Jobba med kompetensen
Fredag 26 juni 2020
Eva Lilja bild 3 FOTO Jesper Hammarlund
Digitalisering När corona slog till ställde Ödins garveri på Gotland snabbt om och lanserade en nätbutik. Ägaren Eva Lilja går nu en utbildning om digitalisering inom handeln. ”Det är nyttigt att försöka förstå hur det hänger ihop, var det är viktigt att synas och hur kunder tänker”, säger hon. Läs mer »
Maria Scullman bild
Kompetens Korta utbildningar på distans. Det är det företagen vill ha nu, enligt utbildnings-vd:n Maria Scullman. Hon är övertygad om att det fortsätter även efter corona. ”Företagen har gjort den förflyttning som det har pratats om länge – att bli mer digitala och jobba på distans”. Läs mer »
sdlWQlBlimGJ4U-nh
Utbildning I Värmland görs en storsatsning på industrirelaterad vuxenutbildning för att försöka komma till rätta med kompetensbristen. Mikaela Larsson utbildar sig till cnc-operatör i Karlstad och känner att hon har hamnat rätt. ”Det är ju det här jag ska göra”, säger hon. Läs mer »
Anders Ferbe
Hallå där Anders Ferbe, du var tidigare ordförande i Valideringsdelegationen som i våras lämnade sitt slutbetänkande. Varför är det så viktigt att valideringen utvecklas? Läs mer »
12661481-online-courses-and-study-programmes
Strategi För många företag har det sedan i mitten av mars handlat om att hantera coronakrisens mest akuta effekter. Nu går tankarna till hur man kan göra det bästa av tiden fram tills det vänder. Kan man kanske till och med stå starkare när hjulen börjar snurra igen? Läs mer »
Så kompetenssäkrar du företaget under krisen
Permittering men ändå utveckling på Knaust
Kompetenslyft tar fjällhotellet ur krisen
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Ta del av trender inom kompetensförsörjning, och läs om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa. Nyhetsbrevet kommer cirka en gång per månad.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Mia Bernhardsen, +46 8 553 431 44, maria.bernhardsen@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.