Jobba med kompetensen
Tisdag 30 januari 2018
Peter Bäckström, Cramo
Jämställdhet Cramo arbetar sedan flera år tillbaka för att nå ökad jämställdhet. Branschen är starkt mansdominerad och Cramo har tagit flera initiativ för att bryta mönstret. ”Genom att ha rätt blandning av medarbetare får vi ut full effekt”, säger vd:n Peter Bäckström. Läs mer »
Sara Skullered
Kompetens Att komma igång med ett arbete för ökad jämställdhet och mångfald behöver inte vara ett jätteprojekt. Bryt ner det i mindre delar, ta ett steg i taget och håll fokus på affärsnyttan. De råden ger Sara Skullered, konsult inom jämställdhet och mångfald. Läs mer »
Jonas SIljhammar, Visita
Arbetsliv Efter #Metoo-kampanjen drog arbetsgivarorganisationen igång uppropet #Nolltolerans för att ge sitt stöd. Hittills har nästan 900 företag i branschen skrivit under.  "Ingen ska kränkas eller trakasseras på sin arbetsplats", säger Visitas vd Jonas Siljhammar. Läs mer »
Hanna Stigmer, Skanska
Hallå där Hanna Stigmer, hr-specialist på Skanska. Förra året gav ni ut en byggordlista på arabiska och engelska. Hur används den idag? Läs mer »
fPlus
Prenumerera på ƒPlus, så får du de bästa nyheterna från Sverige och världen i inkorgen varje vardagsmorgon.
Anmäl dig på www.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se