Jobba med kompetensen
Fredag 6 juli 2018
Rasmus Nerman
Strategi Rekryteringen måste breddas för att lösa kommande kompetensbehov i välfärdsbranschen, enligt Rasmus Nerman, vd på Humana. ”Mångfald handlar inte bara om framgång utan om överlevnad”. Det är först när jämställdhet och mångfald blir en del av företagets DNA som det inte behövs några policys längre. Läs mer »
Elisabeth Nordström, företagare från Lycksele.
Kompetens Att bredda rekryteringsbasen är en utmaning för företag i norrländska Lycksele där lediga tjänster ofta inte har en enda sökande. Det konstaterar Elisabeth Nordström, vd på Lycksele Plåtprodukter som arbetar hårt för att få kvinnor och unga att inse att jobbet inte längre är smutsigt och tungt. Läs mer »
Elisabet Holmene
Rekrytering Kampen om kompetensen hårdnar. I lägen där rekryterings- och konsultföretaget Placera Personal tidigare kunde presentera flera starka kandidater, handlar det idag om ett mindre urval, enligt vd:n Elisabet Holmene. Här delar hon med sig av sina bästa tips. Läs mer »
Marie-Therese Christiansson
Hallå där Marie-Therese Christiansson, koordinator för nätverket ITQ och proprefekt för Handelshögskolan i Karlstad. Vad är ITQ? Läs mer »
Ny rapport om löner och arbetstider
Tips Trenden att allt fler kvinnor blir chefer fortsätter. Det är en av de uppgifter som framkommer i rapporten Fakta om löner och arbetstider 2018. Det är en rapport som Svenskt Näringsliv ställer samman varje år med statistik om bland annat kvinnors och mäns löner och arbetstider, arbetsgivaravgifter och löneavtalens utveckling bland medlemsföretagen.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.