Jobba med kompetensen
Torsdag 14 maj 2020
-Backner-Thommy-636
Besöksnäring Anställda hos Sälens högfjällshotell går utbildningar inom marknadsföring och digitalisering under korttidspermitteringen. "Ingen mår bra av att sitta hemma 80 procent av sin arbetstid och inte veta vad man ska göra", säger Thommy Backner, vd och ägare. Läs mer »
Caroline Söder bild Fotograf Eva Lindblad
Omställning Trots att pandemin innebär stora utmaningar är det ett bra tillfälle både för företag och individer att stärka sin kompetens för att stå ännu bättre rustade när det lättar. Det menar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden. Läs mer »
Mileva Blomberg och Sofia Hagman, Grand Hotel
Besöksnäring Ett nytt avtal inom besöksnäringen öppnar för att använda korttidspermitteringen till kompetensutveckling. Det kan göra att fler stannar kvar i branschen och ser chansen att komma tillbaka till något ännu bättre efter krisen, menar Kersti Wittén på Visita. Läs mer »
sdltad13fb0-nh
Avtal Både arbetsgivare och fackförbund inom industrin är överens om att det är bra att passa på att utbilda personalen nu. ”Jag tror att det blir mer fokus på kompetensen framöver”, säger Peter Kancans på Industriarbetsgivarna. Läs mer »
Thomas-Persson MYH bild 1
Stödpaket Regeringen vill ge Yrkeshögskolan 750 miljoner kronor för kompetensutveckling i samband med corona. Det innebär 2000 fler utbildningsplatser, enligt Thomas Persson, generaldirektör, Myndigheten för yrkeshögskolan. Läs mer »
Bernhardsen Mia
Hallå där Mia Bernhardsen, arbetsmarknadsexpert. Vad hände med Rekryteringsenkäten som skulle ha presenterats i början av april? Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Ta del av trender inom kompetensförsörjning, och läs om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa. Nyhetsbrevet kommer cirka en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Mia Bernhardsen, +46 8 553 431 44, maria.bernhardsen@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.