Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 20 november 2018
sdlta537214-nh
Socialförsäkring Sjukskrivningarna ökar men det saknas forskning om varför. AFA försäkring satsar på ett fyraårigt forskningsprogram om unga i arbetslivet. Byggjätten Skanska jobbar förebyggande. "En frisk start på arbetslivet är viktigt, säger Ann Eriksson, HR specialist. Läs mer »
Yrkesutbildning
Debatt Yrkeshögskolans expansion är hotad. 11 000 yrkeshögskoleplatser riskerar att försvinna eftersom det saknas pengar till en aviserad utbyggnad av utbildningsplatser i övergångsregeringens budgetförslag, skriver företrädare för tretton medlemsorganisationer. Läs mer »
Teknikföretagen prognos till Facebook
Samhällsekonomi I en alltmer vikande global konjunktur blir påverkan på Sverige stor. Nu spår Teknikföretagen att den ökande kompetenskrisen kommer leda till att Sveriges tillväxt hålls nere under lång tid. Läs mer »
Klassrum 1
Kommentar Det finns mycket att göra för att minska skolsegregationen – men det gäller att bena ut var problemen ligger. Förenklingar gynnar inte debatten, skriver Karin Rebas, skolpolitisk expert, och Johan Olsson, utbildningspolitisk expert, i en kommentar till ett reportage i DN. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     26 november 2018
Tid           08:30-09:45
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     7 december 2018
Tid           09:00-13:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     11 december 2018
Tid           13:00-16:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.