Jobba med kompetensen
Måndag 8 oktober 2018
Anu Lipponen (3)
Jämställdhet Idag är nästan var tredje anställd på Volvo Cars fabrik i Göteborg kvinna. För knappt tre år sedan var det inte ens var femte. Bakom det ligger ett omfattande och enträget internt arbete, och hård press på företagets rekryteringspartner, enligt Anu Lipponen, ansvarig för jämställdhet och mångfald. Läs mer »
Madelen_Porserud
Hallå där Madelen Porserud, som tillsammans med tre andra civilingenjörer grundat Female Leader Engineer. Vad går det ut på? Läs mer »
Emma T
Mångfald Rekrytering baserad på kompetens har lett till större mångfald och bättre business på Sodexo. ”Vi tittar noga på vad som verkligen krävs för ett visst jobb. Måste personen kunna svenska till exempel?”, säger Emma Tägt Kernan, hr- och rekryteringsansvarig. Läs mer »
Mats Melander
Kompetens En kartläggning av Liljas Personbilars rekryteringsbehov visade att något radikalt måste göras. Som ett led i det har företaget anställt ett antal nyanlända. ”Att det kommer hit så många med bra utbildning som vi kan anställa är en fantastisk möjlighet”, säger vd:n Mats Melander. Läs mer »
Fler kvinnor i näringslivet nu även på engelska
Tips Nu finns rapporten Fler kvinnor i näringslivet även på engelska. Här delar företag med sig av sina erfarenheter för att vara attraktiva arbetsgivare för så många som möjligt, både kvinnor och män. Dela gärna länken vidare.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.