Företagande i välfärden
Onsdag 20 juni 2018
Generationskonceptet
Omsorg Kontakten mellan barn och äldre i samhället är inte lika självklar som förr. Det vill omsorgsjätten Norlandia ändra på. Från och med nu börjar företaget att bygga sina verksamheter med förskola och äldreboende i samma hus, med gemensamma lokaler och mötesplatser. Läs mer »
Förskolan Viljan
Välfärd På Förskolan Viljan styrs verksamheten mycket av barnens nyfikenhet och kreativitet. Det kräver samtidigt en struktur och tydlighet i grunden, enligt grundaren Vesna Birkedahl. ”Att vi är så tydliga med hur vi vill jobba är en av våra absoluta framgångsfaktorer”. Läs mer »
Vägar till hållbar välfärd
Tips Den 28 juni släpper Svenskt Näringsliv rapporten ”Vägar till hållbar välfärd” som pekar på olika sätt att hantera de stora utmaningar välfärden står inför. Bland annat släpps siffror som visar att om alla kommuner var lika bra som snittet av kommunerna som är duktigast på att erbjuda hög kvalitet till låga kostnader skulle resurser motsvarande över 40 miljader kronor frigöras.
Välfärd i Almedalen
Tips Titta även på vårt Almedalsprogram. Den 4 juli arrangeras seminariet ”Framtidens utmaningar för svensk välfärd - hur löser vi dem?”. Där fokuserar vi på frågor kring hur teknikutvecklingen förändrar förutsättningarna för välfärden och hur vi ska hantera frågor kring kompetensbrist, finansiering och medborgarnas ökade förväntningar.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Företagande i välfärden vänder sig till dig som är intresserad av frågor som rör entreprenörskap inom framförallt vård, skola och omsorg.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Robert Thorburn, +46 8 762 70 02, Robert.Thorburn@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.