Ett gott skratt förbättrar vårdkvaliteten

NYHET Publicerad

VÅRDFÖRETAG Pia Sjölund, verksamhetsansvarig på Kosmodrivna Hagalidsgården i Västerås är väldigt tydlig. - Trivs våra medarbetare på jobbet ökar det kvaliteten i vården. Skrattar vi ofta på jobbet, tillsammans och med våra boende, gör vi ett bra jobb menar Pia.

Pia som nyligen börjat sin tjänst på Hagalidsgården, ett demensboende med 32 boende ser därför som sitt viktigaste uppdrag att synliggöra personalen och få all personal att se sambandet mellan sitt engagemang och arbetsglädje till ökad vårdkvalitet.

 

- Vi ska genom våra medarbetares engagemang vara ett av de företag som är ledande inom demensvård menar Pia och medarbetarna är därför den allra viktigaste pusselbiten.

Kosmo som är ett privatdrivet företag är etablerade från Uppsala i norr till Skåne i söder.

Företagets vision är att ” alla människor, oavsett ålder, sjukdom eller funktionshinder, har behov av att få känna värme och omtanke, gemenskap och trygghet; att få känna att någon lyssnar och visar respekt; att få känna sig hemma, att få äta och dricka det man tycker om; att få känna värdighet och livsglädje”.
- För oss på Kosmo ser vi det som grundläggande, alla vill känna sig trygga, respekterade och ha en meningsfullhet i vardagen. Vi som personal besöker ju våra kunder i deras hem och det är deras behov som styr vår verksamhet menar Pia

Att tillfredsställa dessa behov är grunden för Kosmos verksamhet. Det framgår också av företagets namn KOSMO – Kropp Och Själ Med Omtanke.Pia Sjölund som har ett långt förflutet både inom landstings- och kommunalverksamhet men också som politiker där hon bland annat varit ledamot i Västerås Stads äldrenämnd menar att debatten kring vårdföretag i dag blivit missriktad.

- Vårdkvaliteten handlar inte om det är privat eller offentlig verksamhet eller om vinst eller inte, utan det handlar om ledarskap, organisation och tydlighet men också om viljan om att vilja utveckla vården och dess kvalitet.

 

- Många gånger blir det laddat när vi talar om vårdutveckling, det handlar ju inte om att någon utförare eller medarbetare inte gjort saker bra utan att samhället och vårdbehoven förändras i kombination med ökat inflytande för individen. Av den anledningen är det mycket viktigare och angelägnare att diskutera om hur vi möter framtidens vårdbehov säger Pia

- Vårddebatten är för viktig för att bara fokusera på och handla om vinst eller privat eller inte. Debatten borde istället handla om Kvalitet!

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Schaktgruppen välkomnar lagen om personalliggare

JOBBSKAPARE Den 1 januari började lagen om elektroniska personalliggare gälla på de svenska byggarbetsplatserna. Legitimationskravet och ID06 var det första steget för att motarbeta den ekonomiska brottsligheten i branschen. Personalliggare kan ses som det andra steget.
NYHET Publicerad:

Trygga, säkra leveranser av el är en självklarhet i Sverige

ENERGI Svenskt Näringsliv har under perioden 14-20 januari 2016 genomfört en undersökning om el i Svenskt Näringslivs företagarpanel, och nästan 2800 företagare svarade. Detta mot bakgrund av de varningar som kommit från kärnkraftsägarna om att de inte kommer att kunna driva kärnkraften vidare efter 2020, om inte beskattningen ändras.
NYHET Publicerad:

Låt hjärtat va med!

KOMMENTAR I slutet av sextiotalet sjöng Sonya Hedenbratt låten "Låt hjärtat va' med", en låt var och varannan människa gick och trallade på. Att låta hjärtat vara med när man ska fatta beslut är oerhört viktigt. Men att bara följa sitt hjärta kan ibland få oväntade och mindre trevliga konsekvenser. I en del val vi gör i livet är det inte så dumt att låta även hjärnan få komma till tals. Och detta särskilt i de beslut som påverkar resten av våra liv.
NYHET Publicerad:

Resultatet på sista raden viktigare än ökad omsättning

JOBBSKAPARE "Att öka omsättningen är inget vi prioriterar. Det viktiga är det som står på sista raden. Ska vi växa så vill vi göra det med våra kunder", säger Sofia Höglund som äger och driver GUTS, den exklusiva herr- och dammodebutiken i Västerås.
NYHET Publicerad:

"Välj efter intresse men gör ett medvetet val"

GYMNASIEVAL 2016 Den 20:e januari fram till den 15:e februari är det dags att välja gymnasieinriktning. Johan Olsson, utbildningsexpert på Svenskt Näringsliv, har koll på vad som är viktigt att tänka på och hur man ska bära sig åt för att göra det bästa möjliga valet till gymnasiet!
NYHET Publicerad:

Pålagor och prisförhandlingar skapar frustration hos IB Transport

SKATTER "Det är frustrerande med alla pålagor i den här branschen där den genomsnittliga vinstmarginalen ligger så lågt som på en procent. Det blir inte bättre av att prisförhandlingarna med kunderna oftast tar mellan ett halvår och ett år och att grundförutsättningarna kan hinna förändras under förhandlingarnas gång", säger Arnt Hjelm.
NYHET Publicerad:

Sverige måste agera tuffare för att stimulera frihandel

EXPORT "Vår försäljning till andra EU-länder fungerar utmärkt. Här finns det inga handelshinder längre, men så fort vi går utanför EU blir det betydligt mer komplicerat", konstaterar Ola Wallster, vd på RSP, Robot System Products i Västerås.
NYHET Publicerad:

"Om företagsamma människor inte finns där du bor, vad blir kvar då?"

JOBBSKAPARPODDEN Vad kan man lära sig av företagsamma människor? Varför måste fler inse deras betydelse? Och vad är egentligen jobbskapandet i grunden ett resultat av? I det här nyårsavsnittet av Jobbskaparpodden är det ombytta roller: producenten Gustav Skogens intervjuar programledaren Sussi Yildiz Dag.
NYHET Publicerad:

Försämra inte RUT-avdraget

ÖNSKELISTAN Det nya året är på väg och vi hoppas att 2016 blir ett år i företagsamhetens tecken. Vi har frågat några företagsamma människor vad de önskar sig inför 2016. Ivan Pleinadius är näst på tur, han är driftansvarig för Putsarkungen AB i Västerås.
NYHET Publicerad:

Snacket om vinster i välfärden inte är okej

ÖNSKELISTAN Det nya året är på väg och vi hoppas att 2016 blir ett år i företagsamhetens tecken. Vi har frågat några företagsamma människor vad de önskar sig inför 2016. Först ut i Västerås region är Susanne Bennström, VD för förskolan Busbolaget i Rytterne en bit utanför Västerås.
NYHET Publicerad:

Låt 2016 bli innanförskapets år

JULKRÖNIKA Företagen har berättat vad som krävs för att de ska kunna vara en del av lösningen för att vi ska få fler jobb. Nu är det upp till våra politiker att bestämma sig. Ska 2016 bli utanförskapets eller innanförskapets år? Det skriver Kristin Lahed, Svenskt Näringsliv, i sin julkrönika.
NYHET Publicerad:

Superföretaget som skräddarsyr assistans

VÄLFÄRDSFÖRETAG Assistansföretaget Design & Konsult är ett av de företag från Västmanland som nyligen utsågs till Superföretag av Veckans affärer och Bisnod. Familjeföretaget som började i liten skala och som idag är en välkänd aktör i Assistansbranschen i Västerås.
NYHET Publicerad:

Nu är det avgjort!

VINNARE Daniel Özer som driver ICA Vallby har röstats fram till Västmanlands mest företagsamma människa 2015. Stort grattis till Daniel och de sju övriga finalisterna som alla är strålande företagsamma förebilder.
NYHET Publicerad:

Tillfället gör företagaren

FÖRETAGSKLIMAT Pavilio AB producerar paviljonger som är lätt att transportera, montera och plocka ner. Användningsområdena är många både för privata företag och kommuner. Men trots att uppstarten av företaget varit smidig och relativt riskfri, finns det ändå en osäkerhet gällande tillämpning av regler ute i kommunerna och Magnus menar "det är både godtyckligt och olyckligt".
NYHET Publicerad:

”Vi utbildar framtidens entreprenörer”

HALLÅ DÄR... Agneta Berliner, vd för friskolan ABB Industrigymnasium i Västerås. Ni innehar titeln Sveriges bästa UF-skola. Hur känns det att vara bäst i landet?
NYHET Publicerad:

Fem företagsamma finalister

FINALISTFIKA Snart vet vi, den 15e december kommer en av årets fem finalister utnämnas till årets mest företagsamma i Västmanland. Vi tog en fika med dessa företagsamma människor, och en sak är säker; trots att en av dem kommer koras som vinnare så finns det i den här gruppen inte en enda förlorare.
NYHET Publicerad:

Philip valde glassfabriken istället för fotbollskarriären

ENTREPRENÖRSKAP Han drömde om en framtid som fotbollsproffs men valde att bli glassfabrikör istället – och stortrivs med det. Det handlar om Philip Gustafsson på Götlunda Glass i det lilla samhället Götlunda en dryg mil från Arboga.
NYHET Publicerad:

Krångliga regler för utländsk arbetskraft

SEMINARIUM För jobbskapare i Sverige är det ibland helt avgörande för företagets överlevnad att få tag på rätt kompetens. Många företag vittnar om hur de måste söka medarbetare utomlands och hur krångligt det är. Arbetsgivarna vill göra rätt men det är inte alltid helt lätt.
NYHET Publicerad:

Frontit ett Västerås företag som går som tåget

FÖRETAGSBESÖK -Det ger mig som politiker mycket värdefulla och viktiga signaler till hur vi kan underlätta och möjliggöra för våra företag i staden säger Anders Teljebäck, Socialdemokratiskt kommunalråd som nyligen besökte Anneli Angeling, vd för konsultföretaget Frontit AB.
NYHET Publicerad:

Turbulens som kräver nya lösningar och reformer

SEMINARIUM Det är en ovanligt turbulent tid konstaterade David Ahlin från Ipsos när han föreläste om aktuellt i politiken för medlemsföretag i Västerås.