Ett gott skratt förbättrar vårdkvaliteten

NYHET Publicerad

VÅRDFÖRETAG Pia Sjölund, verksamhetsansvarig på Kosmodrivna Hagalidsgården i Västerås är väldigt tydlig. - Trivs våra medarbetare på jobbet ökar det kvaliteten i vården. Skrattar vi ofta på jobbet, tillsammans och med våra boende, gör vi ett bra jobb menar Pia.

Pia som nyligen börjat sin tjänst på Hagalidsgården, ett demensboende med 32 boende ser därför som sitt viktigaste uppdrag att synliggöra personalen och få all personal att se sambandet mellan sitt engagemang och arbetsglädje till ökad vårdkvalitet.

 

- Vi ska genom våra medarbetares engagemang vara ett av de företag som är ledande inom demensvård menar Pia och medarbetarna är därför den allra viktigaste pusselbiten.

Kosmo som är ett privatdrivet företag är etablerade från Uppsala i norr till Skåne i söder.

Företagets vision är att ” alla människor, oavsett ålder, sjukdom eller funktionshinder, har behov av att få känna värme och omtanke, gemenskap och trygghet; att få känna att någon lyssnar och visar respekt; att få känna sig hemma, att få äta och dricka det man tycker om; att få känna värdighet och livsglädje”.
- För oss på Kosmo ser vi det som grundläggande, alla vill känna sig trygga, respekterade och ha en meningsfullhet i vardagen. Vi som personal besöker ju våra kunder i deras hem och det är deras behov som styr vår verksamhet menar Pia

Att tillfredsställa dessa behov är grunden för Kosmos verksamhet. Det framgår också av företagets namn KOSMO – Kropp Och Själ Med Omtanke.Pia Sjölund som har ett långt förflutet både inom landstings- och kommunalverksamhet men också som politiker där hon bland annat varit ledamot i Västerås Stads äldrenämnd menar att debatten kring vårdföretag i dag blivit missriktad.

- Vårdkvaliteten handlar inte om det är privat eller offentlig verksamhet eller om vinst eller inte, utan det handlar om ledarskap, organisation och tydlighet men också om viljan om att vilja utveckla vården och dess kvalitet.

 

- Många gånger blir det laddat när vi talar om vårdutveckling, det handlar ju inte om att någon utförare eller medarbetare inte gjort saker bra utan att samhället och vårdbehoven förändras i kombination med ökat inflytande för individen. Av den anledningen är det mycket viktigare och angelägnare att diskutera om hur vi möter framtidens vårdbehov säger Pia

- Vårddebatten är för viktig för att bara fokusera på och handla om vinst eller privat eller inte. Debatten borde istället handla om Kvalitet!

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Här växer Framtidens Omsorg

VÄLFÄRD -Vi har inget tak - så är det bara! Med det menar jag att bara fantasin sätter gränser för hur vi kan utveckla verksamheten. Det är den riktigt stora skillnaden mellan offentlig och privat utförd hemtjänst. Ulrika Brodin och Mathias Peterson lyser av framtidstro och kreativitet. Riktig entreprenöranda så det stänker om det hos det nästan nystartade Framtidens Omsorg.
NYHET Publicerad:

Rekrytering – din viktigaste investering

SEMINARIUM Ett företag är ingenting utan sina anställda. Precis som en lyckad rekrytering kan göra att företaget och resultatet lyfter kan en misslyckad rekrytering leda till oförutsedda kostnader och missade affärer.
NYHET Publicerad:

Dax att ära och hylla alla företagsamma!

KOMMENTAR Vem är Västmanland mest företagsamma människa? Den frågan finns det såklart inte något entydigt svar på. Däremot vet jag att det finns oerhört många företagsamma människor i Västmanland – jag har träffat många av dem själv och hört berättats om många andra som jag ännu inte har hunnit träffa.
NYHET Publicerad:

"En klassisk skattehöjarbudget"

GÄSTKRÖNIKA När en regering skaffar sig mer utgifter än den kan hantera, så kommer vi i samhället att få betala för det. När de också vill "klämma åt" den verksamhet som ska betala för kalaset, löper man också en stor risk att det kommer slå hårt mot landet som sådant och vår möjlighet att konkurrera i världen och därmed kunna finansiera regeringens planer. Det skriver Mats Ågren, Imål.
NYHET Publicerad:

Försämrade ROT-avdraget ett hån mot byggbranschen

SKATTER Försämringen av ROT-avdraget är ett hån mot byggbranschen. Det tycker företagaren Mikael Kölborg. "Det är olyckligt att regeringen valt den här vägen. ROT har skapat många arbetstillfällen i seriösa företag och gjort att svartarbeten så gott som försvunnit", säger han.
NYHET Publicerad:

Mötesboom förbättrade företagsklimatet i Arboga

HALLÅ DÄR Göran Dahlén, näringslivschef i Arboga. Ni har nått er högsta placering hittills i rankingen, och klättrar hela 54 placeringar. Vad har ni vidtagit för konkreta åtgärder det senaste året för att förbättra företagsklimatet?
NYHET Publicerad:

Nominera nu! Vem är Västmanlands mest företagsamma människa 2015?

ÅRETS MEST FÖRETAGSAMMA Bara företagsamma människor skapar jobb – det vill vi tydliggöra samtidigt som vi hyllar jobbskapare i vår region. Nu söker vi med ljus och lykta efter Västmanlands mest företagsamma människa 2015.
NYHET Publicerad:

Surahammar klättrar mest av Västmanlands kommuner

FÖRETAGSKLIMAT Surahammars företagsklimat skjuter i höjden och hamnar på plats 176 i Svenskt Näringslivs nya ranking. Det är 62 placeringar bättre än förra året och gör Surahammar till klättraren nummer ett i Västmanland.
NYHET Publicerad:

Västmanland knapar in - men stora skillnader i länet

FÖRETAGSKLIMAT Sex kommuner klättrar, fyra kommuner tappar, det visar Svenskt Näringslivs företagsklimatranking som presenterades på tisdagen.
NYHET Publicerad:

Inför ett ”friår” för småföretagare

GÄSTKRÖNIKA Det är svårt som småföretagare att få in tillräckligt med intäkter för att betala alla utgifter; hyror, löner, sociala avgifter osv. Tänk om man hade kunnat få ett ”friår”. Ett år där skatter och avgifter är lägre så att vi kan få luft under vingarna och bygga upp en buffert. Det skriver Helen Pilerud, ägare av Arboga Gardinaffär.
NYHET Publicerad:

Var finns bästa företagsklimatet?

RANKING Varje år presenterar vi en ranking av företagsklimatet i alla kommuner uppbyggd av resultatet från företagarenkäter och officiell statistik. Syftet är att lyfta fram var i Sverige det är bäst att starta och driva företag.
NYHET Publicerad:

Skapa förutsättningar för en levande landsbygd

GÄSTKRÖNIKA Att driva en restaurang som håller hög kvalité i en liten stad har verkligen inte varit en dans på rosor. Våra politiker har en stor utmaning i att göra Köping till en attraktiv plats för företag att vilja etablera sig i. Det skriver Nicolai Vrbanc som tillsammans med sin svåger driver Skeppshandelns Stenugnsbageri.
NYHET Publicerad:

ICA-handlarens engagemang skapar framtidstro i Vallby

JOBBSKAPARE 28-åringen Daniel Özer i Västerås är en duktig entreprenör och ICA-handlare och kan dessutom ta åt sig en del av äran för att den tidigare pessimismen på stadsdelen Vallby nu börjat ersättas av optimism och framtidstro. Det framgångsrika företagandet går hand i hand med det sociala engagemanget.
NYHET Publicerad:

Sommarjobb ger unga möjlighet att upptäcka sin potential

JOBBSKAPARE Susanne Croner är superentreprenören som driver Hallstaparken och tre caféer i Västmanland och förser många ungdomar med sommarjobb. En av hemligheterna bakom framgångssagan är den stora portionen glädje och kärlek som hon sprider bland personalen.
NYHET Publicerad:

Alla jobb är viktiga

GÄSTKRÖNIKA När man får sitt första jobb börjar man ju verkligen från noll och man har några år framför sig där man måste visa att man vill och kan. En del unga vekar tro att man kan hoppa över de åren men de ger en massa erfarenhet, lärdomar som man behöver senare när man har jobbat sig uppåt. Det skriver Jessica Alenbring på IKEA Centres.
NYHET Publicerad:

Företagare lovordar Bergslagskommun

FÖRETAGARENKÄT Hallstahammar får högst enkätbetyg av kommunerna i Västmanland. I Svenskt Näringslivs undersökning får kommunen ett sammanfattande omdöme på 3,94, jämfört med rikssnittet på 3,37 på den sexgradiga skalan. Företagaren Ann Nilsson märker av skillnaden. För tio år sedan hade hon inte svarat på samma sätt. ”Det är korta beslutsvägar, det är aldrig några problem att få tag på personerna på kommunen".
NYHET Publicerad:

Nina tog över Två Skator och förverkligade drömmen

JOBBSKAPARE "Jag har alltid längtat efter att bli egen företagare." Nu är drömmen verklighet, konstaterar Nina Larsson, som i våras tog över Café Två Skator i Arboga. Hon har redan med expansionsplaner.
NYHET Publicerad:

Företagare har både hjärta och hjärna

SOMMARKRÖNIKAN Företagen efterfrågar stöd, råd och hjälp för att underlätta för medarbetarna att efter en sjukdomsperiod återgå i arbete – inte fler stenar på en redan tung börda, skriver Catharina Bäck, försäkringsexpert.
NYHET Publicerad:

Sommarjobb gör unga bättre förberedda inför framtiden

SOMMARJOBB Sommarjobb är en viktig inkörsport i både arbetslivet och vuxenlivet. På Magnus Pojens fyra McDonaldsrestauranger i Örebro lär sommarjobbarna sig hur det går till på en arbetsplats samtidigt som de tränas i att ta ansvar, jobba i team och att leverera bra service; egenskaper som värdesätts hos många arbetsgivare.
NYHET Publicerad:

Ledarskapet fortsätter att utvecklas i näringslivet

SOMMARKRÖNIKAN På bara ett år har andelen kvinnor i börsbolagens styrelser ökat med mer än tre procentenheter. Trots detta kommer allt oftare utspel från politiker om kvotering, skriver Carina Lindfelt, chef för Arbetsmarknad och förhandlingsservice.