Aktuellt om företagsklimat
Vecka 9, 2018
Jönköping krönika LFK
Krönika Service och rådgivning borde alla kommuner ta på allvar. Men det förutsätter en genuin vilja från kommunpolitikers sida, en insikt om vikten av varmare företagsklimat och att företag inte är något som bara ”tuffar på”. Läs Dan Sylvebos krönika. Läs mer »
Katarina Bergman och Evelina Hedman
Välfärd Inom loppet av några månader har två privata hemtjänstföretag i Bollnäs slagits ut. I mitten av januari försattes EKA Vård & Service i konkurs. Evelina Hedman, delägare, menar att situationen blev ohållbar med en oförändrad ersättning från kommunen, samtidigt som kostnaderna sköt i höjden. Läs mer »
Pomme frites. En av de vanligare anledningarna till att restauranger införskaffar en fritös.
Konkurrens Kommunens beslut att ta över hanteringen av överbliven olja från restaurangerna i Stockholm möts av hård kritik från branschen. "De bryter upp en väl fungerande kedja mellan restauranger och duktiga entreprenörer", säger Stefan Lundin, chefsjurist Visita. Läs mer »
118 anställda = 31 gymnasielärare
Film SCF Betongelement i Strömsund är en arbetsgivare i Jämtlands län som med sina 118 anställda bidrar med motsvarande 31 gymnasielärare till välfärden, varje år.
Hur många företagsamma människor finns det?
Tips En gång om året mäter Svenskt Näringsliv antalet företagsamma människor, både för Sverige som helhet samt för respektive län. Den tolfte mars släpps 2018 års rapport Företagsamheten. Missa inte den.
fPlus
1600 företag har redan räknat ut sitt välfärdsavtryck. Hur ser det ut för ditt företag?
Aktuellt om företagsklimat riktar sig till dig som är intresserad av förutsättningar för företagande i Sveriges kommuner. Brevet kommer ut en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Jenny Stiernstrand, +46 8 553 430 75, Jenny.Stiernstrand@svensktnaringsliv.se