LogoLogo
LogoLogo

Anna Wallin

Näringspolitisk rådgivare

Latest Articles by Anna Wallin

ARTICLE ‚ÄĒ 5 October 2021

Konjunkturen ser ljus ut, men kompetensbristen är ett orosmoln

Företagen börjar se ett slut på pandemin och restriktionerna har släppt. Det finns en optimism när det kommer till investeringsvilja inom det närmaste halvåret, företagen vill och behöver anställa fler men utmaningen nu är att hitta rätt personal i rätt tid och till rätt pris. 
ARTICLE ‚ÄĒ 22 September 2021

Nackas fokus på företagsklimatsfrågor ger utdelning

Nacka tar sig in på topp 50 i företagsklimatsrankingen igen och går från plats 76 till plats 43 när Svenskt Näringsliv mäter företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.
ARTICLE ‚ÄĒ 2 July 2021

Viktig ingrediens för ett gott företagsklimat: minskad brottslighet och ökad trygghet

Företagsamheten i Sverige påverkas rejält av brott och otrygghet. Dels kostar det stora summor pengar, det ökar de redan befintliga svårigheterna att rekrytera personal och i slutändan hämmas viljan att starta, driva och utveckla de företag som vi behöver för att finansiera vår gemensamma välfärd. Det skriver Anna Wallin, Svenskt Näringsliv i denna kommentar.
ARTICLE ‚ÄĒ 25 May 2021

Täbyföretagen nöjdare med företagsklimatet

Företagsklimatet i Täby går tydligt i rätt riktning och Täby är i år den kommun i länet som förbättrar sig mest på det sammanfattande omdömet. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimatet. 3750 företag i Stockholms län har tyckt till om sin kommun.
ARTICLE ‚ÄĒ 17 May 2021

Täby vill stärka banden mellan skola och näringsliv

Täby kommun vill förbättra skolans koppling till näringslivet bland annat genom en satsning tillsammans med den kommunala gymnasieskolan Åva.
ARTICLE ‚ÄĒ 19 April 2021

Vägrar ge upp trots att företaget tappat nästa all sin omsättning

‚ÄĚJag √§lskar mitt arbete och brinner f√∂r det vi g√∂r och visst st√•r vi pall f√∂r mycket, men spelreglerna √§r inte schysta som de ser ut nu. Vi beh√∂ver en klar och tydlig strategi som √§r begriplig och som h√•ller √∂ver tid‚ÄĚ, s√§ger David Laturnus p√• Five Moments. Trots att f√∂retaget tappat 95 procent av sin oms√§ttning under √•ret som g√•tt v√§grar han att ge upp.
ARTICLE ‚ÄĒ 15 February 2021

Lokalt företagsklimat behöver en viktig plats i debatten

Företagen i Stockholms stad och deras anställda bidrar tillsammans med närmare 144 miljarder i skatt varje år. På så vis är företagen med och lägger grunden för vår välfärd. Utöver det skapar de en meningsfull vardag för över en halvmiljon människor som varje dag vaknar med ett arbete att gå till.
ARTICLE ‚ÄĒ 29 January 2021

6 av 10 företag uppger att de utsatts för brott 

Ansvaret för lag och ordning vilar till mångt och mycket på den statliga nivån, men finns viljan går det även att åstadkomma en hel del på kommunalt plan. Nacka kommun har bland annat initierat näringslivsdialoger på området något som Emma Nilsson, VD och Mathias Kärling, vice VD på ICA Maxi Stormarknad Nacka ser positivt på.
ARTICLE ‚ÄĒ 11 December 2020

‚ÄĚAtt visa god vilja och f√∂rs√∂ka hitta l√∂sningar √§r viktigare √§n n√•gonsin‚ÄĚ

Andreas Fogelqvist är näringslivsstrateg i Huddinge kommun och menar att det nu är viktigare än någonsin att lyssna in näringslivets behov.
ARTICLE ‚ÄĒ 13 October 2020

Regelförenklingarna lyser med sin frånvaro

Idag har Sveriges företagare 1200 lagar, 2200 förordningar, 8100 föreskrifter och allmänna råd och 97 miljoner blanketter att förhålla sig till, skriver Anna Wallin, näringspolitisk rådgivare Svenskt Näringsliv Stockholms län.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist