SEMINARIUM / MÖTE Län: Stockholms länFullbokat

Dags att tänka nytt – ett modernt arbetsmiljöarbete kräver moderna regler och roller

Ska vi fortsätta bygga arbetsmiljöarbetet utifrån en förlegad bild av att facken fortfarande har en stark representation på de allra flesta arbetsplatser? Eller ska vi öppna upp lagstiftningen och se till att arbetsmiljöarbete blir en angelägenhet för alla – med regler som ger alla medarbetare möjlighet att delta och bidra?

Välkommen till ett seminarium där Svenskt Näringsliv presenterar rapporten ”Dags att tänka nytt – ett modernt arbetsmiljöarbete kräver moderna regler och roller” som innehåller förslag på ett moderniserat regelverk inom arbetsmiljöområdet.

En samtalspartner bland medarbetarna i arbetsmiljöfrågor är ofta en viktig tillgång och funktion men alla företag ser olika ut och därför behöver det finnas en flexibilitet i hur arbetsmiljöarbetet organiseras. En omodern lagstiftning kan försvåra arbetsmiljöarbetet och skapa onödiga konflikter som i sin tur påverkar företagens verksamhet negativt. Då krävs nytänkande och förändring.
 
En förändring av regelverket är ett måste för att fortsätta bygga organisationer med arbetsmiljöer i världsklass i en omvärld som förändras i allt snabbare takt. Men parterna kan inte lösa det själva utan här behöver politiken ta sitt ansvar som lagstiftare.

Medverkande:

Carina Lindfelt, avdelningschef Svenskt Näringsliv
Anna Bergsten och Amelie Berg, experter Svenskt Näringsliv
Annika Qarlsson, riksdagsledamot Centerpartiet
Magnus Manhammar, riksdagsledamot Socialdemokraterna
Malin Wreder, avdelningschef LO
Daniel Gullstrand, utredare Unionen
Johan Mann, förhandlingschef, IT & Telekomföretagen inom Almega

Moderator: Robert Thorburn, Svenskt Näringsliv

En rapport släpps i anslutning till seminariet den 17 oktober.

Datum och tid

  • Tisdag 17 oktober 2017, kl. 14:00 – 15:30

Plats

The Castle, Slottsbacken 8, Stockholm

Kontaktpersoner

Anna Bergsten
Robert Thorburn