Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 10 januari
Fredrik Bertils 2
Arbetsrätten Turordningsreglerna gäckar landets företagare. "Att man hamnar sist i turordningskön om man byter jobb, är inte utvecklande för någon. LAS är ett uråldrigt regelverk", säger Fredrik Bertils på Elmab i Dala-Järna. Läs mer »
Pingpong med arbetslösa
Debatt Malmös hantering av extratjänster väcker frågor om arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Det krävs en omläggning från ineffektiva åtgärder till riktiga jobb i riktiga företag, skriver regionchef Carina Centrén och arbetsmarknadsexpert Edward Hamilton. Läs mer »
Karin Rebas
Kommentar Skolinspektionen använder sin mest kraftfulla åtgärd för att hantera problem i en kommunal skola. Karin Rebas, skolpolitisk expert, tycker det är bra att myndigheten tar krafttag för att få en förändring till stånd. Läs mer »
Lättare ingripa mot kommunala skolor som missköts
Tensta torghandel
Arbetsmarknad Fler flyktingar startar företag om de hamnar i kommuner med landsmän som redan är företagare. Det visar en ny studie. ”Informella nätverk är ju det vanligaste sättet för att få jobb”, säger forskaren Henrik Andersson. Men det kommer också varningar för att många invandrare startar företag som en sista utväg. Läs mer »
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.