Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 5 april 2019
Wargentinskolan
Entreprenörskap När elever på Wargentinskolan träffade företagaren Katarina Magnusson blev de överraskade av hur mycket ett företag betyder för välfärden. Över fem miljoner kronor är Edenbos Konditori & Butiks årliga tillskott. "Utan företagare skulle vi inte ha någon välfärd i Sverige", konstaterar eleverna. Läs mer »
 Skolmaterial  Ekonomiprojektet ger gymnasieelever de verktyg som krävs för att förstå Sveriges ekonomi. Materialet består av fyra övergripande uppgifter som behandlar utrikeshandel, arbetsmarknad, finansmarknad och offentlig ekonomi. Med utgångspunkt i ett enskilt temaområde utvecklas förståelsen för hur olika delar av samhällsekonomin påverkar varandra och samverkar.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

20171227-teknikftg006584-15F
Utbildning Att tjejer väljer bort mansdominerade utbildningar beror ofta på att de inte tror att de ska klara av det. Trots att de har högre betyg än killar. Redan i 12–15 årsåldern börjar de tänka bort det som är manligt kodat, visar forskningen. Läs mer »
Entreprenörskap "Ung Företagsamhet är en viktig pusselbit för att stärka företagandet och företagsamheten i Sörmland. Vi stärker ungdomars färdigheter så att de bättre kan möte de krav och önskemål som framtida arbetsgivare ställer", skriver tf regionchef Elin Karlsson och ordförande Björn Lindgren, Ung Företagsamhet Södermanland, i en debattartikel. Läs mer »
William är övertygad om att UF släpper loss kreativiteten
UF-företagen - här är länsvinnarna
Smarta rör tar Härnösandstjejer till SM
Kommentar Hur vi lyckas med högre utbildning och forskning är avgörande för Sveriges utveckling. Därför är det dags att regeringen tar itu med problemen och bland annat ser till att arbetsmarknadens behov tillgodoses, skriver Fredrik Sand, högskolepolitisk expert. Läs mer »
En akademi för kunskapsekonomin – reformer för en högskola i världsklass
Kommentar Det krävs omfattande reformer om Sverige ska lyckas vända den negativa utvecklingen i skolan, hävdar OECD i en färsk analys. Kompetent personal, fokus på kunskap och tydlig redovisning för hur skolan presterar är några förslag från Karin Rebas, utbildningsexpert, och Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik Läs mer »
Nu är nya teknikcollege.se live!
Tips Med pompa och ståt klipper Teknikcollege nu bandet för nya www.teknikcollege.se! I fyra månader har arbetet pågått med att fräscha upp Teknikcollege webbsida och för att synliggöra föreningens nationella ESF-projekt #SKM ännu bättre.
Sommarläger för alla unga
Tips Du har förmodligen inte hört det förut. I sommar kan den som är 8-18 år, intresserad av teknik, digitalt skapande och programmering åka på sommarläger i Göteborg eller Stockholm. Bakom projektet står den ideella föreningen Hello World. Huvudsponsor är Teknikföretagen. Och kom ihåg, resan till och från lägret är gratis.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.