SEMINARIUM / MÖTE Län: Stockholms län

”Förberedd för framtiden? – språkintroduktion på gymnasiet”

Att klara av gymnasieskolan är ofta en förutsättning för att etablera sig på arbetsmarknaden, oavsett om det sker direkt efter skolan eller efter vidare studier. Att få ungdomar att påbörja gymnasieskolan är däremot enklare än att få dem att klara av den. Med få år i svenska skolan blir utmaningen ofta ännu större. Men många elever står idag inför en sådan utmaning. Språkintroduktion är numer gymnasieskolans fjärde största program, i årskurs ett är det störst. Vad kan göras för att eleverna inom introduktionsprogrammen får en snabbare övergång till nationella program och skapa förutsättningar för att de lättare ska kunna skaffa sig ett jobb i framtiden?

Välkommen på ett frukostseminarium om språkintroduktionsprogrammet. Vi har genom intervjuer och enkäter undersökt elevernas syn och uppfattningar om programmet, men också vilka drömmar de har om framtiden.

Deltar gör bland andra statssekreterare Erik Nilsson och Ulrik Simonsson, VD Ungdomsbarometern, och Ulrika Carlsson, Utbildningspolitisk talesperson (c).

Seminariet är kostnadsfritt. Frukost serveras från kl. 08.00.

Kontaktperson: Johan Olsson

Välkommen

Datum och tid

  • Onsdag 5 april 2017, kl. 08:30 – 09:30

Plats

Scandic Continental, Vasagatan 22, Stockholm