Denna fråga är avslutad

Utbyteskorrespondenterna

Svenskt Näringsliv har bett elva svenska studenter, som vi kallar för Utbyteskorrespondenterna, att skriva krönikor om hur det är att studera, bo och leva i ett annat land. Dessutom rapporterar femton utländska gäststudenter om sina upplevelser på svenska universitet.

Under det senaste decenniet har antalet svenska utbytesstudenter mångdubblats. Att tillbringa en eller flera terminer vid ett utländskt universitet är mer regel än undantag på många utbildningar. I en globaliserad värld globaliseras utbildningen.

Allt fler studenter åker utomlands för att plugga en eller ett par terminer. Svenskt Näringsliv har bett elva svenska studenter, som vi kallar för Utbyteskorrespondenterna, att skriva krönikor om hur det är att studera, bo och leva i ett annat land. Hur funkar universiteten i Kina, Brasilien och USA? Vad skiljer utbildningen från den i Sverige? Vilka frågor är viktiga bland studenter, i media och bland allmänheten? Vad tycker och tänker man om Sverige?

Utbyteskorrespondenterna ger ett fönster till en allt mer globaliserad studentvärld och förhoppningsvis också till vardagen i andra länder.