Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 6 juni 2018
Pernilla Andersson, Eksjö gymnasium.jpg
Samverkan På ekonomiprogrammet på Eksjö Gymnasium är samverkan med näringslivet en viktig del i undervisningen. Teoretiska lektioner varvas med studiebesök, iscensatta arbetsintervjuer och uppdrag för lokala företag. Läs mer »
 Skolmaterial  Materialet beskriver vilka inriktningar och jobbmöjligheter det finns under varje yrkesprogram, samt möjligheten att plugga vidare på högskola/universitet och yrkeshögskola. Framtidskartorna finns samlade i ett dokument, eller som enskilda produkter, per yrkesprogram. De finns på svenska, engelska, arabiska, farsi, pashto och franska.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Utbildning Entreprenören tar en allt större plats i dagens samhälle. Detta innebär att vi måste ha förmågan att redan tidigt belysa den nytta som entreprenören och företagsamma människor skapar för samhället, menar ekonomiläraren Göte Brunasso, på Thoren Business School Örebro. Han arbetar starkt med den verklighetsförankrade utbildningen. Läs mer »
Merch Sweden UF är årets UF-företag
SM-Guld till Matbanken UF
Alla skolans elever skall kunna få möjligheten att driva UF-företag
Snickarpodden
Hallå där... Linn Gergi, snickare på JM. Du har med fem andra kvinnliga lärlingar dragit igång Snickarpodden. Vad är det för något? Läs mer »
Utbildning För att göra Sveriges högutbildade mer gångbara på arbetsmarknaden kan Danmark vara en bra förebild, enligt en ny rapport. Men för att efterlikna den danska modellen krävs det att alla inom politiken, näringslivet och akademin vågar öppna för ett tätare samarbete. Läs mer »
Erfarenheter från Danmarks ramverk
Fler aktörer i framtidens högskolelandskap
Högskolan måste reformeras för att lösa kompetensbristen
Humanistisk elitutbildning gynnar näringslivet
Vuxenutbildning fyller en nyckelfunktion
Kompetensförsörjning Yrkesinriktad vuxenutbildning är eftertraktad på arbetsmarknaden. För att fungera behöver utbildningen vara tillgänglig för alla och anpassad efter de behov som finns på arbetsmarknaden, skriver Per-Arne Andersson, Sveriges Kommuner och Landsting, och Tobias Krantz, Svenskt Näringsliv, i Dagens Samhälle.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.