SEMINARIUM / MÖTE Län: Stockholms län

Business Forum om hållbarhet

Näringslivets insatser är helt avgörande för den framtida utvecklingen när det gäller när det gäller klimat, mänskliga rättigheter och hållbarhet i ett bredare perspektiv.

Business Forum för hållbarhetsfrågor arrangerades för första gången veckan före jul ifjol. Då evenemanget var uppskattat bjuder vi nu in till ett nytt seminarium om näringslivets arbete för ett hållbart samhälle.

För att näringslivet ska kunna bidra på bästa sätt måste handel och andra gränsöverskridande flöden fungera smidigt och bedrivas ansvarsfullt. Det är ett av dagens teman. Vi diskuterar vilka förutsättningar som gör att globala flöden bidrar som bäst och hur företag kan hantera handelsrelaterade risker som försvårar hållbarhetsambitionerna.

Efterfrågan på hållbar finansiering ökar och det är en marknad som är under utveckling. Samtidigt utvecklas regler och principiella frågor. Näringslivet är både beroende av en fungerande marknad för hållbar finansiering och samtidigt centralt i att utveckla den. Gröna och hållbara finansieringslösningar är det andra temat som behandlas på seminariet.

Seminariet arrangeras gemensamt av Svenskt Näringsliv, ICC Sweden och UN Global Compact Sweden.

Medverkande:

Erik Belfrage, Ordförande UN Global Compact Sweden; Fredrik Persson, Ordförande i Svenskt Näringsliv och ICC Sweden; Katarina Areskoug Mascarenhas, EU-kommissionen i Sverige; Erica Bertilsson, Arvid Nordquist; Ingrid Jegou, 2050; Jakob Kiefer, CSR-ambassadör; Anna Stellinger, Kommerskollegium; Magnus Billing, Alecta; Marie Trogstam, Business Sweden; Kaj Török, Max Burgers, m.fl.

Programmet inleds med paneldiskussioner om handel och hållbarhet kl. 9.30 (kaffe och registrering från kl. 9.00).
Efter lunch kl. 12.00 fortsätter sedan programmet med diskussioner om hållbar finansiering kl. 12.45.

Datum och tid

  • Tisdag 18 december 2018, kl. 09:00 – 14:30

Plats

Näringslivets Hus, Industrisalen , Storgatan 19, Stockholm