Aktuellt om företagsklimat
Vecka 48, 2017
Richard Larson driver Hotell Rogge i Strängnäs.
Regler En delseger har uppnåtts för alla företag som berörs av kommunal livsmedelskontroll: Livsmedelsverket kräver nu att de omstridda debiteringarna endast ska ske i efterhand, till skillnad från idag. "Äntligen", säger hotellägaren Richard Larson. Läs mer »
Förtroendet är noll för livsmedelsinspektionen
Krögare kritiserar kommunens ”luftfakturor”
Klubb 300 - företag i Storfors i samverkan
Storfors En klubb där företag träffas för att diskutera näringslivsfrågor visade sig vara ett lyckat initiativ från Storfors kommun. ”Vi går från att känna till varandra till att känna och hjälpa varandra”, säger företagaren Daniel Sköld. Klubben är en av 60 aktiviteter som kommunen jobbar med för att lyfta företagsklimatet. Läs mer »
Göteborg Anna-Lena Johansson, Business Region Göteborg, har satt snurr på näringslivsfrågorna i tretton kommuner. ”Vi har som mål att ha det bästa företagsklimatet bland storstadsregionerna.” Läs mer »
Företagsklimat Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett bättre företagsklimat kommer nästa år att hållas vid fyra olika tillfällen i stället för som tidigare på en enda plats. Christer Östlund, ansvarig för Kommunrelationer på Svenskt Näringsliv, hoppas på fler deltagare 2018 när man nu sprider dagen geografiskt. Läs mer »
Följ oss på Facebook!
Företagsklimat Vi inte att det behövs en egen facebooksida för företagsklimat, för det ligger till grund för allt Svenskt Näringsliv arbetar för. Följ oss istället på Svenskt Näringslivs Facebooksida och fortsätt få uppdateringar om arbetet för ett bättre företagsklimat.
fPlus
1600 företag har redan räknat ut sitt välfärdsavtryck. Hur ser det ut för ditt företag?

Gå in och räkna ut på www.foretagensvalfardsavtryck.se
Aktuellt om företagsklimat riktar sig till dig som är intresserad av förutsättningar för företagande i Sveriges kommuner. Brevet kommer ut en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Jenny Stiernstrand, +46 8 553 430 75, Jenny.Stiernstrand@svensktnaringsliv.se