Nytt från Svenskt Näringsliv
Onsdag 6 februari 2019
Bostäder ny
Kompetensförsörjning Företagen skriker efter arbetskraft, men arbetskraften har inte råd att flytta dit jobben finns. Det kan leda till oöverskådliga konsekvenser för näringslivet och mycket beror på en illa fungerande bostadsmarknad. Men hur kommer man tillrätta med problemen? Det är utgångspunkten i Svenskt Näringslivs nya rapport ”Arbetskraft utan bostäder”. Läs mer »
Ett utmanat Sverige Arbetskraft utan bostäder
Akut läge: Bostadsbristen slår mot företagen
Mona_EU1
Inre marknaden 40 procent av exporten går till länder inom EU. En smidig gränsövergång är viktig, eftersom biotechföretaget Mercodias produkter måste förvaras kallt. Vd Mona Österberg berättar om fördelarna med unionen. Läs mer »
annabild
EU EU-parlamentsvalet närmar sig och för första gången har LO en egen kandidat på Socialdemokraternas lista. Ett försök att stoppa det väljartapp som S har haft bland LO-väljare, menar den liberala debattören Jenny Sonesson. ”Man vårdar sina rötter, och det är ingen tillfällighet att han står på deras lista”, säger hon. Läs mer »
Dags för en momsreform i bostadssektorn
Skatter Svenskt Näringsliv föreslår att bostadsmarknaden förs in i momssystemet. ”Det gör att regelbördan minskar, effektivitetsvinster uppstår och flexibiliteten ökar i utnyttjandet av det befintliga byggnadsbeståndet. Effekterna bidrar till ökat utbud och kan på sikt ha en viss hyressänkande effekt”, skriver momsexpert Anna Sandberg Nilsson i ett blogginlägg.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     6 februari 2019
Tid           09:30-12:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           09:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 maj 2019
Tid           09:00-12:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.