TV-arkiv

Sök bland alla Svenskt Näringslivs webbtvinslag.

Visar 1 - 20 av 23
TVPublicerad:

En strategi för att återstarta Sverige

I en ny rapport har Svenskt Näringsliv ingående analyserat vad som händer i svensk ekonomi. Ett huvudscenario och två alternativa för BNP-utveckling och arbetslöshet presenteras.

TVPublicerad:

Svenskt Näringslivs konjunkturbedömning

Svenskt Näringslivs ekonomiska bedömning för åren 2020 – 2021. Den innefattar en genomgång av internationell och svensk ekonomisk statistik från de senaste månaderna och kommande års utveckling av svensk BNP och arbetslöshet analyseras.

TVPublicerad:

Från krisläge till återstart

I kristider är det extra viktigt att medlemsländerna går samman för att bekämpa smittan. Detta uppmärksammas i seminariet ”Från krisläge till återstart” som arrangeras av Svenskt Näringsliv tillsammans med SKR, LO och TCO.

TVPublicerad:

Läget i Svensk ekonomi – webbinarium

Coronakrisen innebär extrema påfrestningar på svensk ekonomi. Svenskt Näringslivs mätningar visar att läget i näringslivet har försämrats dramatiskt på bara några veckor.

TVPublicerad:

Ett brett räddningspaket för företagen och jobben

Ett brett räddningspaket för företagen och jobben. Svenskt Näringsliv presenterar nya åtgärdsförslag.

TVPublicerad:

Om övervinster i välfärden

Är så kallade "övervinster" i välfärden ett problem? Nej. Robert Thorburn förklarar varför i en ny film.

TVPublicerad:

Storföretag i vården: Robert reder ut

Kan man verkligen säga att storföretagen är ett hot mot mångfald och småföretagande inom vård och omsorg? Robert Thorburn förklarar.

TVPublicerad:

Storföretagen har inte tagit över skolan

Av Sveriges 6000 grund- och gymnasieskolor är 80 procent kommunala. Sju procent drivs av företag som har fler än fem skolor. Hotar storföretagen mångfalden i skolan? Eller bidrar de rentav till större variation, frågar sig Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Påverkar politisk retorik kvinnors företagande?

Allt färre kvinnor vill driva företag inom välfärden, och många vill avsluta sitt engagemang på grund av den politiska retoriken kring vinster i välfärden. Robert Thorburn förklarar mer i en ny film.

TVPublicerad:

Kritik mot Kommunal: "Trixar med siffror"

Striden om vinster i välfärden fortsätter. Kommunal presenterar i en ny rapport siffror som kritiker menar är missvisande. ”Det är inte seriöst att trixa med siffrorna på det här sättet”, säger Inga-Kari Fryklund på Vårdföretagarna.

TVPublicerad:

Robert förklarar sjukvårdskostnader

Svenskar betalar väldigt mycket för hälso- och sjukvård men får mindre än i andra länder. Se när Robert Thorburn förklarar sjukvårdskostnader!

TVPublicerad:

Vinstförslaget är sig i princip likt

Regeringen har gjort förändringar i Reepalus förslag, men de är mycket små. Inga företag kommer att tvingas gå med förlust, men marginalerna blir så små att många får svårt att överleva, förklarar Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Kvinnliga välfärdsföretagare allt färre

Antalet nya företagare i välfärdssektorn sjunker, samtidigt som gruppen etablerade som lägger ner verksamheten ökar. Främsta förklaringen är politiska förslag om vinsttak. I skottgluggen hamnar framför allt företagsamma kvinnor.

TVPublicerad:

Är ett unikt skolsystem negativt?

Att inga andra länder har samma skolsystem som Sverige innebär inte att vårt friskolesystem är dåligt, menar Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Väl fungerande infrastruktur och transporter – hela seminariet

Presentation och diskussion av ett reformpaket i tre delar: 1. Testprojekt för OPS inom transportinfrastruktur. 2. Ägarväxling, där privata aktörer förvärvar statlig infrastruktur och tar över driften. 3: Statligt infrastrukturbolag.

TVPublicerad:

Bilköer skapar kaos för Stockholmsföretag

Trafiksituationen i Stockholm slår hårt mot isoleringsföretaget Cremab. Om man fick bukt med bilköerna skulle företaget spara hundratals arbetstimmar varje vecka.

TVPublicerad:

Vad kostar kvalitet i välfärden?

Tjänar privata välfärdsföretag pengar genom att ha sämre kvalitet? Eller finns det andra förklaringar? Robert reder ut!

TVPublicerad:

Ingen välfärd utan vinster

Skattepengar ska gå till välfärd och inte till vinster i privata företag, menar många. Men hur håller det resonemanget egentligen? Robert Thorburn reder ut frågan på ett pedagogiskt sätt.