SEMINARIUM / MÖTE Län: Örebro län

NSD Bergslagen - Hur kan du minska riskerna mot din verksamhet?

Bedrägerier, utpressning, terrorism, brottslighet och krishantering - Hur kan du minska riskerna mot din verksamhet? Varmt välkommen till NSD Bergslagens årliga konferens på Loka Brunn 4:e februari - 5:e februari 2020.

Program 4 februari

Vi startar dagen med gemensam lunch kl 12.00 och drar igång programmet kl 13.00

Terror, terrorism och terroristen - Johan, Säkerhetschef Judiska församlingen Köpenhamn/Malmö
Johan kommer att prata om hur vi kan förbereda oss för att hantera risken.

SÄPO - aktuell lägesbild
Lägesbild från Säpo. Behöver våra verksamheter anpassas för att möta riskerna?

Näringslivet delaktigt i arbetet ”före, under och efter” en samhällsstörning - Kajsa Sjösvärd, Beredskapsdirektör Länsstyrelsen Dalarna
I händelse av allvarlig samhällsstörning måste samhällets väsentliga funktioner prioriteras och fungera utan dröjsmål. Detta förutsätter att många olika aktörer ska verka inom respektive ansvarsområden men också tillsammans vilket inkluderar näringslivet. Samverkan är en avgörande framgångsfaktor, vilket bland annat kräver organisation, tydliga ansvar, struktur, planering och naturligtvis övning. Beredskapsdirektör Kajsa Sjösvärd ger en inblick i Länsstyrelsen Dalarnas omfattande arbete med krisberedskap utifrån ett ”före under och efterperspektiv” där näringslivet har ett tydligt och definierat uppdrag som är organiserat i ett ”Näringslivsråd”.

Kl 20.00 - Middag

Program 4 februari

Bedrägerier och utpressning - Krister Gäfvert Affärsområdeschef på Scutus, tidigare polis vid Rikskriminalpolisen (idag NOA – Nationella Operativa Avdelningen)
Ett växande samhällsproblem är idag den kraftigt ökande risken, för både företag och anställda, att drabbas av bedrägerier och utpressning. Kristers föreläsning fokuserar på orsakerna till denna ökning, hur de kriminella ofta går tillväga och varför. Vad både anställda och företag kan göra för att öka sin medvetenhet och arbeta förebyggande samt därigenom kraftigt reducera risken att drabbas.

Krishantering, den 7:e april 2017 kl. 14.53… ”Det är ju vår lastbil!” - Per-Ivan Gumenjuk ansvarar för risk och säkerhetsfrågor för familjen Spendrup och deras bolag. Per-Ivan sitter med i Spendrups centrala krisgrupp tillsammans med koncernledningen.
En berättelse från insidan av krisarbetet i samband med terrorattacken på Drottninggatan. Operativa krishanteringen, omhändertagande av chauffören och delaktigheten i en utav Sveriges största utredningar.

Polisen, brottslighet och kriminalitet - Niclas Hallgren, Bitr. Regionpolischef Region Dalarna
Aktuell lägesbild från Polisen, nuläge, utmaningar och polisen ökande förmåga.
 

Information från NSD och avslut på seminariet - Olof Erixon, Näringslivets Säkerhetsdelegation Centralt (NSD)
Olof Erixon presenterar sig och informerar om aktuellt från NSDs centrala kansli.

Vi avslutar med gemensam lunch kl 12.00

Seminariet brukar ha ovanligt bred representation av säkerhetsfunktioner från olika branscher varför det är ett utmärkt tillfälle att knyta nya såväl som att underhålla gamla kontakter. Det kommer att finnas gott om utrymme för att underhålla ditt nätverk.

Självklart är seminariet öppet för alla kontaktpersoner i Näringslivets säkerhetsdelegation oavsett vilken region man tillhör.

Kostnad för konferens:

Konferensen, 2.750 + moms
Logi & frukost i enkelrum, 1395 + moms
Rummen betalas på plats, konferensen kommer att faktureras.

Senast den 10:e januari 2020 skall anmälan ske, men gör det gärna redan idag. Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna hälsar alla i NSD Bergslagens arbetsgrupp

Datum och tid

  • Tisdag 4 februari 2020, kl. 12:00 – 13:00

  • Onsdag 5 februari 2020, kl. 12:00 – 13:00

Plats

Loka Brunn Kur- & Konferenshotell, Loka Brunn, Grythyttan

Pris

2750 kr