Almedalen i din mobil

NYHET Publicerad

TIPS Nu hittar du alla Svenskt Näringslivs aktiviteter i Almedalen på en webbsida som är anpassad för mobilsurfning.

Skrivbordet på en iPhone med ikonen för Almedalenwebbsidan

Under årets Almedalsvecka arrangeras runt 1400 aktiviteter av över 800 olika arrangörer på ett otal olika platser runt om i Visby. För att underlätta för dig har vi skapat en webbsida där du bland annat hittar:

 • Alla Svenskt Näringslivs aktiviteter
 • Rekommenderade aktiviteter från våra medlemsorganisationer och andra samarbetspartners
 • Lista över partiledartalen
 • Karta med de viktigaste platserna utpekade
 • Information om sommarförskolan Debattingen
 • Telefonnummer till taxibolagen i Visby


Du hittar webbsidan på https://app.svensktnaringsliv.se/almedalen.

För att lägga till den som en ikon på skrivbordet i din iPhone gör du på följande sätt:

 1. Öppna Safari och surfa till https://app.svensktnaringsliv.se/almedalen
 2. Tryck på plus-symbolen längst ner på skärmen
 3. Välj ”Lägg till på hemskärm”
 4. Tryck på ”Lägg till” högst upp till höger på skärmen.

Grattis! Nu blir det enklare att välja i Almedalen.

 

Externa länkar

 • Almedalen i din iPhone »

  Alla Svenskt Näringslivs och andra rekommenderade aktiviteter i Almedalen på en webbsida är anpassad för mobil surfning.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Politikerbesök ökar förståelsen för företagen

ALMEDALEN Många företagare upplever att politiker inte förstår deras arbetsvillkor. För att öka förståelsen anordnar Svenskt Näringsliv bussresor rakt in i företagarnas verklighet. "Det är oerhört viktigt för mig som politiker att komma ut och diskutera på plats", anser Inger Griberg.
NYHET Publicerad:

Tillväxt är bra för miljön

ALMEDALEN Sedan 1970 har Sverige kraftigt reducerat sina miljöutsläpp. ”Ska vi förbättra miljön ytterligare krävs det internationella samarbeten och kortare handläggningstider för företagen”, sade Inger Strömdahl, miljöexpert på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Stärkt it-stöd ger många vinnare i vården

ALMEDALEN Stärkt it-stöd gör alla till vinnare inom vården, såväl kvalitets- som effektivitetsmässigt. Det var det enkla budskapet när Svenskt Näringsliv presenterade sitt förslag om ett samordnat it-stöd där läkare och patienter kan boka vård via nätet så att ledig kapacitet bättre utnyttjas mellan landstingen. Inte minst skulle det korta vårdköerna. Dessutom ett skakande reportage om hur Syndikalisterna sedan fem månader terroriserar Berns Restauranger i Stockholm.
NYHET Publicerad:

Europa enorm marknad för förskoleexport

TV ALMEDALEN Norge, Holland, Tyskland och Spanien är länder som flera svenska förskoleföretag sneglar på för export av sina pedagogiska koncept. Men ännu saknas kapital och framför allt exportkunskap och kontakter på de nya marknaderna. Där spelar politikerna en viktig roll som dörröppnare.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsörjning i magasin nummer fyra

ALMEDALEN En stor grupp människor håller på att lämna arbetsmarknaden. I det fjärde tv-magasinet presenteras en undersökning från Svenskt Näringsliv som visar att många företag inte planerar att ersätta den pensionerade arbetskraften.
NYHET Publicerad:

Myt att mer resurser ger bättre studieresultat

ALMEDALEN Trots ökade resurser och fler lärare presterar svenska grundskoleelever allt sämre. En fjärdedel av alla elever går ut nian utan fullständiga betyg. Dessa bistra fakta diskuterades på ett seminarium i Almedalen under rubriken "Den orättvisa skolan".
NYHET Publicerad:

Kompetens gäller före kvotering

ALMEDALEN Endast 19 procent av styrelseledamöterna i svenska bolag är kvinnor. Om kvotering är receptet för att förändra det debatterades friskt på ett seminarium i Almedalen. "Attitydförändringar och kompetens är det som spelar roll, inte det procentuella utfallet, menade Maria Ludvigsson från Svenskt Näringsliv, den enda av fem kvinnor i panelen mot kvotering.
NYHET Publicerad:

Tillväxten på agendan i det andra tv-magasinet

ALMEDALEN Finansminister Anders Borg gör rätt som håller hårt i plånboken, men det finns ändå utrymme för skattesänkningar. Det säger Svenskt Näringslivs chefekonom Stefan Fölster i det andra tv-programmet som sänds direkt från Almedalen. Företagaren Eva Werkelin, som driver semesteranläggningen Kneippbyn, är inte imponerad av de rödgrönas företagarpolitik.
NYHET Publicerad:

Speeddating och smörjmedel i dagens magasin

ALMEDALEN I tredje tv-magasinet från Almedalen ligger fokus på politiker och näringsliv. I ett reportage får vi möta företagare och riksdagspolitiker som speeddatar. ”Jag hann med att träffa sju företagare”, berättar Liselott Hagberg, riksdagsledamot för Folkpartiet, i studiointervjun.
NYHET Publicerad:

Moderniserad arbetsmarknad ger unga jobb

ALMEDALEN Under Almedalens fjärde dag bjöd Centerpartiet in till paneldiskussion om hur fler ungdomar ska få arbete. "I Sverige dominerar fortfarande gamla värderingar, både när det gäller regelverk och sätt att tänka", sade Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega.
NYHET Publicerad:

Generationsskiftet löser inte ungdomsjobben

ALMEDALEN När 40-talistkullen lämnar arbetsmarknaden hoppas många att de arbetslösa ungdomarna fyller luckorna på företagen. Men så är inte alltid fallet, visar en rapport från Svensk Näringsliv. Många företag löser vakanserna istället genom rationaliseringar.
NYHET Publicerad:

Snabbträffar ökar förståelsen mellan företagare och politiker

ALMEDALEN För tredje året i rad arrangerar SPN, Sällskapet Politik & Näringsliv, speed-dating mellan företagare och politiker. Tanken är att företagarna, under fyra minuter åt gången, får berätta hur deras verklighet ser ut och sedan diskutera med politikerna hur företagsklimatet kan förbättras.
NYHET Publicerad:

"Ungdomsarbetslösheten inte bara en ond siffra"

ALMEDALEN Kommuner som har ett bra lokalt företagsklimat har ett litet utanförskap bland invandrare, visar en ny rapport. I första tv-magasinet från Visby diskuterades resultatet i rapporten och hur man ska komma till rätta med ungdomsarbetslösheten.
NYHET Publicerad:

"Tror sjutton att de unga skyr industrin"

ALMEDALEN Tråkigt, hårt, rök, fabriker, svets, skorstenar, tungt slit. Så associerar svenska ungdomar när de hör ordet industri. Det är en katastrofal inställning i ett läge när företagen ropar efter den arbetskraft. Receptet: Nya kunskaper och goda förebilder.
NYHET Publicerad:

Bred skattereform gynnar tillväxten

ALMEDALEN Urban Bäckström, vd på Svenskt Näringsliv, vill ha en omfattande skattereform för att Sverige ska kunna växa sig ur den djupaste krisen sedan andra världskriget. Det framkom på Svenskt Näringslivs årliga ekonomiseminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Studier nödlösning när jobben uteblir

ALMEDALEN Ungdomsarbetslösheten är värre än vad regeringen hävdar. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringsliv, som visar att var tredje student pluggar för att de inte får ett jobb.
NYHET Publicerad:

Bra företagsklimat ger bättre integration

ALMEDALEN Arbetsmarknadsåtgärder, ersättning och konstlade projekt hjälper inte. Bästa botemedlet mot arbetslöshet, både bland invandrare och unga, är ett bra företagsklimat. Faktum är att ett förbättrat lokalt företagsklimat kan skapa 275 000 nya jobb. Det visar en rapport från Svenskt Näringsliv, som Stefan Fölster och Li Jansson presenterade i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Almedalen i din mobil

TIPS Nu hittar du alla Svenskt Näringslivs aktiviteter i Almedalen på en webbsida som är anpassad för mobilsurfning. Så lägger du till den som ikon på skrivbordet i din iPhone.
NYHET Publicerad:

Turboeffekt ger avtryck i Almedalen

KOMMENTAR Almedalsveckan ger unika möjligheter att träffa beslutsfattare från olika håll, att nätverka och informellt diskutera vad som behöver förändras.
NYHET Publicerad:

Påtryckare vässar budskapet

POLITIKERVECKAN Dags för åsiktsmässa i Almedalen. Ett valår får det extra uppmärksamhet. Svenskt Näringsliv satsar på färre och mer genomarbetade aktiviteter för att synas och höras.