Nytt från Svenskt Näringsliv
Fredag 14 december
Jan Olof Jacke
Kompetens Vd Jan-Olof Jacke slår vakt om möjligheten att rekrytera personer från länder utanför EU. ”Vi behöver förklara för de ännu inte övertygade partierna och facken hur viktigt detta är för vår kompetensförsörjning”, säger han. Läs mer »
"Vår nästa rekrytering gör vi i Indien" - förslag för bättre fungerande arbetskraftsinvandring
Ny rapport: Arbetskraftsinvandring föremål för förbättring
Martin Andersson
Internationalisering Hur påverkar de globala värdekedjorna den svenska konkurrenskraften? Det var huvudfrågan under torsdagens seminarium, baserad på rapporten ”Globala värdekedjor, konkurrenskraft och löner”. Läs mer »
Globala värdekedjor, konkurrenskraft och löner
tanka bilen
Skatter Svenskt Näringsliv välkomnar ambitionen att ta bort överindexeringen av drivmedelsskatten. Riksdagens budgetbeslut innebär i ett första skede en frysning av skattehöjningarna. Nästa steg bör vara att avskaffa samtliga automatiska överindexeringar som infördes på punktskatteområdet under förra mandatperioden. Läs mer »
Henrik Sjölund, Holmen
Äganderätten Striden om skogen fortsätter att röra upp känslor. Nu ger sig Henrik Sjölund, vd för skogsjätten Holmen, in i debatten. "Den enskilda skogsägaren måste få ersättningsmark eller betalt av staten när staten belägger dem med brukningsförbud." Läs mer »
Därför är 70 det nya 65
Arbetsmarknad Det råder delade meningar om äldre arbetskraft, hur länge vi ska jobba. En rapport från IFAU visar att 70 procent av männen och 65 procent av kvinnorna i åldersgruppen 60-64 år var sysselsatta 2016. Det är en ökning med omkring 20 procentenheter sedan mitten av 90-talet, skriver Ekonomifakta.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     18 december 2018
Tid           09:00-14:30
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.