Jobba med kompetensen
Fredag 23 augusti 2019
Ulf Troedsson_1
Mångfald Attityder, envishet och empatiska ledare är centrala faktorer i Siemens satsning på mångfald. Norden-vd:n Ulf Troedsson betonar att arbetet är långt ifrån klart men med några enkla konkreta grepp har företaget på senare år lyckats ta rejäla kliv framåt.  Läs mer »
Tengai (2)
Kompetens Roboten Tengai har inga känslor. Den ställer utmanande frågor under intervjun utan att tveka och rapporterar sedan exakt vad kandidaten svarat. Läs mer »
Helena Söderberg JM AB
Hallå där Helena Söderberg, HR-direktör på byggföretaget JM. I höst drar ert lärlingsprogram för kvinnor igång för tredje året i rad. Vad ligger bakom det? Läs mer »
Livslångt lärande
Utbildning Den snabba digitala utvecklingen ökar kravet på ett lärande genom hela yrkeslivet. Men att åka iväg på flerdagarskurser fungerar inte. Lärandet måste ske i stunden – och det är de anställda själva som har ansvaret. Det diskuterades på ett seminarium. Läs mer »
Vardagslärandet höjer kompetensen
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.