Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 27 september 2019
20180118-teknikfore006571-18F
Jämställdhet Unga tjejer följer äldre tjejer på sociala medier, där de delar med sig av vardagen på en teknisk utbildning. Teknikföretagens senaste grepp är ett försök att få fler tjejer att behålla sitt teknikintresse. Läs mer »
”Teknisk kompetens måste in i alla utbildningar”
Lärarbristen hämmar flickors teknikintresse
 Skolmaterial  "Uppslaget Frihandel" finns nu i en uppdaterad version under ett nytt namn "Utrikeshandel och globalisering förklaras". Den beställs via Eduna.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Samverkan Nu öppnar ett nytt teknikcenter i Eskilstuna där studenter, forskare och näringslivet i regionen kommer att arbeta med gemensamma projekt under ett och samma tak. Fokus är framtidens industriutveckling samt att lära av varandra. Läs mer »
Helena Söderberg JM AB
Hallå där Helena Söderberg, HR-direktör på byggföretaget JM. I höst drar ert lärlingsprogram för kvinnor igång för tredje året i rad. Vad ligger bakom det? Läs mer »
Ung Företagsamhet Att satsa på Ung Företagsamhet och låta det ta plats i länets alla skolor är en investering i framtiden, skriver Ung Företagsamhets styrelse i Västernorrland i en artikel. Läs mer »
Rådgivare bygger broar över generationsgränserna
Kommentar IVA har presenterat en ny FoU-barometer. Den visar på en skriande kompetensbrist bland svenska forskningsföretag. Fyra av tio företag uppger att det är svårt eller mycket svårt att få tag på forskande personal, enligt undersökningen. Läs mer »
Kunskapsekonomi på sluttande plan? En undersökning av företagens FoU i Sverige
Företagskällan berättar näringslivets historia
Tips Välj bland lektionsmaterial och lektionsförslag från Företagskällan, gratis och färdigt att använda. Filmtips: Ny intervju med entreprenör Pär Svärdson – Apotea. Finns mycket mer att dra nytta av.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.