Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 20 december
Saltsjöbadsavtal
Svenska modellen Idag är det 80 år sedan LO och SAF skrev under Saltsjöbadsavtalet. Men hur är det med den så kallade Saltsjöbadsandan i dag? "Som jag ser det finns det tre tydliga hot och ett av dem är kompetensutvisningarna", säger Claes Stråth, tidigare generaldirektör på Medlingsinstitutet. Läs mer »
Viljan att komma överens – ett arv av Saltsjöbadsandan
arbetsmarknad
Kommentar Idag visar 39 procent av företagen hela lönen på lönebeskeden, men det behöver bli fler, skriver Johan Fall, skattechef. Läs mer »
Hamnarbetarförbundet
Arbetsmarknad Hamnarbetarförbundet avvisar medling mellan dem och Sveriges Hamnar efter att de inte har lyckats komma överens i de avtalsförhandlingar som har pågått under hösten. Läs mer »
Årlig enkät om lokalt företagsklimat på gång
Glöm inte Inom kort kommer Svenskt Näringsliv att skicka ut den årliga enkäten om det lokala företagsklimatet. Resultatet används i arbetet med att förbättra företagsklimatet i din kommun. Om du får enkäten, så ta dig några minuter och besvara frågorna. Då hjälper du oss att göra skillnad.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.