TV-arkiv

Sök bland alla Svenskt Näringslivs webbtvinslag.

Visar 1 - 20 av 26
TVPublicerad:

Om övervinster i välfärden

Är så kallade "övervinster" i välfärden ett problem? Nej. Robert Thorburn förklarar varför i en ny film.

TVPublicerad:

Storföretag i vården: Robert reder ut

Kan man verkligen säga att storföretagen är ett hot mot mångfald och småföretagande inom vård och omsorg? Robert Thorburn förklarar.

TVPublicerad:

Storföretagen har inte tagit över skolan

Av Sveriges 6000 grund- och gymnasieskolor är 80 procent kommunala. Sju procent drivs av företag som har fler än fem skolor. Hotar storföretagen mångfalden i skolan? Eller bidrar de rentav till större variation, frågar sig Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Påverkar politisk retorik kvinnors företagande?

Allt färre kvinnor vill driva företag inom välfärden, och många vill avsluta sitt engagemang på grund av den politiska retoriken kring vinster i välfärden. Robert Thorburn förklarar mer i en ny film.

TVPublicerad:

Kritik mot Kommunal: "Trixar med siffror"

Striden om vinster i välfärden fortsätter. Kommunal presenterar i en ny rapport siffror som kritiker menar är missvisande. ”Det är inte seriöst att trixa med siffrorna på det här sättet”, säger Inga-Kari Fryklund på Vårdföretagarna.

TVPublicerad:

Robert förklarar sjukvårdskostnader

Svenskar betalar väldigt mycket för hälso- och sjukvård men får mindre än i andra länder. Se när Robert Thorburn förklarar sjukvårdskostnader!

TVPublicerad:

Vinstförslaget är sig i princip likt

Regeringen har gjort förändringar i Reepalus förslag, men de är mycket små. Inga företag kommer att tvingas gå med förlust, men marginalerna blir så små att många får svårt att överleva, förklarar Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Kvinnliga välfärdsföretagare allt färre

Antalet nya företagare i välfärdssektorn sjunker, samtidigt som gruppen etablerade som lägger ner verksamheten ökar. Främsta förklaringen är politiska förslag om vinsttak. I skottgluggen hamnar framför allt företagsamma kvinnor.

TVPublicerad:

Är ett unikt skolsystem negativt?

Att inga andra länder har samma skolsystem som Sverige innebär inte att vårt friskolesystem är dåligt, menar Robert Thorburn.

TVPublicerad:

Väl fungerande infrastruktur och transporter – hela seminariet

Presentation och diskussion av ett reformpaket i tre delar: 1. Testprojekt för OPS inom transportinfrastruktur. 2. Ägarväxling, där privata aktörer förvärvar statlig infrastruktur och tar över driften. 3: Statligt infrastrukturbolag.

TVPublicerad:

Bilköer skapar kaos för Stockholmsföretag

Trafiksituationen i Stockholm slår hårt mot isoleringsföretaget Cremab. Om man fick bukt med bilköerna skulle företaget spara hundratals arbetstimmar varje vecka.

TVPublicerad:

Vad kostar kvalitet i välfärden?

Tjänar privata välfärdsföretag pengar genom att ha sämre kvalitet? Eller finns det andra förklaringar? Robert reder ut!

TVPublicerad:

Ingen välfärd utan vinster

Skattepengar ska gå till välfärd och inte till vinster i privata företag, menar många. Men hur håller det resonemanget egentligen? Robert Thorburn reder ut frågan på ett pedagogiskt sätt.

TVPublicerad:

Skolföretagare kritiska mot vinstförbud

Debatten om vinster bland skolföretagen är infekterad och handlar nästan uteslutande om hur ett vinstförbud ska införas. "Det borde istället handla om barn och ungdomars utbildning", säger en rektor på en friskola.

TVPublicerad:

Privat välfärd är inte slöseri med skatter – Robert förklarar

Privata välfärdsföretag dränerar inte samhället på resurser. Tvärtom! De levererar till samma kostnad med lika bra eller bättre kvalitet. De ger staten skatteintäkter och innovationer och de ger oss frihet att välja utförare.

TVPublicerad:

Robert Thorburn förklarar Reepalus förslag

Vad är operativt kapital? Hur beräknas rörelsens resultat? Ilmar reepalus förslag till vinstbegränsning inom välfärden förklaras av Robert Thorburn.

TVPublicerad:
TVPublicerad:

Tack för alla remissvar om välfärdsutredningen

Carola Lemne vill tacka alla företagare som engagerade sig i regeringens välfärdsutredning.

TVPublicerad:

Därför är Reepalus vinsttak fel

En fjärdedel av välfärdsföretagen måste gå med förlust för att få rätt att verka. Det är en av konsekvenserna med Reepalus vinsttak. Läs mer om hur du kan stoppa det på http://svarareepalu.nu/.

TVPublicerad:

Så funkar Reepalus vinsttak - vi förklarar på en minut

Total förvirring råder sedan Ilmar Reepalu presenterade sitt vinsttak. Vi förklarar - på en minut - hur förslaget är konstruerat.