent av en konkurrensfördel? Att köpa en maskin eller ett nytt datasystem betraktas onekligen som en investering, men så är inte alltid fallet med strategin kring lönesättningen. Trots att lönekostnaderna i Sverige är större än de för övriga investeringar. Frågorna diskuterades när seminarieserien ”Jobba med lönen” kom till Uppsala.
NYHET Publicerad:

Mitt jobb har jag hittat på själv

GÄSTKRÖNIKA Och det är ju bästa sättet om man vill välja vad man vill jobba med. För mer dramatiskt än så behöver det inte vara att bestämma sig för att bli egen företagare. Det viktigaste är att man verkligen brinner för det som man vill göra och så förstås att det finns några som vill köpa det som man producerar. Oavsett om det gäller tjänster eller varor.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Jacob Spangenberg

Nya politiker har tagit plats i riksdag, kommuner och landsting. Deras viktigaste uppgift blir att skapa förutsättningar som gör att Sverige fortsätter att vara ett bra land att leva och verka i. Vi har bett Jacob Spangenberg, återvald på posten som Kommunstyrelseordförande i Östhammars kommun att  beskriva hur han under kommande mandatperiod kommer arbeta för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

"Yes we can"

MEST FÖRETAGSAMMA 2014 "Sverige borde uppmuntra den som är framgångsrik och tänker i nya banor. Då får vi  fler som blir företagsamma. Jag gillar president Obamas ord ”Yes we can”, säger Magnus Hasselteg, vd på Viva Media Group. Han är en av finalisterna i Svenskt Näringslivs tävling- Uppsala läns mest företagsamma människa 2014.