LogoLogo
LogoLogo

Elisabeth Sandberg

Avdelningschef Marknad

Latest Articles by Elisabeth Sandberg

ARTICLE ‚ÄĒ 30 March 2017

Näringslivsikon omfamnar förändring

70‚Äď80-talen var f√∂rlorade √•r. Svensk konkurrenskraft urholkades. Stor√§gare som Kamprad och Rausing flyttade utomlands men den st√∂rsta sorgen √§r alla f√∂retag som aldrig startades. Det anser Leif Johansson, en av n√§ringslivets tungviktare.
ARTICLE ‚ÄĒ 28 March 2017

Starka reaktioner i Västra Götaland angående 3:12-reglerna

Sedan regeringen tillsatte en utredning i november 2016 för att se över entreprenörskatten, de s.k. 3:12-reglerna, har förslaget mött starka reaktioner bland företagare i Västra Götaland. Förslaget ger sämre förutsättningar för företagande, hämmar nyföretagande, ger färre investeringar och lägre sysselsättning. Enligt Svenskt Näringslivs skatteexpert, Johan Fall, bör beskattningen istället utformas så företagande och risktagande främjas, inte begränsas.
ARTICLE ‚ÄĒ 21 March 2017

Framtidens jobb och välfärd

Svensk arbetsmarknad står inför en dramatisk förändring. Orsaken är dator- och robotsystem som ersätter jobb som bara människor kunnat utföra. Vilka yrken försvinner och vilka kommer till? Kommer det finnas enkla jobb i framtiden? Hur ska välfärdsstaten finansieras?
ARTICLE ‚ÄĒ 14 March 2017

Sveriges konkurrenskraft är hotad

Exporten tappar marknadsandelar, industriproduktionen faller, handeln och tj√§nstesektorn utmanas av en allt h√•rdare internationell konkurrens. Samtidigt har Sverige bland de h√∂gsta l√∂nekostnaderna i EU och vi ser tilltagande protektionistiska tong√•ngar i omv√§rlden. ‚ÄĚKonkurrenskraft m√•ste vara utg√•ngspunkten i avtalsr√∂relsen, det √§r n√∂dv√§ndigt‚ÄĚ, s√§ger Peter Jeppsson, vice VD Svenskt N√§ringsliv.
ARTICLE ‚ÄĒ 15 February 2017

Chans för Västra Götaland att rycka ifrån

G√∂teborgsregionens kraftfulla ekonomiska uppsving skapar en unik chans som inte f√•r g√• till spillo. D√§rmed har G√∂teborg √§ntligen brutit det tidigare m√∂nstret att ofta sl√§pa lite efter Sveriges andra storstadsregioner. F√∂r att uppr√§tth√•lla styrfarten √§r det helt avg√∂rande investeringar inte kv√§vs av flaskhalsar, s√§rskilt i form av brist p√• personer med r√§tt kompetens att anst√§lla. I en ny bok ‚ÄĚFramtidens Jobb‚ÄĚ visas hur det kan g√• till.
ARTICLE ‚ÄĒ 26 January 2017

Vi kan aldrig vara nöjda

Kinnex i Götene investerar 35 miljoner i större yta och nya maskiner för att bli ännu starkare och möta den allt tuffare konkurrensen.
ARTICLE ‚ÄĒ 9 January 2017

Ta chansen att påverka företagsklimatet i Västra Götalands län

Under √•rets f√∂rsta dagar g√•r Svenskt N√§ringslivs enk√§t om det lokala f√∂retagsklimatet ut till 11 800 f√∂retagare i V√§stra G√∂talands l√§n. √Ąr du en av dem? Missa inte att delta i Sveriges st√∂rsta f√∂retagarunders√∂kning och ge din bild av hur det √§r att driva f√∂retag i din kommun.
ARTICLE ‚ÄĒ 21 December 2016

Dags att avsluta 2016

Det är bråda tider för många nu, både på jobbet och hemma. Mycket som ska avslutas och bli färdigt före årsskiftet, julkort skickas, många klappar köpas, julmat och festkläder fixas, nyårsfirande planeras, listan kan göras lång. Det är inte heller så många lediga dagar denna jul och nyår. Så det finns en risk att de få lediga dagarna blir fulla. Trots allt väntar en tid med mysiga stunder tillsammans med nära och kära, tomtar, klappar och glada barn.
ARTICLE ‚ÄĒ 19 December 2016

Produktion och investeringar har √∂kat ‚Äď men inte antal anst√§llda

I Västra Götaland är det är 39 procent av de svarande företagen som anger att de har högre produktion/försäljningsvolym nu jämfört med för ett halvår sedan. Samtidigt svarar 19 procent att produktionen/försäljningsvolymen är lägre. När panelen bedömer läget ett halvår framåt tror 41 procent på en ökad volym, övriga tror på oförändrad eller lägre volym. Det visar ny konjunkturprognos gjord av Svenskt Näringsliv.
ARTICLE ‚ÄĒ 19 December 2016

Nu kommer jobben, eller?

Löftet från regeringen Löfven var att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Men istället för jobb kommer det skattehöjningar. I budgeten höjdes brytpunkten för när man ska betala statlig inkomstskatt, vilket innebär att fler tvingas betala hög marginalskatt. Under mandatperioden kommer hela 150 000 fler att tvingas betala statlig inkomstskatt och skatten slår nu mot exempelvis 43 procent av poliserna och 37 procent av barnmorskorna. Till det kommer avtrappningen av jobbskatteavdraget som gör att Sverige nu har världens högsta marginalskatt på hela 60 procent. Det blir 70 procent om man räknar med arbetsgivaravgifterna.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist