Jobba med kompetensen
Fredag 2 mars 2018
Amir Nazari, ÅF.
Rekrytering Sedan två år jobbar teknikföretaget ÅF intensivt med att rekrytera nyanlända ingenjörer och ingenjörer med utländsk bakgrund som bor i Sverige. Till en början gick det trögt men när det väl lossnade blev det succé. Företagets diversity coach, Amir Nazari, leder satsningen. Läs mer »
Lars Winter
Jämställdhet För Domsjö fabriker ger skolsamarbeten en chans att visa upp en intressant arbetsplats som inte alls är smutsig och fysiskt tung längre. Det har lockat fler kvinnliga sökande och företaget fortsätter sin prisade satsning på jämställdhet, enligt vd:n Lars Winter. Läs mer »
Dilba Demirbag
Kompetens Hallå där Dilba Demirbag. Sedan årsskiftet leder du satsningen Wes Tech. Vad går den ut på? Läs mer »
Stjärna på jämställdhetshimlen
Tips Jämställhet är en paradgren för Sverige. Förutsättningarna för kvinnor att göra karriär är de bästa i världen, visar en granskning från The Economist. Även i EU:s jämställdhetsindex intar Sverige en topposition.
fPlus
Prenumerera på ƒPlus, så får du de bästa nyheterna från Sverige och världen i inkorgen varje vardagsmorgon.
Anmäl dig på www.fplus.se.
Kompetensförsörjning är en av företagens viktigaste frågor framöver. Ett sätt att hitta rätt kompetens är att bredda sin rekryteringsbas genom ökad jämställdhet och mångfald. I nyhetsbrevet kan du ta del av trender inom området, och läsa om hur andra företag gör för att attrahera personer med annan bakgrund och erfarenhet än de brukar anställa.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Emelie Nordström, +46 8 553 432 43, emelie.nordstrom@svensktnaringsliv.se