Aktuellt om företagsklimat
Vecka 51, 2017
Jerk Åkerblad serverade sin färska abborre med en innertemperatur på 52 grader som, enligt honom, är branschpraxis.
Regelkrångel Tällbergsgården har inte kunnat erbjuda sina gäster färsk insjöfisk på tre år. Samhällsbyggnadskontoret anser att den inte är säker att konsumera. En felaktig myndighetsutövning enligt ägaren Jerk Åkerblad, som har tagit strid med Leksands kommun. Nu går ärendet upp i förvaltningsrätten. Läs mer »
Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer
Företagsklimat Av 290 kommuner har 120 satt upp ett mål för sitt företagsklimat, visar en kartläggning från Svenskt Näringsliv. ”Att sätta konkreta mål som sedan följs upp kontinuerligt är viktigt för att åstadkomma förändring”, säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer. Läs mer »
Maud Spencer 1 -1
Entreprenörskap ”Vi har ökat omsättningen med 30 procent. Det betyder att företagets skatteökning täcker ytterligare tre polislöner", säger Maud Spencer, verkställande direktör för Svalson i Piteå . Läs mer »
Kristian Johansson
Krönika Sammanblandningen av offentligt och privat är förenat med problem. Det är dags att reda upp i djungeln av kommunala bolag, skriver Kristian Johansson, Svenskt Näringsliv, i en krönika. Läs mer »
Annie Widerberg
Hallå... Annie Widerberg, projektledare på Svenskt Näringsliv, ni genomför varje år en stor undersökning om det lokala företagsklimatet. Den andra januari 2018 skickas nästa enkät ut. Vilka frågor ställer ni den här gången? Läs mer »
fPlus
1600 företag har redan räknat ut sitt välfärdsavtryck. Hur ser det ut för ditt företag?

Gå in och räkna ut på www.foretagensvalfardsavtryck.se
Aktuellt om företagsklimat riktar sig till dig som är intresserad av förutsättningar för företagande i Sveriges kommuner. Brevet kommer ut en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Jenny Stiernstrand, +46 8 553 430 75, Jenny.Stiernstrand@svensktnaringsliv.se