Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 13 mars 2020
FLIT
Teknik Gymnasiearbetet Flickor i Teknik (FLIT) vill få fler tjejer att intressera sig för en teknikutbildning. Projektet har funnits i många år på Sundsvalls Gymnasium och drivs just nu av 8 tjejer som går sitt sista år på Teknikprogrammet. Läs mer »
 Skolmaterial  Materialet har tagits fram för att ge dig som lärare inspiration i undervisningen inför Europaparlamentsvalet med övningar och diskussionsunderlag om EU. Materialet innehåller diskussionsmaterial med förslag till diskussionsfrågor om bland annat EU:s betydelse för Sveriges ekonomi och den globala klimatfrågan samt övningar om två teoretiska modeller som visar hur handel kan skapa fred.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Samverkan Elbranschen är fortfarande mycket mansdominerad. För att råda bot på det arbetar rektor Jenny Tydén på Lindholmens tekniska gymnasium med att tjejer på el och energiprogrammet ska få möta kvinnor i elbranschen. Läs mer »
Ung Företagsamhet Årets höjdpunkt för alla elever i länet som driver UF-företag närmar sig. Torsdagen den 19 mars går Ung Företagsamhets årliga mässa ”Entreprenörskap på riktigt” av stapeln. Rekordmånga utställare kommer att finnas på plats på mässan, hela 560 elever fördelat på 180 UF-företag som erbjuder såväl varor som tjänster. Läs mer »
”I framtiden driver vi 17sagor AB”
Alla elever borde få möjlighet att driva UF-företag
Kommentar 25 procent av gymnasieeleverna, som går det avslutande året på högskoleförberedande program, studerar inte vidare, enligt nya siffror från SCB. Bättre går det för dem som går ett yrkesprogram. Chanserna att klara av gymnasieskolan ökar om eleverna väljer rätt program, skriver Johan Olsson, utbildningspolitisk expert. Läs mer »
Debatt Företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund vill avskaffa kötid som urvalskriterium för fristående skolor för att motverka segregation. Fel fokus, anser Svenskt Näringsliv som hellre ser åtgärder som ökar kvalitén i skolan.     Läs mer »
Tips till skolan: Premiär för Det digitala samhället
​​​​​​​Ung Företagsamhet firar in det nya decenniet genom att lansera en helt ny form av pedagogiskt material för grundskolan, nämligen ett webbspel som handlar om några av entreprenörskapets grundstenar.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.