Större trygghet får fler kvinnor att starta eget

NYHET Publicerad

ENTREPRENÖRSKAP Kvinnors företagande har inte ökat nämnvärt de senaste 35 åren. Bland annat får fördomar och ett svagare socialt skydd för egenföretagare kvinnor att tveka. Det är synd för fler företagande kvinnor ökar mångfalden, ger ett mer varierat näringsliv och ökar Sveriges BNP, enligt entreprenörsprofessorn Carin Holmquist.

Carin Holmquist

"När man ser att många kvinnor jobbar med barn får man en bild i huvudet att alla kvinnor jobbar med barn. Men så är det ju inte", säger Carin Holmquist.

När Carin Holmquist, professor i entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm, började forska om kvinnors företagande i början av 1980-talet var 25 procent av landets företagare kvinnor. Hennes kartläggning av dem visade tre saker:

  • Mångfald – de drev företag inom alla möjliga branscher. 
  • Osynlighet – få hade noterat att faktiskt var fjärde företagare var kvinna.
  • Anpassning – kvinnor anpassade företagandet efter civilstånd. Ogifta kvinnor var vanligare i konsultbranschen i storstäderna, och gifta kvinnor drev antingen industriföretag med sin man eller så var de i traditionellt kvinnliga branscher, och drev frisörsalonger eller små butiker.

I dag är det fortfarande bara 30–35 procent av företagarna som är kvinnor. De flesta av dem startar eget i barnafödande och vårdande ålder, ofta för att få fria arbetstider och möjligheten att kombinera med familjelivet, visar Carin Holmquist forskning. 

Men trots att Sverige har ett vältänkt system ur globalt perspektiv med maxtaxa på dagis, föräldrapenning, vård av barn och pension för den som är anställd, är det sociala skyddsnätet mycket svagare för egenföretagare. Carin Holmquists erfarenhet är att det har stor betydelse för om kvinnor tar steget och startar eget. 

– När en ung kvinna med ett strålande affärskoncept räknar på vad som händer om hon blir sjuk är det inte konstigt om hon tvekar. Och hur går det om hon får barn och är borta från marknaden ett år?

Generellt är kvinnor mer benägna att tänka socialt och mer långsiktigt, vilket bidrar till att deras företag inte lika ofta går i konkurs som mäns.

– En av anledningarna är att de vet när det börjar gå dåligt och drar sig ur i tid. De är inte beredda att satsa hela familjens ekonomi och låter det inte gå så långt, säger Carin Holmquist.

Samtidigt är kvinnor ofta mer beroende av omgivningen än män – och räddare för att misslyckas.

– Kvinnor borde sluta bry sig så mycket om vad andra tycker. Företagande handlar om att våga satsa på något eget, att lita på sin inre röst, och att inte bry sig om alla som säger att det inte kommer att gå, säger Carin Holmquist.

Hon tycker att det är synd att så många med riktigt trovärdiga och bra idéer inte vågar ta dem vidare.

– Sverige är inte ett företagande land. Till exempel har vi en väldigt negativ bild av att sälja – det är lite fult. I Danmark är det helt annorlunda. Där är det affärsmässigt. 

En aspekt är också hur media, politiker och allmänhet ser på företagare. Många ser fortfarande på en företagare som en ung vit man. 

– Det finns förutfattade meningar om vad kvinnor ska göra. När man ser att många kvinnor jobbar med barn får man en bild i huvudet att alla kvinnor jobbar med barn. Men så är det ju inte. 

Även om många säger att rutavdrag och friskolor är bra för kvinnors företagande, så förutsätter det att man tror att kvinnor har som högsta önskan att fortsätta med det som de redan gör, till exempel som förskolelärare, och starta en förskola, konstaterar hon. 

– Ingen tänker att den högsta önskan för en man som jobbar på Volvo är att starta ett företag inom bilproduktion. Det tycker jag är en fördom, säger Carin Holmquist.

Om fler kvinnor startar företag ökar Sveriges BNP men också mångfalden i näringslivet. Ett bra företagande är varierat, med personer som har olika erfarenheter och olika kön, bakgrund och politisk uppfattning.

– Det är bra när kvinnor blir ingenjörer men ingen uppmuntrar män att väva eller brodera. Många sysslor som kvinnor har gjort finns inte längre eller är i utdöende. Varför anses det vara bättre att vara en maskulin kvinna än en feminin man? 

Carin Holmquists råd till kvinnor, och män, som vill starta eget är att inte tappa bort sin egen lön.

– Många, framför allt tjejer, glömmer den egna lönen i kalkylen. Börja med vad du vill ta ut i lön – det är basic.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

It-tjänsteföretag lockar med flexibilitet

STRATEGI Att erbjuda medarbetarna flexibilitet i tid och rum är ett sätt för it-tjänsteföretaget CGI att attrahera nya grupper. ”Idag lockar du inte någon med högre lön. Det är andra parametrar som har större betydelse”, säger hr-chefen Maria Ragnarsson.
NYHET Publicerad:

Scandic växlar upp mångfalden

REKRYTERING För många ungdomar i förorten finns det inte ens på kartan att få jobb hos en traditionellt svensk arbetsgivare. Det vill Scandic Hotels ändra på genom att bredda rekryteringsbasen och locka nya typer av medarbetare, men också för att göra en insats i samhället.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Teknikkvinnor inspirerar varandra på nätet

NÄTVERK Teknikkvinnor började som en grupp på Facebook. Nu reser grundarna landet runt och hjälper företag och organisationer att bli mer jämställda. ”För att kvinnor ska vilja stanna måste hela kulturen vara inkluderande”, säger vd:n Maria Norberg.
NYHET Publicerad:

Varannan tjänsteman rekryteras redan i skolan

MÅNGFALD Genom att fånga upp nyexaminerade och nyanlända lyckas företaget Dipart bättre än många av sina konkurrenter med att rekrytera i en överhettad byggbransch. ”Hälften av våra tjänstemän rekryterade vi egentligen redan när de gick i skolan”, säger vd:n Jens Hoffmann.
NYHET Publicerad:

Industriföretag träffar kvinnor med ledarambitioner

HALLÅ DÄR Madelen Porserud, som tillsammans med tre andra civilingenjörer grundat Female Leader Engineer. Vad går det ut på?
NYHET Publicerad:

Fokus på kravprofilen breddar Sodexos rekrytering

MÅNGFALD Rekrytering baserad på kompetens har lett till större mångfald och bättre business på Sodexo. ”Vi tittar noga på vad som verkligen krävs för ett visst jobb. Måste personen kunna svenska till exempel?”, säger Emma Tägt Kernan, hr- och rekryteringsansvarig.
NYHET Publicerad:

Kvinnor ökar dynamiken i bilfabriken

JÄMSTÄLLDHET I dag är nästan var tredje anställd på Volvo Cars fabrik i Göteborg kvinna. För knappt tre år sedan var det inte ens var femte. "Vi var helt snett ute när det gällde genusbalansen", säger Anu Lipponen, ansvarig för jämställdhet och mångfald.
NYHET Publicerad:

”Utlandsfödda ett otroligt kapital”

KOMPETENS En kartläggning av Liljas Personbilars rekryteringsbehov visade att något radikalt måste göras. Som ett led i det har företaget anställt ett antal nyanlända. ”Att det kommer hit så många med bra utbildning som vi kan anställa är en fantastisk möjlighet”, säger vd:n Mats Melander.
NYHET Publicerad:

Akut brist på bussförare

DEBATT Bristen på bussförare är stor. Förklaringen är pensionsavgångar och att för få har rätt körkortsbehörighet. ”Nu gäller det att vända trenden. Därför behövs det långsiktiga och offentliga satsningar i samarbete med branschen för att lösa situationen”, skriver Transportföretagen i en debattartikel.
NYHET Publicerad:

Plåtföretagare: "Det skär i själen varje gång vi får en uppsägning"

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Det saknas mer än 2 000 plåtslagare i Sverige. Lödde Plåt vill se fler åtgärder från politiken för att kunna rekrytera fler medarbetare. "Utbildning är jättebra, men det behövs också andra insatser", säger vd Jörgen Rasmusson.
NYHET Publicerad:

Större trygghet får fler kvinnor att starta eget

ENTREPRENÖRSKAP Kvinnors företagande har inte ökat nämnvärt de senaste 35 åren. Det är synd för fler företagande kvinnor ökar mångfalden, ger ett mer varierat näringsliv och ökar Sveriges BNP, enligt entreprenörsprofessorn Carin Holmquist.
NYHET Publicerad:

"Mångfald hänger tätt ihop med meritokrati"

MÅNGFALD Det är full fart i säkerhetsbranschen och företagen brottas med att hitta personal. Nokas satsar på ökad mångfald, och nyckeln till att lyckas är att det inte finns informella vägar till makten och att det finns en öppenhet kring hur rekrytering går till, enligt hr-chefen Karl Sandberg.
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

17-nätverket peppar kvinnor att expandera sina bolag

HALLÅ DÄR Lena Apler, Collectors grundare och styrelseordförande, och en av kvinnorna bakom 17-nätverket. Varför startade ni det här initiativet?
NYHET Publicerad:

Integration när den är som bäst

INTEGRATION På Borox International i Eneryda jobbar 70 personer med att producera slitstål till entreprenadmaskiner runt om i världen. Alexander Denes är platschef och berättar om företagets integrationstänk.
NYHET Publicerad:

”Bättre samarbete kan lösa företagens kompetensförsörjning”

DEBATT "Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera är en av de största utmaningarna för svenska företag, många gånger med missade affärsmöjligheter som resultat. Bättre samarbete mellan näringslivet och universitet och högskolor är en nyckelfaktor för att lösa problemet", skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Nätverk för kvinnor stärker it-studenter i Karlstad

HALLÅ DÄR Marie-Therese Christiansson, koordinator för nätverket ITQ och proprefekt för Handelshögskolan i Karlstad. Vad är ITQ?
NYHET Publicerad:

Praktik i toppklass lockar unga till teknikföretag

KOMPETENS Att bredda rekryteringsbasen är en utmaning för företag i norrländska Lycksele där lediga tjänster ofta inte har en enda sökande. Det konstaterar Elisabeth Nordström, vd på Lycksele Plåtprodukter som arbetar hårt för att få kvinnor och unga att inse att jobbet inte längre är smutsigt och tungt.
NYHET Publicerad:

Fem tips för att lyckas med rekryteringen

REKRYTERING Kampen om kompetensen hårdnar. I lägen där rekryterings- och konsultföretaget Placera Personal tidigare kunde presentera flera starka kandidater, handlar det idag om ett mindre urval, enligt företagets vd Elisabet Holmene.