Företagande i välfärden
Tisdag 22 maj 2018
Julia och Stella
Nytänkande En dag i veckan följer pedagoghunden Stella med sin matte, specialpedagogen Marie Drugge, till jobbet på Klaragymnasiet i Karlstad. Med en hund i rummet blir samtalen med eleverna bättre – lugnare, roligare och bättre. ”En hund når fram på ett helt annat sätt”, säger Marie Drugge. Läs mer »
Elisabeth Mila, Villa Areild
Välfärd De som bor på korttidsboendet Villa Arelid kallas för gäster och här är det deras behov som styr. ”Vi är till för dem – de är inte till för oss. Det är vi som ska ge dem stöd i livet och då är det viktigt att ha rätt perspektiv”, säger grundaren Elisabeth Mila. Läs mer »
Politiker ger sin syn på välfärdens utmaningar
Tips Sverige står inför stora utmaningar vad gäller demografiska förändringar, kompetensförsörjning till välfärdsyrken, teknikutveckling som stöper om välfärden och medborgarnas högt ställda förväntningar. Hur vi ska klara att finansiera de nödvändiga förändringar som behöver göras? Vilken väg tycker riksdagens partier att vi ska gå? Svenskt Näringsliv vill bidra till en konstruktiv debatt om välfärdens framtida vägval.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Företagande i välfärden vänder sig till dig som är intresserad av frågor som rör entreprenörskap inom framförallt vård, skola och omsorg.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Robert Thorburn, +46 8 762 70 02, Robert.Thorburn@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.