Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 22 mars 2019
Skolkvalitet
Utbildning Det svenska utbildningsväsendet saknar ett system för att mäta skolornas kvalitet. I en ny rapport föreslås en rad förändringar för att lättare kunna mäta effektiviteten. ”Poängen med rapporten är att lyfta kvalitetsfrågan i skolan”, säger Johan Olsson, utbildningspolitisk expert vid Svenskt Näringsliv. Läs mer »
 Skolmaterial  Materialet har tagits fram för att ge dig som lärare inspiration i undervisningen inför Europaparlamentsvalet med övningar och diskussionsunderlag om EU. Materialet innehåller diskussionsmaterial med förslag till diskussionsfrågor om bland annat EU:s betydelse för Sveriges ekonomi och den globala klimatfrågan samt övningar om två teoretiska modeller som visar hur handel kan skapa fred.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Utbildning Nedslående statistik från SCB visar att var tredje elev inte avslutar sin gymnasieutbildning. Det riskerar att ge ökade samhällskostnader och begränsade valmöjligheter för individen. I Karlstad arbetar man aktivt med att öka elevernas kunskap inför gymnasievalet så att det från första början ska kännas rätt. Läs mer »
Hallå där Carl-Johan Hamilton, grundare av företaget Ants och ledamot i Svenskt Näringslivs SME-kommitté. Du kommer tillsammans med andra ledamöter från kommittén att besöka gymnasieskolor under våren för att föreläsa om entreprenörskap och företagande. Varför är det viktigt tycker du? Läs mer »
Fredagskrönika Under mars månad pågår de årliga regionala UF-mässorna, där gymnasieelever tävlar om biljetter till SM i Ung Företagsamhet (UF) i Stockholm. Vi på Svenskt Näringsliv har haft förmånen att på olika sätt medverka till mässorna i Västra Götaland. Det har varit inspirerande dagar där vi fått möta många kreativa UF-företag. Läs mer »
UF-företagaren som blev vd
Worth UF representerar Göteborg på SM i Stockholm
Kortlek och UF gav ögonöppnare
Unga företagare intog Emporia i Malmö
Tävling Svenskt Näringsliv tar nu emot nomineringar till sin uppsatstävling för kandidat-, master- och magisteruppsatser skrivna om skatter. Läs mer »
Sommarläger för alla unga
Tips Du har förmodligen inte hört det förut. I sommar kan den som är 8-18 år, intresserad av teknik, digitalt skapande och programmering åka på sommarläger i Göteborg eller Stockholm. Bakom projektet står den ideella föreningen Hello World. Huvudsponsor är Teknikföretagen. Och kom ihåg, resan till och från lägret är gratis.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.