Nytt från Svenskt Näringsliv
Tisdag 8 januari
Bettina Kashefi, chefekonom och Anders Morin, ansvarig välfärdspolitik
Debatt Läget är allvarligt, enligt SKL:s ekonomirapport. Om offentlig sektor inte ökar sin produktivitet hotas välfärden. Det mesta pekar på att kommunsektorn måste samarbeta mer med näringslivets innovatörer, skriver Bettina Kashefi, chefekonom, och Anders Morin, ansvarig för välfärdspolitik. Läs mer »
Sjöstedt, Löfven, Lööf
Arbetsmarknad Lagen om anställingsskydd, LAS, och inte minst arbetsrätten har kommit att stå i centrum för regeringsförhandlingarna. Men varför är just den frågan en så het potatis? Vi reder ut begreppen och debatten i vår guide till LAS. Läs mer »
sdlta9de979-nh
Tips från experten Januari är en mager månad för många småförtagare. Då är det extra viktigt att se över utgifterna och att vända på slantarna. Kerstin Önnebro, som driver flera olika poddar, har gjort sparandet till en konst. Här är hennes sju bästa snåltips till småföretagare. Läs mer »
Privata aktörer är här för att stanna
Blogginlägg Arbetsförmedlingens ledning driver tesen att kostnaden för privata aktörer är högre än tjänster som erbjuds internt på myndigheten. Det är missvisande. Dels blandar man ihop äpplen och päron, dels visar inte heller forskningen att så är fallet, skriver arbetsmarknadsexpert Edward Hamilton.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.