Den svenska modellen måste utvecklas

NYHET Publicerad

ALMEDALEN Almega anordnade ett Almedalsseminarium där man talade om hur den svenska partsmodellen och kollektivavtalen behöver utvecklas för att Sverige ska kunna klara sig i den globala konkurrensen. Anna-Lena Bohm, vd på Uniguide, betonade vikten att kunna jobba med lönesättningen och att flexibiliteten i kollektivavtalen ökar.

Seminariet var ett panelsamtal med företagare och med representanter för facken. Diskussionen kretsade kring frågor om hur Sverige ska klara sig i den globala konkurrensen och hur en framtida svensk modell kan se ut.

Almegas vd Anna-Karin Hatt inledde med att lyfta frågan om den svenska modellen och hur den kan bli mer attraktiv.

– För femtio år sedan handlade avtalsrörelsen om en maktkamp mellan arbete och kapital. Den stora utmaningen idag är att få jobben att stanna i Sverige då vi är väldigt utsatta för internationell konkurrens och globalisering, sa Anna-Karin Hatt.

Hatt utvecklade resonemanget om den hårda press som globaliseringen innebär för den svenska arbetsmarknadsmodellen genom att tala om de internationella företagen. För dem passar inte den typ av kollektivavtal vi har i Sverige särskilt bra.

– Antingen utvecklar vi modellen eller så kommer den att avveckla sig själv. Väljer man det senare är risken att politiken kommer in och förändrar, vilket inte är önskvärt. Det är bra för Sverige att parterna har förmågan att förändra både avtalen  och sina arbetssätt.

Anna-Lena Bohm, vd för kundserviceföretaget Uniguide i Visby instämde i att konkurrensen blivit stenhård. För Bohm är det viktigt att kunna jobba med lönesättningen och att flexibiliteten i kollektivavtalen ökar.

– Vi har haft ett kollektivavtal med individgarantier men förra året togs de bort, något som jag började arbeta för redan 2004. Jag tror det är viktigt att vi kan använda lönen som ett verktyg för att jobba med våra medarbetare och lyfta fram de som är duktiga.

Einar Humlin, förhandlingschef på Tele2, stämde in i behovet av en utvecklad modell och lyfte fram att det handlar om att skapa tillväxt i Sverige och gynna både företag och arbetstagare. Petra Stergel, personaldirektör på PwC, betonade att det handlar om att bygga genuina relationer med lokala och centrala parter genom att ha en ständig dialog.

Tomas Carlsson, vd på Sweco, hade en delvis annorlunda syn och betonade det värde som finns i stabiliteten i avtalen och den svenska modellen.

– Sverige är en liten ekonomi på gränsen till Nordpolen och duktiga på att exportera. En styrka är att det finns stabilitet i det vi gör och den ska vi vara rädda om. Samtidigt ser jag behovet av konkurrenskraftiga löner och flexibilitet, sa Tomas Carlsson.

Tobias Baudin, ordförande för Kommunal, menade att vi måste stå upp för den svenska modellen och lyfta fram den som en konkurrensfördel.

– Vi har den gemensamma synen att det är bra när företag växer och om det inte bra för företagen så måste vi bygga vidare. Det är det som har byggt Sverige starkt. Därför blir jag lite orolig över den politiska debatten om sänkta löner eller om att lärarna ska få högre lön. Låt parterna sköta lönebildningen – det är det enda som är långsiktigt.

Martin Linder, förbundsordförande för Unionen, höll med om att den svenska modellen måste värnas.

– Vi måste ha en reglerad arbetsmarknad där parterna tecknar avtal, det viktiga är vår organisationsgrad. Sen har vi mängder av frågor och utmaningar att diskutera och utveckla.

Anna-Karin Hatt avrundade med att konstatera att Almega har bestämt sig för att vara med och utveckla modellen framåt, men att de är beroende av sina fackliga medparter och hoppas på gott samarbete framöver. Diskussionen har bara börjat och den kommer fortsätta på olika sätt.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Teknisk kompetens måste in i alla utbildningar”

KOMPETENS Vilka kunskaper och förmågor behövs i framtiden? Hur utbildar man till jobb som inte ens finns än? Måste alla ha teknisk kompetens? Det diskuterades under ett seminarium i Almedalen.
NYHET Publicerad:

Snabbsnack mellan politiker och företagare gav viktiga insikter

ALMEDALEN 2019 Tuffa demografiska utmaningar och problemen med den minutsyrda hemtjänsten var ett par av ämnena som diskuterades då gotländska företagare fick snabbprata med riksdagspolitiker.
NYHET Publicerad:

"I framtiden blir ingen serverad utbildningar"

ALMEDALEN 2019 Den snabba digitala utvecklingen ökar kravet på ett lärande genom hela yrkeslivet. Men att åka iväg på flerdagarskurser fungerar inte. Lärandet måste ske i stunden – och det är de anställda själva som har ansvaret. Det diskuterades på ett seminarium.
NYHET Publicerad:

Ny modell kan underlätta LAS-förhandlingar

ALMEDALEN 2019 Företagens möjligheter att anställa och växa med rätt kompetens är avgörande för svensk ekonomi och trygghet. Trots det har reformerna för den moderna arbetsmarknaden halkat efter. Svenskt Näringsliv vill se en ny modell för flexibilitet och trygghet i arbetslivet. Det var ämnet under ett seminarium.
NYHET Publicerad:

Bygglov dröjer – Gotlandsföretagare överväger att lämna ön

ALMEDALEN 2019 Kommunens långa handläggningstider fick Gotlandsföretagaren Ulrika Ek att nästan stänga igen butiken. En frustration som delas av många företag runtom i Sverige, visar siffror som presenterades. ”Det här påverkar vår investeringsvilja och chans att skapa jobb”, säger Ulrika Ek.
NYHET Publicerad:

Den svenska konkurrenskraften hackar

ALMEDALEN 2019 Under ett seminarium i Almedalen släppte Svenskt Näringsliv en rapport om den svenska konkurrenskraften. Inte minst är den svaga produktivitetsutvecklingen ett problem.
NYHET Publicerad:

Telekomjätte lockar ingenjörer med trendig lönemodell

LÖNEBILDNING Från lokal till global lönebildning för 100 000 anställda spridda över hela världen. För fem år sedan lade telekomjätten Ericsson om hela sin löneprocess för att öka attraktiviteten, enligt Sverker Walldal på Ericsson.
NYHET Publicerad:

Höstens lönebildningsdag löser hr-utmaningar

I PRAKTIKEN Den 9 oktober är det för femte året i rad dags för Lönebildningsdagen i Stockholm. Konferensens rubrik är Bang for the buck – 5 utmaningar och 6,5 lösningar, och den här gången får hr-rollen extra uppmärksamhet.
NYHET Publicerad:

Välkommen till Svenskt Näringsliv i Almedalen 2019

POLITIKERVECKAN I vår fina trädgård bjuder vi på seminarier om aktuella ämnen som svensk konkurrenskraft och välstånd, företagsklimat och kommunernas myndighetsutövning och framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

”Motivation kan inte köpas för pengar”

HALLÅ DÄR Johan Thesslin som skrivit boken Lön och motivation: chefens handbok för att belöna och utveckla medarbetare, tillsammans med AnnCharlotte Bretan. Varför skrev ni den?
NYHET Publicerad:

Vägledande avtal dras med utmaningar

STRATEGI Ledaravtalet var först ut med företagsnära lönebildning år 1992. Många kollektivavtal har följt efter, men det finns också utmaningar, enligt Ledarnas förhandlingschef Helena Hedlund.
NYHET Publicerad:

Så får IBM rättvisare löner

LÖNESÄTTNING När it-jätten IBM införde en ny lönemodell lyfte det medarbetarnas engagemang. Genom att chef och medarbetare på egen hand tar större ansvar för återkoppling och bedömning blir lönesättningen dessutom rättvisare, enligt Simona Scaravella, hr-chef på IBM Sverige.
NYHET Publicerad:

Digitalisering inleder seminarieserie om framtidens arbetsmarknad

DEN TEKNISKA UTVECKLINGEN Den 11 juni är det dags för det första seminariet som arrangeras av Svenskt Näringslivs projekt Framtidens arbetsmarknad, FrAM. I fokus är digitaliseringen och den konkurrenskraft som finns i teknikutvecklingen.
NYHET Publicerad:

Här tar medarbetarna fram lönemodellen

LÖNEBILDNING På Gnosjö Automatsvarvning tog medarbetarna fram den nya bedömningsmodellen som ligger till grund för lönesättningen. Nu är det tydligare för alla hur de kan påverka sin lön och karriärutveckling, enligt vd:n Linda Fransson.
NYHET Publicerad:

Lönesättning som förändrar beteenden

STRATEGI För Epiroc i Kalmar var det en fullträff att koppla lönekriterierna rakt av till den värdegrund som företaget tagit fram. ”Löneprocessen driver precis det vi vill driva – förbättrade beteenden”, säger vd:n Jenny Heimersson.
NYHET Publicerad:

Därför fungerar sifferlöst så bra i energibranschen

HALLÅ DÄR Nikta Nabavi, ansvarig för Unionens kollektivavtal inom energibranschen. Varför fungerar sifferlösa avtal så bra inom det området?
NYHET Publicerad:

AP-fond lockar med hållbarhet och mångfald

REKRYTERING När ungdomar söker jobb vill de inte bara veta vad en arbetsgivare gör, utan även hur jobbet utförs. ”Lönen har nog fortfarande en viss status men lika mycket status ligger i att företaget har schysta värderingar”, säger Eva Halvarsson, vd på Andra AP-fonden.
NYHET Publicerad:

Unga vill göra karriär – men har inte bråttom

MILLENNIEGENERATIONEN Att unga bara vill vidare till nästa jobb för att få upp lönen är en missuppfattning, konstaterar Isak Petrén, senior analytiker på Willis Towers Watson. ”Millennials vill göra karriär men det är inget måste att byta jobb för att åstadkomma det”, säger han.
NYHET Publicerad:

Så stärker prisade Centiro företagskulturen

STRATEGI På Centiro blir medarbetare sedda som individer samtidigt som de hela tiden får utmaningar som utvecklar. I en väl fungerande arbetsmiljö och kultur är lönen inte den viktigaste frågan, enligt koncernchefen Niklas Hedin.
NYHET Publicerad:

Almega jobbar vidare för fler sifferlösa avtal

HALLÅ DÄR Stefan Koskinen, förbundsdirektör Almega Tjänsteföretagen. Vad ser ni som viktigast när unga väljer arbetsgivare?