Jobba med kompetensen
Torsdag 8 oktober 2018
Indexator (2)
Arbetsmiljö På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog. Läs mer »
Maria Norberg bild (1)
Nätverk Teknikkvinnor började som en grupp på Facebook. Nu reser grundarna landet runt och hjälper företag och organisationer att bli mer jämställda. ”För att kvinnor ska vilja stanna måste hela kulturen vara inkluderande”, säger vd:n Maria Norberg. Läs mer »
Scandic
Rekrytering För många ungdomar i förorten finns det inte ens på kartan att få jobb hos en traditionellt svensk arbetsgivare. Det vill Scandic Hotels ändra på genom att bredda rekryteringsbasen och locka nya typer av medarbetare, men också för att göra en insats i samhället. Läs mer »
180904_CGI_MariaRagnarsson_11_ 72
Strategi Att erbjuda medarbetarna flexibilitet i tid och rum är ett sätt för it-tjänsteföretaget CGI att attrahera nya grupper. ”Idag lockar du inte någon med högre lön. Det är andra parametrar som har större betydelse”, säger hr-chefen Maria Ragnarsson. Läs mer »
JensHoffman
Mångfald Genom att fånga upp nyexaminerade och nyanlända lyckas företaget Dipart bättre än många av sina konkurrenter med att rekrytera i den överhettade byggbranschen. ”Hälften av våra tjänstemän rekryterade vi egentligen redan när de gick i skolan”, säger vd:n Jens Hoffmann. Läs mer »
Lönelyft i flera stora kvinnoyrken
Tips En kartläggning från Medlingsinstitutet visar att flera stora kvinnodominerande yrken har förbättrat sitt löneläge i förhållande till andra yrken under de tre senaste åren. Det är en starkt bidragande orsak till att kvinnors genomsnittslön närmar sig mäns.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.