Nytt från Skola & Näringsliv
Fredag 17 april 2020
Läslusen bild
Kreativitet som livboj Från barnbokhandeln Läslusen i Uppsala går det nu att beställa pysselpaket till hemmasittande och uttråkade barn. Detta har lett till att ägaren Eija Lietoff Schüssler kan fortsätta att jobba på, trots bristande kundunderlag, men med nya metoder och tillvägagångssätt. Läs mer »
 Skolmaterial  Handeln formar kartan är ett skolmaterial som tar upp historiken och drivkrafterna bakom handel samt geografins roll när det gäller handelsmönster och samhällsutveckling.

Allt skolmaterial från Svenskt Näringsliv beställs eller laddas ner helt kostnadsfritt från Eduna.

Lektionsupplägg med dagsaktuellt innehåll
Under fliken Just nu! på eduna.se hittar du lektionsupplägg med dagsaktuellt innehåll.
Teknik Oftast är det män som syns på bilder som ska illustrera teknikindustrin. Det är bakgrunden till Teknikföretagens Bredda bilden, en gratis bildbank som består av närmare 200 bilder på kvinnor som studerar på teknisk högskola eller arbetar med teknik. Läs mer »
Storsatsning på Din Talang
Vanligtvis turnerar WorldSkills Sweden för fullt landet runt på gymnasie- och skolmässor med projektet ”DinTalang” denna tid på året. Men då möjligheterna att träffas är begränsade, satsar organisationen istället extra på att nå ungdomarna via sociala medier.
Tips till skolan: Premiär för Det digitala samhället
​​​​​​​Ung Företagsamhet firar in det nya decenniet genom att lansera en helt ny form av pedagogiskt material för grundskolan, nämligen ett webbspel som handlar om några av entreprenörskapets grundstenar.
Julia Skordby, Ebba Engdahl, Sarah Delvén och Agnes Halvardson
Bara hälften av landets UF-mässor hann hållas innan coronautbrottet. Trots det blir Sverigefinalen av – digitalt. ”S tälla om, inte ställa in, har blivit vårt motto. De här eleverna är viktigare än någonsin”, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet Sverige. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Nytt från Skola & Näringsliv skriver om entreprenöriellt lärande, samverkan, kompetensförsörjning med mera. Brevet kommer ut varannan fredag. Vi speglar Svenskt Näringslivs ståndpunkter i aktuella utbildningsfrågor.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Elisabeth Grunditz, +46 8 762 70 05, elisabeth.grunditz@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.