Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 28 februari 2020
n9olky9bsmxffrac5nji
Samverkan Vad finns det för olika jobb? Och hur hittar jag vägen dit? Renova har inlett samarbete med organisationen My Dream Now, som arbetar för att alla ungdomar ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. Läs mer »
 Skolmaterial  I Lär känna ett yrke får eleverna bekanta sig med arbetslivet genom att söka upp och intervjua personer från olika branscher som ryms inom aktuellt program. Materialet är integrerat med de övergripande målen om arbetsmarknad och entreprenörskap som finns i läroplanen.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Kompetens "Systemet för vuxna som vill byta arbete fungerar inte, detta trots att många branscher skriker efter kompetent personal". Det menar Anneli Gunnars som är vd och skolchef vid Älvdalens Utbildningscentrum. På sikt ger detta mycket negativa effekter för företagen i utsatta branscher. Läs mer »
Kompetens Diskussioner hur branschen ska locka till sig framtidens maskinförare stod på agendan när ME-skolan och Ahlsell anordnade seminariet Framtidens Maskinförare. Enligt Bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME) är tillgången på kvalificerade maskinförare branschens viktigaste framtidsfråga. Läs mer »
Yrkesprogrammen nyckelfaktor för kompetensförsörjningen
Tusentals yrkeslärare behöver utbildas
Matematik När tidskiften Resumé utser årets första omgång av ”Månadens content” är det Teknikföretagen och Transportföretagen som står högst upp på pallen. Läs mer »
Teknikföretagen vill stärka självförtroendet i matte
Samverkan Det var med stort intresse och engagemang som 34 av Kronobergs läns 40 studie- och yrkesvägledare (SYV:are) deltog i Svenskt Näringslivs SYV-dag den 17 februari. Den som eventuellt inte tidigare känt till vilken bredd och variation av yrkeskunskaper det krävs i dagens företag, fick en givande genomgång, både i föreläsningar och vid nedslag i verkligheten. Läs mer »
UNG FÖRETAGSAMHET Skola och näringsliv behöver fler arenor för möten och dialog för att kunna stärka och utveckla samarbetet. Det vittnar inte minst lärare och unga entreprenörer om. Tillfällen som frukostträffar stärker de ungas entreprenörskap. Läs mer »
Jimmy Andersson Årets UF-lärare i Östergötland 2020
En pusselbit för en ljusare framtid
Energifylld och idérik mässa
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.