Nytt från Svenskt Näringsliv
Torsdag 7 februari 2019
Kablego
Kompetensförsörjning Kablego går för högtryck. 14 av de 36 medarbetarna anställdes på ett år. De flesta rekryterades via personliga kontakter eller annonser på Blocket, konstaterar ägarna Marie-Louise och Fredrik Fjägerås. Läs mer »
Christina Wainikka
Kommentar Arbetet med en ny patentlag hamnade i malpåse. ”Det är angeläget att revideringsarbetet återupptas och påskyndas annars är risken att utredningen från 2015 ses som föråldrad”, skriver Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt. Läs mer »
Omer-Saleh-2
Nyanlända För Omer Saleh från Eritrea ledde Axfoods satsning för nyanlända till fast jobb i Willys-butiken. Även butikschefen Charlie Broström tycker att lärlingsprogrammet blev otroligt lyckat. "Omer är en av de mest omtyckta i butiken", säger han. Läs mer »
Kockar
Kompetensbrist Bristen på kockar är så stor att många företagare tvekar att öppna eller expandera sin restaurang, enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita. Läs mer »
Teknikföretagen på turné för industrin
På gång Teknikföretagen ger sig ut på turné. Vid sex tillfällen under februari och mars presenteras en rapport som visar industrins betydelse för respektive län. Första anhalt är Västmanland. På plats är också fackliga företrädare och forskare för att diskutera industrins framtida utveckling.
fPlus
Med fPlus app och nyhetsbrev får du koll på det senaste och fördjupning i allt som rör företagsamheten.
Kom igång på om.fplus.se.
Kommande event
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           09:00-11:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     20 februari 2019
Tid           10:00-15:00
SEMINARIUM / MÖTE Stockholms län
Datum     17 maj 2019
Tid           09:00-12:00
Med vårt dagliga nyhetsbrev följer du debatten om näringslivets förutsättningar och läser mer om lösningar och möjligheter.

Svenskt Näringsliv, 114 82 Stockholm
Anna Dalqvist, +46 8 762 61 90, Anna.Dalqvist@svensktnaringsliv.se

Detta mejl skickades till ##SubscriberEmail##.
Ändra dina personliga inställningar.