Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 27 mars 2020
UF-Vasterbotten--1
Ung FöretagsamhetUF Då den stora UF-mässan Entreprenörskap på riktigt, som skulle engagera mer än 500 personer, inte går att genomföra fysiskt så kommer den att ställas om till ett digitalt event för Västerbottens UF-företag. Läs mer »
Ung Företagsamhet Skåne lanserar digital tävlingsdag med anledning av corona
 Skolmaterial  Miljönytta handlar om hur bra villkor för företagsamhet också ger goda förutsättningar att finna effektivare och mer miljövänliga produktionsmetoder, samt mer hållbara produkter som gynnar såväl konsumenter som samhälle och miljö. Företag är bra på att lösa problem eftersom de konkurrerar med varandra. När ett problem blir uppmärksammat skapar företagen en uppsjö av olika försök till lösningar. De tävlar mot varandra och således är det de bästa företagen som når framgång.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Yrkesprogram ProMeister kör videomöten som undervisningsform på gymnasieprogrammet ProMeister Fordon. Initiativet är en åtgärd för att säkerställa elever och handledares hälsa samtidigt som verkstadspraktiken kan fortsätta även under rådande omständigheter. Läs mer »
Kompetensförsörjning "Det är tyvärr alldeles för få ungdomar som upptäckt hur spännande fordonsbranschen är. De flesta har ingen aning om att det finns så många olika yrken för den som väljer den här banan", säger Sara Eriksson, HR-chef på Bilmetro. Läs mer »
Matematik Många studier visar att intresset för naturvetenskap och teknik sjunker bland ungdomar både i Sverige och inom EU. Därför lanseras nu matteboken Knep och Knåp med Sixten och Mira som är framtagen av Mathivation tillsammans med SKF Sverige. Läs mer »
Välkommen till IGEday Online 3 april 10:00 - 14:00
Teknik På grund av coronaviruset har flertalet företag tvingats ställa in sitt IGEday den 3 april. De flesta letar nu efter ett nytt datum längre fram. Men, vi ställer inte in, utan bjuder istället in dig till IGEday online!
Skolmaterial för gymnasiet och grundskolan
Företagskällan På Centrum för Näringslivshistoria finns över 70 000 hyllmeter arkivmaterial från flera av Sveriges ledande företag. Det är grunden för skolsajten Företagskällan. Nu går det även att distansplugga med Edward Blom.
Tips till skolan: Premiär för Det digitala samhället
​​​​​​​Ung Företagsamhet firar in det nya decenniet genom att lansera en helt ny form av pedagogiskt material för grundskolan, nämligen ett webbspel som handlar om några av entreprenörskapets grundstenar.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.